اقتصاد 100 بررسی می‌کند

سلاح طلایی چین در مقابله با دلار

کارشناسان معتقدند چین و برخی دیگر از کشورها وقتی مشاهده کردند که چطور روسیه تحت تاثیر تحریم‌های مالی غرب قرار گرفته است، به سرعت به دنبال به حداقل رساندن وابستگی خود به دلار هستند.

سلاح طلایی چین در مقابله با دلار

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- محمدرضا ستاری: امسال شاهد هستیم که بانک‌های مرکزی به صورت بی سابقه و حتی دیوانه‌واری به سمت خرید طلا رفته‌اند. هر چه اکنون  مشخص نشده که بانک مرکزی کدام کشورها بیشترین انباشت طلا را داشته‌اند، اما برخی از کارشناسان تاکید دارند که در این میان بانک مرکزی چین قطعاً مقام اول را داراست.

طبق گزارشی که اخیراً نیکی‌آسیا منتشر کرده، کارشناسان معتقدند چین و برخی دیگر از کشورها وقتی مشاهده کردند که چطور روسیه تحت تاثیر تحریم‌های مالی غرب قرار گرفته است، به سرعت به دنبال به حداقل رساندن وابستگی خود به دلار هستند.

بر اساس مطالعاتی که در ماه جاری میلادی توسط گروه صنعتی شورای جهانی طلا صورت گرفته، بانک‌های مرکزی برخی کشورها از ماه ژوئیه تا ژانویه 399.3 تن خریداری کرده اند که این میزان بیش از چهار برابر خرید آنها در مدت مشابه سال قبل است. همچنین برآوردها نشان می دهد که در سه ماهه اول سال جاری میلادی 87.7 تن طلا خریداری شده و این رقم در سه ماهه دوم امسال به 186 تن رسیده است. علاوه بر این مجموع طلای خریداری شده توسط بانک‌های مرکزی در سال جاری میلادی بیش از هر سال از 1967 به این سو بوده است.

در این رابطه گفته می شود که بانک‌های مرکزی ترکیه، ازبکستان و هند هر یک به ترتیب 31.2، 26.1، 17.5 تن طلا خریداری کرده اند. اما موضوع مهم این است که مجموع خرید طلای این سه کشور روی هم رفته حدود 90 تن است. به آن معنی است که مشخص نیست چه کشوری 300 تن طلای دیگر را در اختیار گرفته است.

در خصوص خریداران ناشناس شایعات فراوانی وجود دارد. امین  یورومازو، اقتصاددان ژاپنی اهل ترکیه در این خصوص معتقد است: وقتی دارایی‌های روسیه پس از حمله به اوکراین مسدود شد، کشورهای ضد غربی علاقه دارند تا ذخایر طلای خود را از دسترس جمع آوری کنند. همچنین

ایتسو توشیما، تحلیلگر بازار در این رابطه توضیح می دهد: چین احتمالاً مقدار قابل توجهی طلا از روسیه خریداری کرده است." در گذشته، چین رفتاری کاملاً مشابه این را داشته است. پکن پس از سکوت از سال 2009 نسبت به ذخایر طلای خود، در سال 2015 بازار را شوکه و اعلام کرد که ذخایر طلای خود را تقریباً 600 تن افزایش داده است. از سپتامبر 2019، هیچ گزارشی از هیچ گونه فعالیتی گزارش نشده است. به گفته توشیما، بانک خلق چین مطمئناً بخشی از ذخایر طلای بانک مرکزی فدراسیون روسیه را خریداری کرده است که در مجموع بیش از 2000 تن است.

در واقع پس از اینکه بحران مالی 2008 اعتماد به اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده و سایر دارایی های دلاری را تضعیف کرد، بانک های مرکزی و موسسات دولتی به طور پیوسته ذخایر طلای خود را برای تنوع بخشیدن به پرتفوی خود افزایش دادند. چین نیز اخیراً دارایی های خود را از اوراق قرضه ایالات متحده می فروشد. بر اساس گزارش وزارت خزانه داری ایالات متحده، این نهاد 121.2 میلیارد دلار بدهی ایالات متحده را که تقریباً معادل 2200 تن طلا است، از پایان فوریه - بلافاصله پس از اولین حمله روسیه به اوکراین - تا پایان سپتامبر فروخته است. به گفته مقامات گمرک در چین، واردات طلای چین از روسیه در ماه ژوئیه به شدت افزایش یافت و در ماه بیش از 8 برابر شد و تقریباً 50 برابر مقدار سال قبل از آن بود. همچنین لازم به ذکر است که داده های ارائه شده توسط Finbold نشان می دهد که چین و هند 60.53 درصد از بازار جواهرات طلای جهان را در سال 2021 بر اساس تن طلای فروخته شده به خود اختصاص داده اند.

انتهای پیام/

 

 

 

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

اگر پول داشته باشید سرمایه گذاری در کدامیک را ترجیح می دهید؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اصلاح قیمت‌ها در بازار طلا و سکه طبیعی بود از…

اخبار سلامت

سینما در سینما