کدام بازار بیشترین بازدهی را در هفته سوم مرداد به ثبت رساند؟

اقتصاد 100- هفته سوم مرداد بازارهای مالی در روند کاهشی قرار داشتند اما بازار سهام توانست با بازدهی مثبت بسته شود. بازارهای مالی با سیاست‌های بانک مرکزی در بیشتر روزهای هفته جاری کاهش قیمت داشت و سکه پرچمدار بیشترین کاهش قیمت در بازارهای مالی بود.

کدام بازار بیشترین بازدهی را در هفته سوم مرداد به ثبت رساند؟

 بازارها در سومین هفته مرداد روند متوازنی نداشت. بازدهی بازارهای مالی با روند منفی و بازار سهام با روند مثبت بسته شدند. این هفته سکه بیشترین کاهش قیمت را داشت.

بازدهی بازارها هفته سوم مرداد 1402

روند قیمت در بازارهای مالی در هفته سوم مرداد، بیشتر روزها کاهشی بود. در هفته سوم مرداد همچنان موضوع انحلال کانون صرافان توسط بانک مرکزی اثر خود را در بازارهای مالی داشت. این در حالی است که تمامی کارشناسان اقتصادی و تحلیلگران بازارهای مالی از ابتدای سال روند قیمت دلار را افزایشی پیش‌بینی کرده بودند. آنها همواره معتقدند که قیمت دلار پایین‌تر از ارزش ذاتی خود نگه داشته شده است.

گفتنی است محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی ، تمامی این تحلیل‌ها را انکار می‌کند و معتقد است که در حال حاضر وضعیت ارزی کشور و بازار دلار روان و به دور از هر مشکلی تحت مدیریت است!

قیمت دلار

بررسی بازدهی قیمت دلار از ۱۲ تا امروز ۱۹ مرداد نشان می‌دهد که اسکناس آمریکایی با کاهش ۳۰۰ تومانی قیمت، بازدهی منفی در سومین هفته مرداد داشته است. بازدهی منفی ۰.۶ درصدی دلار  در پی برگشت قیمت این اسکناس به کریدور ۴۰ هزار تومانی رخ داد.

کارشناسان اقتصادی در هفته‌های گذشته روند افزایشی قیمت دلار را پیش‌بینی کرده بودند. به اعتقاد آنها الان که کانون صرافان منحل شده سیاستگذار یکه‌تاز بازارهای مالی است. آنها معتقدند حفظ فاصله قیمت دلار با ارزش ذاتی آن، تداوم ندارد و منجر به جمع شدن فنر دلار خواهد شد. فنری که از سوی روسای بانک‌ مرکزی همواره کتمان شده است.

قیمت طلا

هر گرم طلای 18 عیار امروز ۱۹ مرداد با قیمت ثابت دو میلیون و ۳۵۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. به این ترتیب قیمت طلا در سومین هفته ماه‌ جاری کاهش قیمت ۴۰ هزار تومانی داشت. بازدهی طلا در هفته اخیر افت ۱.۶۵ درصدی داشت.

گفتنی است که قیمت انس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش به رقم ۱۹۲۲ دلاری رسیده است. انس جهانی طلا این هفته نسبت به مدت مشابه هفته قبل ۹ دلار کاهش قیمت داشته است.

قیمت سکه

در هفته اخیر سکه امامی یک پله سقوط کرد و در نهایت با قیمت ۲۸ میلیون و ۵۵۱ هزار تومان مبادله شد. در سومین هفته مرداد این قطعه ۹۴۲ هزار تومان کاهش قیمت داشته است. در هفته اخیر بازدهی سکه امامی کاهش ۳.۱۹ درصدی داشت.

 

طی دو هفته ابتدایی مرداد بازدهی قیمت در بازارهای مالی همواره مثبت بود و سیاست‌های بانک مرکزی بازدهی بازارهای مالی را در هفته سوم مرداد کاهش داد.

بورس

معاملات سومین هفته مردادماه، به گونه‌ای رقم خورد که پورتفوی سهامداران را تا حدودی بزرگ‌تر کرد. چرا که شاخص‌های بورسی طی این هفته، به دنبال رشد قیمت دلار توانستند بر ارتفاع خود بیفزایند. به طوری که شاخص کل در این هفته توانست با رشد 2.17 درصدی از ارتفاع یک میلیون و 993هزار واحد به دو میلیون و 36 هزار واحد برسد.

اما سهام شرکت‌های کوچک بازار مانند شرکت‌های بزرگ مورد استقبال نبودند؛ چرا که شاخص هم‌وزن در معاملات این هفته بازار سرمایه 1.02درصد رشد کرد و از تراز 705 هزار و 917 واحد به ارتفاع 713 هزار و 148 واحد رسید.

بورس هفته سوم مرداد در یک نگاه

نگاهی به معاملات این هفته بازار سرمایه نشان می‌دهد، معاملات بازار سهام در روز شنبه، پررونق بود. به طوری که شاخص کل در این روز با جهش 1.98درصدی روبه‌رو شد و از این رو تراز دو میلیون واحد را پس گرفت. شاخص هم‌وزن نیز رشد خوبی داشت؛ به طوری که با افزایش 1.68 درصدی در سطح 717 هزار و 775 واحد باقی ماند.

حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در این روز 13 میلیارد و 700 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر 6 هزار و 318 میلیارد تومان بوده است.

یکشنبه

در یکشنبه اما رفتار شاخص کل آرام‌تر بود و صعود ضعیف‌تری را ثبت کرد. به طوری که نماگر اصلی بازار سرمایه در 15 مرداد با رشد 0.34 درصدی به ارتفاع دو میلیون و 40 هزار واحد رسید. این روند برای نماگر شرکت‌های کوچک بازار متفاوت بود. به طوری که شاخص هم‌وزن با کاهش 0.11 درصدی تراز 717 هزار و 13 واحد را روی تابلو نشان داد.

همین توقف روند صعودی قدرتمند شاخص‌های بورسی، سبب کاهش حجم و ارزش معاملات شد. به طوری که حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در این روز هفت میلیارد و 700 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر، هزار و 845 میلیارد تومان بوده است.

دوشنبه

با شروع معاملات روز دوشنبه، کم‌کم حال و هوای روند صعودی به بازار برگشت؛ به طوری که شاخص کل در پایان معاملات دوشنبه با رشد 0.54 درصدی به ارتفاع دو میلیون و 51 هزار واحدی رسید. شاخص هم‌وزن نیز 0.36 درصد بالا آمد و به تراز 719 هزار و 560 واحد را ثبت کرد.

حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در این روز 10 میلیارد و 300 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر پنج هزار و 779میلیارد تومان بوده است.

سه‌شنبه

روند معاملات سه‌شنبه تحت تاثیر مصوبه مجلس در رابطه با واگذاری سهام پالایشی‌ وزارت نفت بود و همین امر سهم‌های پالایشی و پتروشیمی را نزولی کرد. از این رو شاخص کل معادل 0.64درصد کاهش ارتفاع داد و به دو میلیون و 37هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و با کاهش 0.84 درصدی، تراز 713هزار و 540 واحد را ثبت کرد.

حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در این روز هشت میلیارد و 200 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر چهار هزار و 587میلیارد تومان بوده است.

چهارشنبه

در روز پایانی هفته نیز معاملات بازار سرمایه با قیمت پایین‌تری بسته شد. به طوری که شاخص کل حدود 0.04درصد و شاخص هم‌وزن حدود 0.05درصد کاهش ارتفاع دادند.

حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در این روز 6میلیارد و 700میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر چهار هزار و 180میلیارد تومان بوده است.

ورود و خروج پول حقیقی

بررسی معاملات این هفته نشان می‌دهد که بازار سهام در روز شنبه شاهد ورود 341میلیارد تومانی بود. البته ورود پول در روز یکشنبه اتفاق نیفتاد و حدود 423میلیارد تومان از بازار سرمایه خارج شد.

سرعت خروج پول در دوشنبه کاهش یافت و این عدد به 216 میلیارد تومان رسید. در روز سه‌شنبه نیز 596 میلیارد تومان پول حقیقی دیگر از بازار سرمایه خارج شد. در نهایت در روز پایانی هفته خروج پول حقیقی به کمترین میزان خود رسید. به طوری که بررسی آمار و ارقام مالکیت حقیقی‌ها خروج 92 میلیارد تومانی پول حقیقی را نشان می‌دهد.




منبع: تجارت نیوز

 

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

به نظر شما عملکرد تیم اقتصادی دولت آقای رئیسی تاکنون چگونه بوده است؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100: مدتی است موضوع مالیات بر عایدی سرمایه در بخش معاملات طلا چالش‌هایی را در فضای مجازی به دنبال…

اخبار سلامت

سینما در سینما