عضو کمیسیون اجتماعی در گفتگو با اقتصاد 100

کاهش ارزش ریال؛ عامل فشار بر معیشت حقوق‌بگیران/هزینه‌های مسکن؛ بزرگ‌ترین بار بر دوش خانوارها

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتگو با اقتصاد 100 با اشاره به کاهش ارزش ریال تصریح کرد: بیشترین فشار ناشی از این کاهش متوجه حقوق‌بگیران با درآمد ثابت از جمله کارگران، کارمندان و بازنشستگان است، این افراد بیش از دیگر اقشار از تورم آسیب می‌بینند.

کاهش ارزش ریال؛ عامل فشار بر معیشت حقوق‌بگیران/هزینه‌های مسکن؛ بزرگ‌ترین بار بر دوش خانوارها

 

به گزارش اقتصاد 100،محمدسراج نماینده تهران گفت: در شهرهای بزرگ، هزینه مسکن تا ۶۰ درصد از درآمد خانوار را می‌بلعد. در شهرهای کوچک نیز این عدد حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد است. این فشار سنگین، ناشی از نبود سیاست درست در تخصیص زمین و مسکن است.

راهکار: یک‌بار، یک خانه برای هر خانواده

 این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: اگر هر فرد فقط یک‌بار صاحب زمین شود و امکان ساخت یا دریافت مسکن برایش فراهم شود، بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی‌اش حل می‌شود. به ویژه برای کارگران و اقشار آسیب‌پذیر، این موضوع حیاتی است.

قیمت زمین؛ عامل اصلی گرانی مسکن

سراج افزود: در تهران، متوسط قیمت هر متر مربع زمین ۱۰۰ میلیون تومان است، در حالی که ساخت مسکن حتی با بهترین مصالح بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه دارد. یعنی بخش عمده قیمت مسکن مربوط به زمین است، نه ساخت.

لزوم مقابله با احتکار زمین و اجرای تکالیف قانونی

نماینده تهران از نهادهای مسئول خواست با احتکار زمین مقابله کنند و گفت: دولت باید زمین‌های بلااستفاده را طبق برنامه در اختیار مردم قرار دهد. اگر این زمین‌ها آزاد شود، هم قیمت مسکن کاهش می‌یابد و هم مردم می‌توانند با هزینه کمتر خانه‌دار شوند.

 پیشنهاد ساخت آپارتمان‌های چهار واحدی در شهرها

عضو کمیسیون اجتماعی تصریح کرد: در شهرها، اگر افراد زمین دریافت کنند، می‌توانند آپارتمان‌های چهار طبقه بسازند و مشکل مسکن را به شکل جمعی حل کنند. این طرح هم امکان‌پذیر است و هم بار مالی کمتری دارد.

حل مشکل مسکن، کلید بهبود معیشت کارگران

نمایده تهران گفت: با تخصیص یک‌بار زمین به کارگران ، کارمندان و بازنشستگان فاقد مسکن، بخش زیادی از مشکلات کشور قابل حل است. نیازی به افزایش تورم ‌زای حقوق نیست، بلکه باید مشکل را ریشه‌ای برطرف کرد.

وبگردی
    ارسال نظر