آلودگی هوا آمار خودکشی را بالا می‌برد؟

اقتصاد 100- آلودگی هوا که این روزها به یکی از معضلات جدی جهان تبدیل شده، در ایران نیز روز به روز اوج می گیرد و کار به جایی رسیده که آلودگی هوا، مدارس را بیش از هر زمانی تعطیل می کند و گفته می شود که حضور افراد در خیابان برایشان خطرناک است. اما ماجرا به اینجا هتم نمی شود و در این راستا یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آلودگی هوا ممکن است با خودکشی در ارتباط باشد.

آلودگی هوا آمار خودکشی را بالا می‌برد؟

به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد 100، دفتر ملی تحقیقات اقتصادی ایالات متحده در مطالعه‌ای مرگ‌ومیر در این کشور را بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ بررسی کرده است.

این مطالعه نشان می‌دهد افزایش روزانه ذرات معروف به PM2.5 در هوا با افزایش تقریبا ۰.۵ درصدی خودکشی روزانه همراه است. PM2.5 ذرات ریزی معلقی هستند که می‌توانند از طریق ریه‌ها وارد جریان خون شوند.

همچنین افزایش ماهانه ذرات معلق در هوا در همان سطح با افزایش ۵۰ درصدی بستری‌های مرتبط با خودکشی در بیمارستان مرتبط بوده است.

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا سالانه با ۷ میلیون مرگ زودرس در ارتباط است و خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی، بیماری‌های قلبی و سرطان ریه را افزایش می‌دهد و حتی ممکن است رشد جنین را دچار تغییر کند.

علاوه‌بر این، شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد آلودگی هوا بر مغز و رفتار هم تاثیر می‌گذارد.

ذرات ریز معلق در هوا می‌توانند وارد ریه شوند و میزان اکسیژن را در جریان خون کاهش دهند. مطالعات نشان داده‌اند که این مساله می‌تواند روی بهره‌وری، انتخاب‌های استراتژیک، عملکرد تحصیلی و سلامت روان تاثیر بگذارد.

رابطه بین آلودگی هوا و سلامت روان ممکن است یک توضیح بیولوژیکی داشته باشد.

قرار گرفتن در معرض ذرات ریز می‌تواند سطح سیتوکین را افزایش دهد. سیتوکین‌ها انتقال‌دهنده‌های عصبی تولید شده در پاسخ به عفونت و التهاب هستند که با افسردگی و خودکشی نیز ارتباط دارند. 

آلودگی با التهاب مغز مرتبط است که ممکن است تنظیم خلق‌و‌خو و رفتار را مختل کند. طی مطالعات انجام شده مشخص شد علاوه بر میزان خودکشی روزانه و بستری‌های مرتبط با خودکشی، افزایش سطوح ذرات معلق در هوا با علایم افسردگی بیشتر هم مرتبط است.

طبق گزارش آژانس محیط زیست اروپا، آلودگی هوا بزرگترین خطر بهداشت محیطی در اروپاست که باعث بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی بالقوه مرگبار می‌شود. البته قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های هوا بسته به کشور و محیط زیست متفاوت است. کسانی که در شهرهای بزرگ زندگی‌ می‌کنند به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای در معرض غلظت بیشتر دی‌اکسید نیتروژن قرار دارند.

حال باید دید در کشور ما و آن هم درست در زمانی که شرایط آلودگی روز به روز وخیم تر می شود، این آسیب ها تا کجا پیش خواهد رفت؟ این در شرایطی است که هیچ گاه آماری دقیق از این آسیب ها در کشور ما وجود ندارد و متاسفانه نمی توان داده های دقیقی از این تلفات استخراج کرد.

انتهای پیام

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

با واردات خودرو خارجی دست دوم موافقید؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما