متهم شماره یک؛ تغیر اقلیم یا دولت؟

شعار کمبود منابع آبی، سرپوش سوء مدیریت/ باران هست، توان جمع آوری نیست

اقتصاد100-تغییرات اقلیمی ترکیبی پرکاربرد در بین مسئولان آبی کشور است و از آنجا که می تواند سرپوش خوبی برای ضعف مدیریت منابع آبی کشور باشد همواره در گفتار آنان به ترجیع بندی پایان ناپذیر بدل می شود.

شعار کمبود منابع آبی، سرپوش سوء مدیریت/ باران هست، توان جمع آوری نیست

به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد 100، منابع آبی ایران طی چهار دهه گذشته به دلیل سیاست های غلط و رویکردهای پرخطا از بین رفته است.آب های سطحی و زیر زمینی به منابعی تجدید ناپذیر تبدیل شده اند.در شرایطی که به اعتراف خود مسئولان کشور 90 درصد منابع آبی مان صرف کشاورزی بی بازده و غیر اصولی می شود و صنایع و معادن هم چیزی از آبخوان ها و رودها و سدها و حوضه های روان و ساکن باقی نگذاشته اند ،مسئولان مدام از صرفه جویی دم می زنند و البته که این نصیحت و ارشاد آنها تنها متوجه مردم شهرها و روستاهاست.

مدیران ارشد آبی کشور یکسره از تغییرات اقلیمی و خشکسالی و بی آبی حاصل از کاهش نزولات جوی سخن می گویند و تقصیر ها را به گردن آن می اندازند  و آن را متهم شماره یک می نامند،حال آنکه اگر این گفتار درست باشد باید پرسید چرا کشورهای هم مرز ما چنین وضعیتی ندارند؟ آیا نباریدن باران و کاهش ترسناک ورودی سدها برای آنها هم رخ داده است؟ اگر طبق آماری که آقای فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب ارائه می کند و می گوید کل سهم باران پائیزی امسال فقط 3 میلیمتر بوده و اگر بدمصرفان تغییر رویه ندهند با قطعی آب روبرو می شوند،عراق و ترکیه افغانستان و پاکستان و... هم لابد باید به همین معضل دچارباشند که می بینیم نیستند. 

قاسم زاده می گوید "در زمان حاضر 37 درصد مخازن سدهای کشور پر است و به‌طور معمول در انتهای شهریور و شروع پاییز، در حداقل تراز مخازن هستیم."مازیار غلامی سرپرست اداره کل هواشناسی استان تهران هم اظهار می کند " استان تهران طی مهرماه نسبت به بلندمدت94 درصد کاهش بارندگی داشته است " . با این آمار و ارقام ارائه شده مخاطب تصور می کند که این وضعیت باید در کشورهای مجاور هم چالش های بزرگی ایجاد کند حال آنکه  متولیان آبی این کشورها هرگز چنین خبرهایی به مردم نمی دهند.آیا سامانه های بارشی فقط از آسمان کشور ما قهر کرده اند؟

علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تاکید می کند:" باید برای جلوگیری از بحران آب برنامه بلند مدت داشته باشیم، در حال حاضر از 400 میلیارد متر مکعب بارندگی کل کشور 300 میلیارد مترمکعب آن از دست می‌رود و تنها 100میلیارد متر مکعب آن برای شرب، صنعت، کشاورزی و فضای سبز استفاده می‌شود. "پرسش تکراری می تواند این باشد که آیا در کشورهای همسایه هم از 400 میلیارد متر مکعب بارش 300 میلیارد آن از دست می رود؟

بنظر می رسد بهانه تغیرات اقلیمی و کاهش بارش ها حالا دیگر پاسخ قانع کننده ای برای افکار عمومی نیست و مسئولان وزارت نیرو که متولی اصلی تامین آب کشور هستند باید حقیقت هولناک تلف شدن منابع آبی کشور را بپذیرند و به آن اقرار کنند و شفاف بگویند که منابع آبی کشور در کدام گلوگاه ها گیر کرده اند .بی شک آنها باید برای رفع این مشکل بزرگ که به یک بحران خان ومان برانداز تبدیل شده است گامی اساس بردارند. 

خبرنگار: فرزین سوادکوهی

انتهای پیام

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

اگر پول داشته باشید سرمایه گذاری در کدامیک را ترجیح می دهید؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اصلاح قیمت‌ها در بازار طلا و سکه طبیعی بود از…

اخبار سلامت

سینما در سینما