آخرین تحولات ایران و آمریکا !

اقتصاد 100- شورای آتلانتیک اعلام کرد: تنش‌ها میان ایران و آمریکا با افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره دیپلماسی احتمالی دوران ترامپ، به‌جای معامله، زمینه را برای تقابل بیشتر فراهم کرده است.»

آخرین تحولات ایران و آمریکا !

شورای آتلانتیک در بررسی صحنه پیش‌روی تهران و واشنگتن اعلام کرد: تا به امروز هیچ نشانه عمومی مبنی بر اینکه حداکثر چیزی که ایران آماده ارائه است، با حداقل امتیازی که ترامپ قائل به پذیرش آن باشد، در یک راستا قرار گیرد، مشاهده نشده است. این وضعیت زمینه‌ای را برای رویارویی و نه معامله فراهم می‌کند.

دیپلماسی احتمالی آمریکا با ایران

با آغاز دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، گمانه‌زنی‌ها در مورد دیپلماسی احتمالی آمریکا با ایران همیشه مطرح بوده است. ترامپ، پس از خروج از برنامه جامع اقدام مشترک ۲۰۱۵ (برجام) در اولین دوره ریاست جمهوری خود، علاقه‌مندی خود را به یک راه‌حل از طریق مذاکره با تهران اعلام کرد. اما در همه معاملات، جزئیات مهم هستند. به نظر می‌رسد که دولت ترامپ هنوز به اسرائیل تأییدیه‌ای برای حمله به برخی تأسیسات نظامی ایران نداده است - چنان‌که گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا چنین می‌گویند- اما غیرواقع‌گرایانه است که انتظار داشته باشیم چنین اقدامی در روزهای آغازین ریاست‌جمهوری او انجام گیرد.

سیاست‌های ترامپ و تأثیر آن بر ایران

گزارش شورای آتلانتیک اظهار دارد که ترامپ به زمان نیاز داشت تا تیم خود را بسازد، سیاستی را تدوین کند و مشروعیت بین‌المللی و حمایت از اقدام نظامی را در صورت لزوم تضمین کند. وظیفه سوم مستلزم باز گذاشتن مسیری برای دیپلماسی است تا در صورت شکست مذاکرات، برای کسب حمایت سیاسی از متحدان و شرکای ایالات متحده، تهران را مقصر بدانند. در‌حال‌حاضر، نشانه‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده و ایران به سمت رویارویی پیش می‌روند، نه یک نتیجه دیپلماتیک موفق.

مواضع ایران در مقابل دیپلماسی آمریکا

جمهوری اسلامی ایران همچنان موضع سابق خود را در قبال برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای دارد؛ با وجود پی‌بردن تصمیم‌گیرندگان ایرانی به واقعیت مرده بودن متن ۲۰۱۵ برجام، آنها بر چشم‌انداز احیای یک توافق جدید مبتنی بر معامله اساسی محدودیت‌های موقت هسته‌ای در ازای لغو تحریم‌ها، با استفاده از برجام به‌عنوان یک نقطه یا چارچوب تاکید دارند.

نگرانی‌های غیرهسته‌ای و مواضع ایران

در ایران دیدگاه‌های متفاوتی در خصوص گفت‌وگو درباره مسائل غیر از هسته‌ای وجود داشته است؛ برخی از مقامات ایرانی به این موضوع اشاره کرده‌اند که ممکن است تمایلی برای گفت‌وگو درباره نگرانی‌های غیرهسته‌ای وجود داشته باشد، اما تصمیم‌گیرندگان واقعی در این موضوعات مخالف گفت‌وگو درباره برنامه‌های موشکی و پهپادی و سایر پرونده‌های منطقه‌ای هستند.

مواضع اخیر در ایران

در ماه فوریه، مقام معظم رهبری نسبت به مذاکره با دولت ترامپ هشدار دادند: «با چنین دولتی نباید مذاکره کرد». «مذاکره غیرعاقلانه است و شرافتمندانه نیست.» قبلا این موضوع باعث برخی اختلاف‌نظرها بین مقامات ایرانی شده بود که بعضا اظهارات آشتی‌جویانه‌تری نسبت به دولت ترامپ اتخاذ کرده بودند.

صحنه پیش‌روی دیپلماسی

ایران احتمالاً هرگز به طور کامل از میز مذاکره کنار نخواهد رفت، اما این لزوماً به این معنا نیست که در این مقطع، دیپلماسی مستقیم و عمومی با دولت ترامپ وجود خواهد داشت. با‌این‌حال، به نظر می‌رسد آخرین اظهارات که از ایران مخابره می‌شود فضایی برای دیپلماسی باقی می‌گذارد، زیرا مذاکرات غیرمستقیم را رد نمی‌کند.

وبگردی
    ارسال نظر