«اسپیس‌ایکس» به تبعیض در استخدام پناهندگان متهم شد

اقتصاد ۱۰۰ - وزارت دادگستری آمریکا از شرکت «اسپیس‌ایکس» شکایت کرده و ادعا می‌کند که این شرکت در مورد متقاضیان کار که پناهنده یا پناه‌جو هستند، تبعیض قائل شده است.

«اسپیس‌ایکس» به تبعیض در استخدام پناهندگان متهم شد

به گزارش گروه دانش و فناوری، شکایتی که «وزارت دادگستری آمریکا»(DoJ) علیه شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) مطرح کرده، ادعا می‌کند که اسپیس‌ایکس از سپتامبر ۲۰۱۸ تا مه ۲۰۲۲(و احتمالا بیشتر از آن)، پناهندگان و پناه‌جویان را از درخواست شغل منع کرده و علیه کسانی که درخواست کرده‌اند، تبعیض قائل شده است. این کار، نقض قانون مهاجرت و تابعیت است.

«کریستن کلارک»(Kristen Clarke) دستیار دادستان کل، در روز طرح شکایت گفت: بررسی‌های ما نشان داده‌اند که اسپیس‌ایکس نتوانسته پناه‌جویان و پناهندگان را به‌ طور منصفانه در نظر بگیرد یا استخدام کند. وضعیت شهروندی و ممنوعیت استخدام این افراد، بدون توجه به صلاحیت آنها و بر خلاف قوانین فدرال اعمال شده است.

وی افزود: همچنین، بررسی‌های ما نشان داده‌اند استخدام‌کنندگان و مقامات بلندپایه اسپیس‌ایکس، اقداماتی را انجام داده‌اند که پناهندگان و پناه‌جویان را از جستجوی فرصت‌های کاری در این شرکت منصرف می‌کند.

به گفته مقامات وزارت دادگستری، اسپیس‌ایکس بارها در آگهی‌های شغلی و بیانیه‌های عمومی چندین سال اخیر ادعا کرده است که تنها می‌تواند شهروندان آمریکایی یا دارندگان گرین کارت را استخدام کند. با وجود این، قوانینی که به منظور ممانعت از دستیابی کشورهای متخاصم به فناوری حیاتی برای امنیت ملی آمریکا طراحی شده‌اند، معمولا چنین محدودیت‌هایی را اعمال نمی‌کنند.

این سازمان در بیانیه‌ای نوشت: علاوه بر این، مجوز اقامت و کار پناه‌جویان و پناهندگان در آمریکا منقضی نمی‌شود و آنها در شرایط برابر با شهروندان آمریکا و ساکنان دائمی قانونی، تحت قوانین قرار دارند.

در ادامه بیانیه آمده است: براساس این قوانین، شرکت‌هایی مانند اسپیس‌ایکس می‌توانند پناه‌جویان و پناهندگان را برای همان موقعیت‌هایی که شهروندان آمریکایی و افراد مقیم‌ دائمی استخدام می‌شوند، استخدام کنند و پس از استخدام، پناه‌جویان و پناهندگان می‌توانند مانند شهروندان آمریکایی و مقیم‌های دائمی، به اطلاعات و مواد کنترل‌شده دسترسی داشته باشند.

«ایلان ماسک»(Elon Musk) بنیان‌گذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس باور دارد که ادعاهای وزارت دادگستری معتبر نیستند. ماسک در ایکس(توئیتر سابق) نوشت: اصل اساسی «مقررات بین‌المللی تجارت اسلحه»(ITAR) این است که شرکت‌های آمریکایی دارای فناوری تسلیحات پیشرفته مانند موشک‌های با برد بین قاره‌ای باید افرادی را استخدام کنند که ساکنان دائمی آمریکا هستند تا این فناوری به دست کشورهایی نیفتد که آرزوی ضرر کردن ما را دارند.

ماسک در این پست ادعا کرد که وزارت دادگستری، اسپیس‌ایکس را به دلایلی فراتر از اجرای دقیق و صادقانه قانون هدف قرار داده است. ماسک نوشت: به اسپیس‌ایکس مکررا گفته شده که استخدام هر کسی که مقیم دائمی آمریکا نباشد، قانون بین‌المللی قاچاق اسلحه را نقض می‌کند و این یک جرم کیفری است. با وجود این که کانادا بخشی از «فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی»(NORAD) است، حتی نتوانستیم شهروندان کانادایی را استخدام کنیم زیرا این یکی دیگر از موارد استفاده از سلاح وزارت دادگستری برای اهداف سیاسی است.

انتهای پیام

 

منبع : ايسنا

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

به نظر شما عملکرد تیم اقتصادی دولت آقای رئیسی تاکنون چگونه بوده است؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100: یک کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس قانون مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص تجاری صاحبان مشاغل بابت…

اخبار سلامت

سینما در سینما