حل مشکلات ایران و آمریکا، کلید عبور از بحران اقتصادی
اقتصاد100- مسعود خوانساری، رئیس پیشین اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به تأثیرات منفی تحریمها و حکمرانی ناکارآمد بر اقتصاد ایران، تأکید کرد که رفع اختلافات بین ایران و آمریکا و پایان تحریمها، راه حل خروج اقتصاد کشور از بحران است.

مسعود خوانساری در گفتگو با اعتماد، وضع فعلی اقتصاد ایران را ناشی از حکمرانی ضعیف و ناکارآمد عنوان کرده است که منجر به تورم سنگین شده و بخش زیادی از جمعیت را به زیر خط فقر کشانده است. او تاکید دارد که صنعت کشور از فناوریهای بهروز جهانی عقب مانده و در صورت تحریمهای بیشتر، این مشکلات عمیقتر خواهد شد.
فشار اقتصادی بر معیشت مردم
خوانساری با اشاره به کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمتها، از کوچکتر شدن سفره مردم سخن میگوید و تاکید دارد که این مشکلات کاملاً آشکار هستند. وی میگوید شاخصهای اقتصادی بهوضوح نشاندهنده فروپاشی اقتصادی هستند.
مشکلات ساختاری اقتصاد ایران
رییس سابق اتاق بازرگانی تهران در ادامه گفتگوی خود، به ناترازیهای گسترده اقتصاد ایران اشاره کرد. وی تاکید کرد که مشکلات در بخشهایی مانند برق، آب، سوخت و صندوقهای بازنشستگی بسیار زیاد است و کسری بودجه کشور به صورت تخمینی حداقل ۵۰ درصد برآورد شده است.
پیوستن به FATF، گامی حیاتی
خوانساری در واکنش به موضوع پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اظهار داشت که این تصمیم باید ۱۰ سال پیش گرفته میشد. وی گفت که ارتباط اقتصادی ایران با نظام مالی جهانی به دلیل تحریمها قطع شده و تمامی معاملات خارجی از طریق واسطهها و با هزینههای بالا صورت میگیرد. او تأکید کرد که لغو تحریمها و پیوستن به FATF باید بهصورت همزمان انجام شود.
بررسی روابط تجاری ایران و روسیه
در مورد تقویت روابط اقتصادی با روسیه نیز خوانساری گفت که ارتباط با کشورهای مختلف امر مطلوبی است، اما اشاره کرد که روسیه تحت تحریمهای شدید است و نمیتواند مشکلات اقتصادی ایران را حل کند. وی با طرح پرسشهایی از مقامات، خواستار شفافسازی درباره حجم تجارت ایران و روسیه شد و تاکید کرد که این ارتباط نمیتواند جایگزینی برای حل بحرانهای اقتصادی ایران باشد.
هشدار نسبت به فروپاشی اقتصادی
در پایان، خوانساری هشدار داد که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، اقتصاد ایران در مسیر فروپاشی کامل قرار خواهد گرفت.