آخرین جزئیات پرونده کوروش کمپانی/ حقایق جدید چیست؟
اقتصاد 100- دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که در راستای رسیدگی به پرونده کوروش کمپانی، دستور فروش اموال شناسایی شده صادر شده و اقداماتی برای پرداخت مطالبات مالباختگان در حال انجام است.

پرونده کوروش کمپانی؛ بررسی آخرین جزئیات و حقایق جدید
در راستای اجرای دستورهای ریاست قوه قضاییه و تحقق اهداف سند تحول دستگاه قضایی، ساماندهی انبارهای گمرکی و تعیین تکلیف کالاهای رسوبی به یکی از موضوعات حائز اهمیت تبدیل شده است. دادستان تهران، علی صالحی، با نظارت مستقیم بر انبارهای اداره جمعآوری اموال تملیکی استان تهران، دستوراتی مبنی بر تسریع در روند تعیین تکلیف کالاها صادر کرد.
اقدامات انجامشده پیرامون پرونده کوروش کمپانی
علی صالحی در توضیح جزئیات آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی اظهار داشت: اموال متهم جهت برگزاری مزایده شناسایی و انتقال یافتهاند. بخشی از این اموال شامل خودروهای توقیفی هستند که قرار است به بالاترین قیمت ممکن فروخته شوند تا مطالبات مالباختگان پرداخت گردد. تاکنون چند مرحله مزایده برگزار شده، اما برخی اموال همچنان به فروش نرسیدهاند که امید است این روند به زودی تکمیل شود.
تشکیل کارگروه ویژه در راستای تسریع امور
دادستان تهران دستور تشکیل یک کارگروه ویژه شامل نمایندگان دستگاههای ذیربط و دادستانی را صادر کرد. این کارگروه موظف است کالاهای سریعالفساد را در کوتاهترین زمان ممکن تعیین تکلیف کند و عوامل اطاله پروندهها را بررسی و شناسایی کند.
آمار و نتایج عملکرد یکسال اخیر
علی صالحی بیان کرد که با همکاری نهادهای مرتبط در یک سال اخیر، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال کالا در انبارهای اداره کل جمعآوری اموال تملیکی استان تهران تعیین تکلیف شدهاند. این دستاورد نسبت به سال گذشته، نشاندهنده رشد ۳۵ درصدی در تعداد اقلام و افزایش ۳۸ درصدی در ارزش ریالی کالاها است.
فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومان کالا در پرونده برند بوش
یکی از دستاوردهای قابلتوجه دستگاه قضایی، پروندهی قاچاق لوازم خانگی برند بوش بود. دادستان تهران اعلام کرد که تاکنون ۱۲۰۰ میلیارد تومان کالا در این پرونده به فروش رسیده است و فرایند فروش کالاهای این پرونده به پایان رسیده است.
لزوم بهرهگیری از فناوریهای نوین
علی صالحی درباره مدیریت بهینه انبارها گفت: باید سیستم مدیریت کالاها از حالت سنتی و دستی به حالت سامانهای و هوشمند ارتقا یابد تا سرعت تعیین تکلیف کالاها افزایش یابد و از هدر رفت انرژی انسانی جلوگیری شود. همچنین الکترونیکی کردن پروندهها و ارتباط بین سامانههای سازمانهای مرتبط باید با جدیت دنبال شود.
برنامهریزی برای نگهداری صحیح وسایل نقلیه
دادستان تهران به وضعیت خودروها و موتورسیکلتهای توقیفی در انبارهای تملیکی اشاره کرد و تاکید کرد که این وسایل نقلیه باید در مکانهای مناسب و سرپوشیده نگهداری شوند تا از آسیبدیدگی جلوگیری شود. روند اصلاح مزایدهها نیز برای این کالاها در حال پیگیری است.
آسیبشناسی عوامل رسوب کالا
دادستان تهران تعدادی از عوامل مؤثر در رسوب کالاها را شناسایی کرد، از جمله:
صدور دستور توقیف کالا به جای توقیف وجه حاصل از فروش
طولانی بودن فرآیند اداری، مانند تعیین کارشناسان برای ارزیابی کالا
پیچیدگی فرایند فروش کالاها
زمانبر بودن پاسخ استعلامات مرتبط
وی دستور داد تا این عوامل شناسایی و جهت رفع آنها اقدامات لازم انجام شود.
جدول خلاصهای از آمار و اقدامات صورتگرفته
موضوع جزئیاتتعیین تکلیف کالاها در یک سال اخیر | ۱۰۰ هزار میلیارد ریال؛ رشد ۳۵ درصدی در تعداد اقلام |
فروش کالا در پرونده بوش | ۱۲۰۰ میلیارد تومان |
تشکیل کارگروه ویژه | بررسی کالاهای سریعالفساد و کاهش اطاله پروندهها |
حمایت از حقوق عامه
دادستان تهران تاکید کرد که موضوع جانمایی مکان جدید برای اداره کل جمعآوری اموال تملیکی و تهیه سولههای مدرن در دستور کار قرار گرفته است. این اقدام علاوه بر حفظ حقوق عمومی، موجب تسریع در تعیین تکلیف کالاها میشود.\