پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۲ / چرا بورس رشد نمی کند؟

اقتصاد ۱۰۰- شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز (شنبه ۱۶ دی ماه) با ادامه روند نزولی و افت یک هزار و ۵۳۳ واحدی، در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۵۳ هزار و ۷۰۱ واحد قرار گرفت. فردا خودرویی ها شاخص را مثبت خواهند کرد؟

پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۲ / چرا بورس رشد نمی کند؟

این روزها خبر خروج شورای رقابت از قیمت گذاری دستور در بازار خودرو حسابی سر و صدا به پا کرده است و این موضوع در بازار در روز جاری خود را به خوبی نشان داد خودرو لیدر سنتی بازار اوراق بهادار تهران در روز جاری به صف خرید نشست و خگستر نیز به دنبال اوضاع خوبی را به خود گرفت برای نماد خساپا نیز رنج‌های مثبتی کشیده شد و تا حوالی 4 درصد مثبت ثبت شد.

ارزش معاملاتی در روز جاری کمتر از 5 هزار میلیارد تومان ثبت شد ارزش بازار نیز همچنان در محدوده‌های 7500 هزار میلیارد تومانی ایستاده است.

 خودرو فولاد و نماد خساپا در نیمه دوم بازار روز جاری تلاش کردند تا بازار و شاخص را مثبت کنند و تا حدود هم موفق شدند و این احتمال برای روزهای آینده وجود دارد که شاخص کل به محدوده حمایتی تکنیکالیست‌ها واکنش مثبتی نشان داد تا با خبر خودرویی بازار سرمایه سهام‌داران به امید رشد خودرو شاخص کل را روی اعداد و ارقام بالاتر ببینند.

 رقم ارزش معاملاتی گروه خودرویی امروز قابل توجه بود و بیش از 639 میلیارد تومان ارزش معاملاتی سهم گروه خودرویی بود و فلزات اساسی در جایگاه دوم قرار گرفت البته که ارزش معاملاتی این گروه با فاصله خیلی قابل توجهی در رتبه دوم قرار گرفته است و ارزش 192 میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است.

 قیمت سکه در بازار آزاد در ابتدای روز خود را در محدوده‌های بیش از 30 میلیون تومان حفظ کرد موضوعی که از روز پنجشنبه با افزایش قیمت مواجه شد و این افزایش قیمت در روز جاری محفوظ ماند. دلار نیز در ابتدای روز رقمی حوالی 51 هزار تومان را به خود گرفت.

 اما خبر خودرویی دیگر در بازار پیچید و بیگلو دبیر انجمن قطعه سازان، در خصوص شایعه فروش ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو تا پایان سال با قیمت ۵ درصد زیر حاشیه بازار این طور عنوان کرده است که از آنجایی که زمینه عرضه خودرو در بورس کالا هنوز فراهم نشده است، این امر می‌توانست راهکار مناسبی باشد. ایرنا نوشت که عرضه ۱۲۰ هزار خودرو که قرار بود زیر قیمت ۵ درصد در بازار صورت گیرد در شرایطی که اکنون بازار خودرو ریزشی است، باعث می‌شد تا قیمت خودرو ریزشی‌تر شود و کمک می‌کرد که ۴۰۰ هزار خودرو که به جهت کسب سود بالاتر دپو شده است نیز آزاد شود.

 خبرگزاری تسنیم هم در این رابطه این طور عنوان کرده است که با تعیین کف مقدار عرضه، خودروهای داخلی از قیمت گذاری دستوری خارج شدند و «وزارت صمت می‌تواند پیشنهادی جهت خروج برخی از خودروها از شمول ضابطه قیمتی بند 3-1 ماده 3 و ماده 4 این دستورالعمل با تعیین کف مقدار عرضه به شورا ارائه کند.»

دیروز  در بازار بورس اوراق بهادار تهران امتیاز تسهیلات مسکن با رشد 5 درصدی همراه و به نحوه‌ای به صف خرید نشست و قیمت 139 هزار تومان را به خود گرفت.

 این موضوع باعث شد تا شایعاتی در مورد مقصد خروج پول‌های حقیقی از بازار سرمایه مشخص شود و در بازار این شایعه ایجاد شود که اهالی بازار در حال خروج از بازار سرمایه هستند تا خود را به بازار مسکن برسانند. (البته این موضوع در حد شایعه و احتمال است)

پیش بینی بورس یکشنبه 

همان‌گونه که انتظار می‌رفت نماد‌های گروه خودرو و قطعات، در صف اول سهام مثبت نقشه بازار قرار گرفتند. زمزمه‌های خروج خودرو‌های داخلی از زیر سایه قیمت‌گذاری دستوری به وقوع پیوست و تحت تاثیر این خبر، سنتیمنت این صنعت و به طور کلی‌تر بازار سهام، مثبت بود.  

در میانه‌های بازار چهارشنبه بود که سپهر دادجوی توکلی، سخنگوی شورای رقابت عنوان کرد: بر اساس اصلاحات دستور‌العمل خودرو توسط این شورا، از این پس نظارت شورا در خصوص محاسبه و ابلاغ محاسبه، پسینی بوده و وزارت صمت مکلف است قیمت‌های محاسبه شده توسط سازمان حمایت را راسا ابلاغ کند.

در ابتدای بازار شنبه نیز، خبر توافق انجمن صنفی قطعه سازان با وزارت صمت برای فروش ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو با فرمول پنج درصد زیر حاشیه بازار مخابره شد. در ساعات بعدی نیز این خبر رسما تایید شد. این تصمیم تاثیر بسزایی بر تعادل قیمت خودرو در بازار و خروج خودروسازان از زیان خواهد داشت.

با این وجود سخنگوی شورای رقابت در واکنش به این خبر،  اعلام کرد که هر گونه عرضه خودرو خارج از دستورالعمل ۵۴۳ شورای رقابت غیرقانونی است.  

گفتنی‌ست در روز آغازین هفته، ۳۳۰ میلیارد تومان پول حقیقی‌ها از صندوق‌های با درآمد ثابت خارج شد تا نشان از نگاه مثبت اهالی بازار سرمایه به معاملات ادامه هفته داشته باشد. به نظر می‌رسد بازار در دومین روز هفته، با جریان قوی تقاضا شروع به کار کند و این رشد با شیب ملایمی تا پایان بازار ادامه یابد.

 بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

 شاخص کل در نیمه دوم بازار رخ مثبتی گرفت رخی که به واسطه گروه خودرویی مورد استقبال قرار گرفته بود و این موضوع می‌توانست برای روزهای آینده بازار سرمایه خوب باشد.

 اهالی تکنیکالیست بازار سرمایه همچنان معتقد هستند که بازار در حال پولبک به محدوده مقاومتی شکسته شده چند وقت گذشته خود است و با خبر خودرویی امروز این احتمال قوت بیشتری گرفت.

 در صورتی که این حمایت مورد تأیید قرار بگیرد بازهم بازار به الگوی کلاسیک ایجاد شده در شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران توجه خواهد کرد و به اهداف احتمالی خود خواهد رسید.

 سطوح حمایتی میانگین‌های 55 روزه و 200 روزه شاخص کل همچنان در حال حمایت از این بازار هستند.

کل

 

نوسانات منفی بازار سهام همچنان ادامه دارد و شاخص کل را هر روز بیش از پیش به کف کانال دو میلیون واحدی نزدیک می‌کند. عبور شاخص کل از این سنگر، اوضاع را بحرانی‌تر خواهد کرد. با این وجود چه فاکتورهایی می‌توانند نماگرهای سهامی را به ریل صعودی بازگردانند؟

نوسان‌های منفی شاخص‌کل، این نماگر را حدود 60 هزار واحد از سقف ساخته‌شده در روزهای پایانی آذر دور کرده است.  این در حالی‌ست که کمی پیش بازار سرمایه، روزها را با رکوردشکنی پشت سر می‌گذاشت و ارزش معاملات خرد را در بالاترین سطوح سال قرار می‌داد.

تحلیلگران و معامله‌گران، در آن مقطع، برای شاخص کل چشم‌انداز مثبتی را تا پایان سال،  ترسیم می‌کردند. اما حالا نوسانات منفی شاخص، مثل ضربه‌های کوچک پرتکرار، جان بازار را گرفته است. 

شارژ بازار سهام با خبر تجدید ارزیابی دارایی‌ها

حسین مریدسادات، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز به بررسی وضعیت بورس پرداخته است. به گفته مریدسادات، برای ارزیابی شرایط مقطع فعلی بازار، باید ابتدا به دلایل صعود اخیر بازار پرداخت. این کارشناس بازار سرمایه در این باره توضیح داد: نکته مهم و حائز اهمیت این روزهای بازار، بحث خبر تجدید ارزیابی دارایی‌ها بود. بازار تحت تاثیر این خبر، موج صعودی را از دو میلیون و 50 هزار واحد تا ارتفاع دو میلیون و 200 هزار واحد تشکیل داد.

چرخش بازار از سقف دو میلیون و 200 هزار واحدی

مریدسادات اظهار کرد: پس از این رشد اما، خبر دیگری در بازار سرمایه منتشر نشد تا سوخت مدنظر برای تداوم روزهای مثبت بازار تامین شود. نتیجه این اتفاقات نیز همانی شد که بازار در این مقطع با آن مواجه است!

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازار در نتیجه این وضعیت، روی پیوت مینور گیر کرد و در محدوده دو میلیون و 200 هزار واحدی فروشنده پیدا شد. از سوی دیگر ارزش معاملات نیز روی میانگین پنج هزار میلیارد تومانی حبس شد.

وی اظهار کرد: به نظر می‌رسد تا زمانی که شاخص کل، محدوده دو میلیون و 150 هزار واحد را از دست ندهد، اتفاق عجیبی برای بازار رخ نخواهد داد. اما در بسیاری از نمادها، در همین محدوده‌ها حد ضررها خورده شده و در بسیاری نمادها، در محدوده‌های مقاومتی، فشار فروش بالایی رخ داده است. تصمیم منطقی در این دسته از نمادها، تصمیم به فروش است.

2 موتور محرکه خاموش بازار سهام

مریدسادات بیان کرد: دسته دیگری از نمادها در بازار فعلی وجود دارند که روی حمایت خود قرار دارند و حتی در شرایط بد فعلی نیز باید به آن‌ها فرصت داد. وی افزود: نکته حائز اهمیت این است که مانند کلاس‌های دیگر دارایی به جز طلا، فعلا پول در بازار نیست. رکود بر بازارهای دارایی از جمله بازار سهام سایه افکنده است. این کارشناس بازار سرمایه ابراز امیدواری کرد که یا قیمت دلار به داد بازار برسد یا انتشار صورت‌های مالی 9 ماهه شرکت‌ها بازار سهام را نجات دهد.

وی اظهار کرد: محرک‌های بازار در شرایط فعلی، دو فاکتور یادشده هستند. اگر دلار رو به بالا حرکت نکند و یا از سوی دیگر، صورت‌های مالی، به طور مثبت مخابره نشوند، نمی‌توان انتظار صعود عجیبی را از بازار داشت. گرچه از سوی مقابل، افت تند و تیزی نیز در انتظار بازار نیست.

گفتنی‌ست بازار سهام امروز را هم کاهشی آغاز کرد و اغلب صنایع بازار با کاهش قیمت مواجه شدند.

 

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

به نظر شما عملکرد تیم اقتصادی دولت آقای رئیسی تاکنون چگونه بوده است؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100: یک کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس قانون مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص تجاری صاحبان مشاغل بابت…

اخبار سلامت

سینما در سینما