کار فروش خودرو در بورس به جای باریک کشید / عشقی دست به دامن خاندوزی شد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامه‌ای به احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی ، خواستار اقدام مناسب و فوری برای از بین بردن ابهامات عرضه و فروش خودرو در بورس کالا، شد.

کار فروش خودرو در بورس به جای باریک کشید / عشقی دست به دامن خاندوزی شد

به گزارش اقتصاد۱۰۰، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهاداردر نامه‌ای به احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس شورای عالی بورس، خواستار اقدام مناسب و فوری برای از بین بردن ابهامات عرضه و فروش خودرو در بورس کالا، که موجبات نگرانی سهامداران را فراهم آورده، شد. گفتنی است عرضه خودرو در بورس کالا با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارتبه عنوان عضو شورای عالی بورس در جلسه این شورا در تیر ماه سال جاری، وارد فاز جدیدی شده بود.

متن این نامه بدین شرح است:

جناب آقای دکتر خاندوزی، وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی و رئیس شورای عالی بورس، سلام علیکم

احتراماً همانطور که مستحضرید صنعت خودرو در سال‌های گذشته به دلایل متعدد فراز و نشیب‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است و ادامه روند قبلی تقریبا غیرممکن بود. بخشی از ضعف‌های صنعت خودرو ناشی از مدیریت‌های نادرست در این صنعت و بخش دیگر مواردی است که از خارج از صنعت خودرو و بر اساس تصمیم‌های سیاستگذاران اقتصادی بر صنعت تحمیل گشته است؛ قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو خصوصا بر محصولات دو خودروساز بزرگ کشور، سهم مهمی در زیان ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی این صنعت را به خود اختصاص داده است.

در جلسه مورخ ۲۱ تیرماه ۱۴۰۱ شورای عالی بورس با موافقت وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت مقرر گردید عرضه خودرو در بورس کالا صورت پذیرد که این فرایند به صورت گام به گام در حال تکامل می‌باشد و از ماه گذشته تاکنون با همکاری وزارت صمت و خودروسازان مبنی بر افزایش عرضه، روند رو به رشد آن ادامه دارد.

تاکنون تنها ۳۶۰۰۰ انواع خودرو در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته است و رانتی بیش از ۱۱ همت از بین رفته است؛ در حالیکه این تعداد خودرو درصد بسیار کمی از کل تولید خودرو در کشور می‌باشد که نسبت آن به کل تولید رانت بیش از ۱۰۰ همت را در این بازار نشان می‌دهد. علاوه بر حذف رانت، واقعی شدن تقاضا، رشد قیمت سهام خودروسازان و تاثیر آن بر بازار سرمایه (به عنوان نمونه قیمت سهام ایران خودرو در تاریخ ۲۰ تیرماه تا تاریخ ۲۰ دی ماه با عرضه خودرو در بورس کالا از ۱۹۰ تومان به ۳۴۸ تومان رسیده است که رشد حدود ۷۵ درصد را ثبت کرده است!) بازگشت اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری، افزایش درآمد مالیاتی دولت، تزریق نقدینگی به خودروسازان جهت اجرای طرح‌های توسعه پیش‌رو، تحویل خودرو در موعد تحویل توسط خودروسازان، جذب نقدینگی از جامعه، عدم نیاز خودروسازان به دریافت وام از سیستم بانکی و به تبع آن کاهش اثر این بخش در خلق نقدینگی و ... از مواردی است که تا کنون با موفقیت مورد تجربه قرار گرفته است و نیازمند این امر است تا زمان مناسب اجرای این طرح در بورس کالا ادامه یابد و با اصلاحات لازم تعادل در این بازار متلاطم برقرار گردد.

در روز‌های گذشته اظهارات شفاهی مسئولان محترم سازمان بازرسی کل کشور، جلسات برگزار شده در شورای رقابت، برخی از مکاتبات صورت گرفته از سوی نمایندگان محترم مجلس با وزارت صمت و ... سبب شده است در خصوص ادامه این روند ابهاماتی ایجاد شود. از طرفی این اظهارات بعضا برخلاف اختیارات قانونی دستگاه‌ها در خصوص کالا‌های مورد معامله در بازار سرمایه بوده و این ابهام سبب نگرانی سرمایه‌گذاران گردیده است؛ لذا از حضرتعالی تقاضا می‌شود در این خصوص ارائه طریق و راهنمایی فرمائید.

9080919_583

منبع: بازار سرمایه 

وبگردی

ارسال نظر

 
  • علی ارسالی در

    نمیدونستیم مسئولین روزهای تعطیل هم نامه ثبت میکنن!!!!!!!

  • ناشناس ارسالی در

    باسلام آقای خاندوزی باید بااین نامه مخالفت کند فروش خودرو هیچ ربطی به بورس ندارد این همه نمایندگی وخدمات پس از فروش وپرسنل اداری وفنی برای چیست که مشتری باید سرگردان باشد قیمتها هم برای خودروساز وهم برای مشتری باید منصفانه باشد .پول خریدار را 90روز خودروساز میگیرد وسودی هم به آن نمی دهد 22میلیون تومان هم که مالیات وعوارض شهرداری گرفته می شودپس این چه روش غلطی است که دربورس به فروش برسد.

  • علی ارسالی در

    عرضه خودرو در بورس کالا انجان بشود ولی نه قطره چکانی!! با توجه به توان تولید خودرو سازان که حدود یک میلیون دستگاه در سال ( ایرانخودرو و سایپا) می باشد اینها روزانه باید 2777 دستگاه در بورس عرضه داشته باشند به عبارتی هفته ای حدود 20000 دستگاه ، که اگر اجرا شود قیمتها بصورت کاملا منطقی مسیر خود را پیدا می کنند ولی می بینیم که اینطور نیست و به ضرر مصرف کننده هستند.

  • ناشناس ارسالی در

    عرضه خودرو از طریق بورس یکی از راههای دست کردن خودرو سازان محترم تو جیب مردم است و از این طریق پول هنگفت به جیب میزنند باید هم دست به دامان وزیر باشن که ادامه پیدا کند و اگر وزیر محترم اینو قبول کنند جفا در حق مصرف کننده است

.

اخبار سلامت

سینما در سینما