ماجرای عجیب کند شدن اینترنت با قطعی برق از زبان وزیر ارتباطات
اقتصاد100- وزیر ارتباطات از تاثیر قطعی برق بر کندی اینترنت و محدودیت استفاده از باتریها برای سایتهای ارتباطی گفت و تاکید کرد که باتریها طبق استانداردهای جهانی، تنها برای مدت کوتاهی پاسخگو هستند.

سید ستار هاشمی در خصوص تأثیر قطعی برق بر روی اینترنت اظهار داشت: این مسئله از دغدغههای جدی مردم محسوب میشود. وقتی برق قطع میشود، سایتهای ما نیز از کار میافتند که این شرایط برای ما هم مطلوب نیست. برای مثال، وقتی سایتها خاموش میشوند، دستگاههای پوز نیز از کار باز میمانند و این امر کسبوکارها را مختل میکند.
دلیل استفاده نکردن از باتریهای پشتیبان
وی توضیح داد: شاید این سوال پیش بیاید که چرا از باتریهای پشتیبان استفاده نمیکنیم؟ باتریها، بنا بر استانداردهای جهانی، تنها ۲۰ دقیقه و باتریهای نو حداکثر تا یک ساعت قادر به پشتیبانی هستند. اما این زمان نیز کافی نیست و مشکل قطعی برق را برطرف نمیکند. این باتریها برای قطعیهای برنامهریزیشده طراحی شدهاند، نه ناترازیهای برق. به همین منظور، طرحی به نام هوشمندسازی ارائه دادهایم که منجر به کاهش ۲۰ درصدی مصرف انرژی میشود.
چرا اینترنت زود تمام میشود؟
هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا مصرف اینترنت افراد سریع به پایان میرسد، گفت: گزارشهایی در این مورد از سوی مردم دریافت کردهایم و در حال بررسی این موضوع هستیم. اگر چنین مشکلی وجود داشته باشد، به طور جدی برخورد میکنیم. همچنین، مردم میتوانند شکایات خود را از طریق سامانه ۱۹۵ ثبت و پیگیری کنند.
برگزاری مزایده فرکانسهای ۵G
وی درباره توسعه اینترنت 5G توضیح داد: سایتهای 5G در کشور فعال هستند، اما برای عملیاتی کردن این فناوری به فرکانسهای خاصی نیاز است. با وجود برخی چالشها، مزایده این فرکانسها هفته آینده برگزار خواهد شد و پس از آن، اپراتورها توسعه اینترنت 5G را آغاز میکنند.
چالشهای کیفیت اینترنت
وزیر ارتباطات افزود: در ماههای اخیر، کیفیت اینترنت یکی از مهمترین چالشهای ما بوده است. این موضوع از مطالبات اصلی مردم است. وی همچنین در مورد مشکلاتی مانند قطعی اینترنت یا فیلترشکنها گفت: من هم به این مسائل برخوردهام. داشتن خط ویژه اینترنت برای من مشکلی را حل نمیکند، چرا که اگر طرف مقابل من مشکل داشته باشد، باز هم ارتباط قطع میشود. بنابراین، این مسئله باید به صورت جامع برطرف شود.
توسعه فیبرنوری در شهرها و روستاها
هاشمی درباره برنامههای مربوط به اینترنت در مناطق مختلف، بیان کرد: پروژه فیبرنوری یکی از برنامههای اصلی ماست. هدف این پروژه فراهم کردن ۲۰ میلیون پوشش اینترنتی است. تاکنون، ۱۰ هزار روستا شناسایی شدهاند که ارتباط بیکیفیت یا حتی بدون ارتباط داشتهاند. از این میان، ۱۴۷۰ روستا اکنون به ارتباط با کیفیت دست یافتهاند و سایرین نیز در دستور کار قرار دارند.
فیلترینگ و حمایت از تولید محتوا
وی در خصوص فیلترینگ افزود: این موضوع ابعاد مختلفی دارد و مسئولیت آن تنها بر عهده وزارت ارتباطات نیست. باید سازمانهای دیگری نیز در این زمینه همکاری کنند. به عنوان بخشی از برنامههای خود، ما در وزارت ارتباطات از تولید محتوا حمایت میکنیم. به طور مثال، پخش سریال پایتخت باعث کاهش ۱۰ تا ۱۲ درصدی مصرف اینترنت بینالمللی شد. با پیشرفت فناوری، نمیتوان با آن مقابله کرد.