رم DDR6؛ هر آنچه که باید بدانید

اقتصاد ۱۰۰ -رم DDR6 همان‌طور که از اسمش پیداست، جدیدترین فناوری در حوزه‌ی ساخت رم (RAM) به شمار می‌رود. در این مقاله هر آنچه که باید از این قطعه بدانید را مطرح می‌کنیم.

رم DDR6؛ هر آنچه که باید بدانید

به گزارش گروه دانش و فناوری و به نقل ازدیجی کالامگ ،سیرِ پیشرفت رم همیشه رو به جلو بوده و در طی چند سال اخیر به خوبی با فناوری DDR5 روبه‌رو شدیم. در آینده‌ی نزدیک قرار است شاهد رم DDR6 باشیم. بنابراین، بد نیست اطلاعات مختصری که فعلا از این نوع قطعه داریم را با هم بررسی کنیم.

رم DDR6 سرعت بیشتری داشته و از فناوری‌های MSAP بهره‌برداری می‌کند. با این حال، این فناوری‌ها به چه معنا هستند؟ از طرفی دیگر، تا چه اندازه باید انتظار داشته باشیم رم DDR5 همچنان در سطح بازار به فروش برسند؟ در ادامه ضمن پاسخ به این دسته از سوالات، درباره‌ی زمان عرضه‌ی این نوع رم و مشخصات مورد نیاز برای تهیه و نصب این قطعه صحبت می‌کنیم.

در ماه فوریه‌ی سال ۲۰۲۳ (ماه بهمن سال ۱۴۰۱) تایید شد که نسل جدیدی از قطعه‌ی رم در دست توسعه قرار گرفته است. این خبر به‌واسطه‌ی اعلانیه‌ی سامسونگ در یک رویداد منتشر شد و انتظار می‌رود فناوری DDR6 تا سال ۲۰۲۵ قابل استفاده قرار گیرد. از آن‌جایی که رم DDR5 مدت زمان زیادی در سطح بازار عمر کرده، حدس زده می‌شود که DDR6 هم دستِ کم طول عمری مشابه به مدل قبلی در سطح بازار بین‌الملل داشته باشد. با این وجود، برای رم DDR6 ابتدا باید یک اسلات مناسب طراحی شود تا رم در داخل جایگاهش روی مادربرد قرار گیرد. به همین دلیل قبل از رسیدنِ رم جدید به دست مشتری، باید مادربردهای جدیدی طراحی و ساخته شوند.

روی هم رفته، دقیقا در زمان انتشار DDR6 نمی‌توان خیلی سریع از این قطعه‌ی کامپیوتری استفاده کرد و باید پیش از خرید این قطعه، یک مادربرد جدید و پیشرفته‌ای را خریداری کرد.

با بیشتر شدنِ عدد DDR در هر نسل از رم‌ها، سرعت در هر تغییر، تقریبا دو برابر بیشتر می‌شود. فناوری DDR5 در حداکثر سرعت اطلاعات ۵۱.۲ گیگابایت بر ثانیه در سطح دو کانال به ازای هر ماژول کار می‌کند؛ اگرچه، سرعت ماژول‌های JEDEC در حدود ۶۴۰۰ مگابایت در ثانیه با ماژول‌های سریع‌تر منتشر شده در طول چرخه‌ی عمر فناوری DDR5 محسوب می‌شود.

انتظار می‌رود رم DDR6 حداکثر سرعت اطلاعات ۱۲۸۰۰ مگابایت بر ثانیه را در ماژول‌های JEDEC و ۱۷۰۰۰ مگابایت بر ثانیه را در حالت اورکلاک داشته باشد. از طرفی دیگر انتظار می‌رود این سرعت‌ها چرخه‌ی عمر DDR6 را افزایش دهند. البته این نکته را نباید فراموش کرد که مولفه‌ی DDR تنها یکی از ویژگی‌های این قطعه است که برای محاسبه‌ی طول چرخه‌ی عمر رم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اعلانیه‌ی سامسونگ درباره‌ی DDR6 همچنین حامل یک بیانیه برای تکنولوژی MSAP هم بود که در ماژول‌های رم DDR6 مورد استفاده قرار گرفته است. MSAP مخفف عبارت Modified Semi Additive Process است که به صورت تحت اللفظی، فرایند نیمه افزودنی اصلاح شده معنا می‌شود. این فناوری در حال حاضر در رم‌های DDR5 مورد استفاده قرار گرفته است. MSAP به سازنده‌ها اجازه می‌دهند تا ماژول‌هایی را با مدارهای بهتر خلق کنند تا قطعه‌ی رم به وسیله‌ی پوشش فضاهای خالی سرعت بیشتری در انتقال و همچنین اتصالات داشته باشد.

رم DDR6 هنوز در اول راه قرار دارد. بنابراین، تا یک سال آینده تلاش می‌شود تا ساختِ این قطعه به مرحله‌ی نهایی رسیده و همچنین دو سال هم باید انتظار کشید تا این قطعه به طور گسترده وارد بازار شود. اگرچه، وقتی DDR6 به دست مشتری برسد می‌توان راحت‌تر با تست و آزمایش کردن قطعه، به متر و معیارهای دقیق DDR6 آگاه شد.

با تمام این تفاسیر، همچنان به این نکته باید دقت داشت که برای تهیه و خرید رم DDR6 ابتدا باید مادربرد را به جدیدترین مدل ارتقا داد تا بتوان قطعه‌ی رمِ جدید را روی آن نصب کرد.

انتهای پیام

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

صرفه‌جویی در شرایط فعلی اقتصادی را از کجا شروع می کنید؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما