چرا بشار اسد به مسکو سفر کرد؟ / سوریه رسما در جنگ اوکراین طرف پوتین را گرفت

اقتصاد 100- بشار اسد، رئیس جمهور سوریه برای یک سفر رسمی روز سه شنبه وارد روسیه شد. وی روز چهارشنبه با ولادیمیر پوتین گفتگو کرد.

چرا بشار اسد به مسکو سفر کرد؟ / سوریه رسما در جنگ اوکراین طرف پوتین را گرفت

به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در این باره خاطرنشان کرد: مسکو و دمشق در تماس دائمی هستند.

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: به برکت تلاش های مشترک ما و مشارکت قاطع نیروهای مسلح روسیه، نتایج قابل توجهی در مبارزه با تروریسم بین المللی در سوریه به دست آمده است، که این امر امکان تثبیت وضعیت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی داخلی را فراهم می کند.

بشار اسد نیز درباره این دیدار  گفت: این موضعی است که برخاسته از حاکمیت جمهوری عربی سوریه و یکپارچگی سرزمین های آن، دفع ترور و همچنین دفع همه نیروهای نظامی زمینی خارجی است که در آنجا حضور دارند.

سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز با علی محمود عباس، همتای سوری خود دیدار کرد. وزیر دفاع روسیه یادآور شد، که هر دو کشور در سال های اخیر راه طولانی را برای رهایی سوریه از تروریسم بین المللی پیموده اند. وی گفت: البته هنوز کار زیادی در پیش است، اما کارهای زیادی انجام شده است.

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه پشتیبانی از حمله روسیه به اوکراین را تایید کرد. پس از آغاز جنگ روسیه در اوکراین، اسد از مسکو بازدید نکرده بود، پیش از این او در سال 2021 به روسیه سفر کرده بود.

رئیس جمهور سوریه گفت: من می‌خواهم از این لحظه استفاده کنم و موضع سوریه را در حمایت از جنگ در برابر نازی‌های قدیمی و جدید تکرار کنم. من می گویم اینها نازی های قدیمی و جدید هستند، زیرا غرب میزبان نازی های قدیمی روی زمین بود و اکنون دوباره از آنها پشتیبانی می کند.

پوتین همچنین به فاجعه طبیعی اخیر در سوریه اشاره کرد.

رئیس جمهور روسیه اطمینان داد: ما به عنوان دوستان واقعی سعی در حمایت از شما داریم. همانطور که می دانید در اینجا یگان های ما زیر نظر وزارت شرایط غیرمترقبه نیز کار می کردند و نمایندگان نیروهای مسلح مستقر در سوریه نیز در مبارزه با پیامدهای زلزله سهیم هستند.

پوتین ادامه داد: تحت هر شرایطی همکاری ها از جمله در زمینه اقتصاد در حال توسعه است. به این ترتیب سال گذشته تجارت متقابل هفت درصد افزایش یافت. و در سال 2024، روسیه و سوریه هشتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک را جشن خواهند گرفت.

رئیس جمهور سوریه همچنین به استحکام روابط اشاره کرد و از نتایج کار کمیسیون بین دولتی روسیه و سوریه ابراز خرسندی کرد. اسد تاکید کرد: این سفر جنبه جدیدی را در روابط سوریه و روسیه باز خواهد کرد و نتایجی را به همراه خواهد داشت که از آن می توان در تعامل ما پیش رفت.

سیمیون باگداساروف، مدیر مرکز مطالعات کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی معتقد است، که اگر مسکو می خواهد جایگاه یک قدرت بزرگ را حفظ کند، باید از دمشق حمایت کند. این کارشناس موضوعات تقریبی مذاکرات را تشریح کرد: مشکلاتی در زمینه مواد غذایی و سوخت در سوریه وجود دارد، بخش قابل توجهی از کشور اشغال شده است. سوالات زیادی در مورد اینکه اگر رجب طیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری پیروز نشود چه اتفاقی خواهد افتاد.

بوریس دولگوف پژوهشگر مرکز پژوهش های عربی و اسلامی موسسه شرق شناسی آکادمی علوم روسیه گفت: دمشق متحد اصلی روسیه در خاورمیانه است، بنابراین این نشست برای مسکو بسیار مهم است. در شرایط کنونی، مذاکرات می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.

این کارشناس بر این باور است: تصمیمات اتخاذ شده مطمئناً بر توسعه بیشتر منطقه تأثیر خواهد گذاشت. چین از قبل با آشتی دادن ایران و عربستان سعودی زمینه را برای این امر آماده کرده است. مسکو، دمشق، تهران و پکن می توانند کل سیستم روابط در خاورمیانه را اصلاح کنند.

اگر پیش از این ایالات متحده تلاش می کرد "ناتوی عربی" ایجاد کند، اکنون وضعیت به طور اساسی تغییر کرده است. چین امنیت ایران را تقویت کرده است و روسیه در این زمینه به سوریه کمک خواهد کرد. به ویژه، لازم است اطمینان حاصل شود که اسرائیل حملات را متوقف می کند.

انتهای پیام

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

به نظر شما تغییر تیم اقتصادی دولت، چه اندازه به بهبود معیشت مردم کمک می کند؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما