اخذ تعرفه صادراتی از محصولات جالیزی

کارشناس اقتصاد کشاورزی گفت: وظیفه دولت این است که تنظیم‌گری کند و همه با اعلام یکباره تعرفه صادراتی مخالف هستند.

اخذ تعرفه صادراتی از محصولات جالیزی

به گزارش اقتصاد100، در برنامه تلویزیونی میز اقتصادی در خصوص اخذ تعرفه صادراتی از محصولات جالیزی با حضور نیاورانی نایب‌رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی و نجفی کارشناس اقتصاد کشاورزی به بحث و گفت و گو پرداخته شد.

نیاورانی گفت: در رابطه با محصولات کشاورزی قبلا ممنوعیت‌هایی اعمال می‌شد ما کلا می‌گوییم باید یا صادرات داشته باشیم یا نداشته باشیم. صادرات باید تداوم داشته باشد خداراشکر در مجلس این تصمیم گرفته شد جلوی ممنوعیت صادرات گرفته شود، اما این تعرفه صادرات به همان شکل است تعرفه اکنون باید کارشناسی باشد. تعرفه که محدودیت ایحاد کند صد درصد ایراد دارد. به طور مثال سیب زمینی اکنون به مقدار زیاد داریم باید تعرفه آن صفر باشد، اما برای پیاز قرمز باید کارشناسی تعرفه برای آن بررسی شود.

نجفی می‌گوید: کشور‌ها برای متعادل سازی تراز تجاری به دو سمت می‌روند یا به سمت توسعه تجارت یا به سمت جایگزینی صادرات می‌روند کشور‌هایی که اقتصاد آزاد دارند به سمت توسعه صادرات رفته اند، اما کشور‌هایی مثل ما که شرایط مانند تحریم داریم به سمت جایگزینی صادرات رفته ایم.

او گفت: در دو سال اخیر حدود ۲۲ میلیون تن آمار تولیدی ما از محصولات جالیزی بوده است نکته‌ای که وجود دارد این است که از کل زمین ما که حدود ۲ میلیون هکتار حدود ۶۰۰ هزار هکتار آن به محصولات جالیزی اختصاص یافته است. نکته مهم این است که کشور ما که شرایط خاص مانند تحریم و خشکسالی دارد همه این عوامل سبب شده شاید سیاست توسعه صادرات ما را به یک نکته امن نرساند بنابر این باید تعرفه با شروط داشته باشیم.

نیاورانی می‌گوید: معمولا سرریز ما صادر می‌شود به معشیت کشاورزان اهمیت داده نمی‌شود.

نجفی گفت: سیاست یک شبه در هیج جای دنیا پسندیده نیست اگر به درستی به کشاورزان اطلاعات داده شود خیلی موارد پیش نخواهد آمد.

نیاورانی گفت: دولت باید به اندازه زمان کشت تصمیم را اطلاع دهد که این هم می‌تواند در بازار داخلی مشکل ایجاد کند.

نجفی گفت: اگر شش ماه قبل به کشاورزان محدودیت‌ها اعلام شود خیلی موارد پیش نخواهد آمد من با تعرفه گذاری موافق هستم در دهه ۹۰ اگر کشاورزی به سمت سیب زمینی می‌رفت ۹ برابر کشت گندم سود می‌آورد. ما کشاورز را به جایی رساندیم که این کشت جذاب است و آسیب آن می‌تواند برای کشاورزان سبب تولید محصولات زیاد و سرریز باشد همه این‌ها ناشی از یک سیاست رها شده است. نقش دولت تسهیل‌گری است باید مشوق‌هایی به کالا‌های اساسی دهد تا کشاورزان تشویق شوند.

نجفی اظهار کرد: تراز تجاری ما اکنون منفی است و این یعنی کشور ما در حوزه کشاورزی به سمت وابستگی می‌رود.

نیاوران در ادامه بیان کرد: واقعیت این است که آمار به عوامل مختلفی بستگی دارد. گندم با قیمت دستوری است.

نجفی در ادامه گفت: استراتژی باید این باشد که کل محصولات صیفی به سمت سطح کشت گلخانه برود برای سایر محصولات هم نباید اختلاف آنقدر زیاد باشد تا تصمیماتی برای چنین موارد گرفته شود. وظیفه دولت این است که تنطیم گری کند همه با اعلام یکباره مخالف هستند.

نیاورانی گفت: اصلا ایرادی ندارد کشاورز سود کند امروزه بخشی از بذر در اختیار دولت بود، اما با توجه به محدودیت‌ها آمار دقیقی نیست در خصوص بذر گلخانه‌ای ۸۰ درصد وارداتی است. ما تحریم هستیم و نمی‌توانیم از کارخانه‌های بزرگ خرید داشته باشیم.

نجفی گفت: در حوزه کالای اساسی دولت ها خیلی دغدغه ندارند باید راهبرد ما مشخص شود تعرفه گذاری مشروط به این که به کشاورز اعلام شود خیلی خوب است بین ۱۰ تا ۱۲ درصد حوزه سبزی و صیفی مازاد تولید است.

نیاورانی اظهار کرد: نمی‌توان سریع الگوی کشت را تغییر داد ما در تمام این زمینه‌ها رقیب داریم در حوزه حاشیه خلیج فارس پیاز از آمریکا می‌آید.

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

پیش بینی شما از قیمت خودرو در هفته های پیش‌رو چیست؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما