گیلاس هم به جمع میوههای لوکس بهاری پیوست / قیمت میلیونی در بازار میوه !
اقتصاد ۱۰۰- با شروع فصل بهار و عرضه میوههای نوبرانه، قیمت گیلاس به حدود یک میلیون تومان در هر کیلوگرم رسیده است؛ موضوعی که بسیاری از خانوادهها را از خرید این میوه محبوب به دلیل قیمتهای بالا بازداشته است.

به گزارش اقتصاد ۱۰۰، با آغاز فصل بهار، میوههای نوبرانه با قیمتهای بالا و گاه نجومی، توجه مصرفکنندگان را به خود جلب میکنند. بررسی فروشگاههای اینترنتی نشان میدهد که قیمت بعضی میوههای نوبرانه از جمله گیلاس در محدوده یک میلبون تومان به ازای هر کیلوگرم قرار دارند.
هرچند قیمتها بعد از مدتی به تعادل میرسند، اما این چرخه هر سال تکرار میشود و بر تمایل مردم برای خرید این محصولات تأثیر میگذارد. پیش از این نیز میوههایی نظیر گوجه سبز و چغاله بادام هم با نرخهای میلیونی به بازار رسیده بودند.
قیمت گیلاس در محدوده یک میلیون تومان قرار گرفت
بررسی فروشگاههای اینترنتی حاکی از آن است که قیمت هر کیلو گیلاس در محدوده یک میلیون تومان عرضه میشود.
مجتبی شادلو، عضو هیأت مدیره اتحادیه باغداران، درباره علت افزایش قیمت گیلاس در گفتوگو با تجارتنیوز توضیح داد: در حال حاضر، برداشت گیلاس محدود است و گیلاسهای عرضهشده در بازار از نوع نوبرانه محسوب میشوند. به همین دلیل، قیمت آنها بالاتر از حد معمول است.
او اضافه کرد: برداشت گیلاس از مناطق نیمه گرمسیر نظیر جنوب فارس، بخشی از مناطق کرمان، یزد و … آغاز شده و هنوز به مرحله عرضه گسترده نرسیده است.
قیمتها چه زمانی کاهش مییابند؟
شادلو در پاسخ به این پرسش از چه زمانی میتوان انتظار کاهش قیمت داشت؟ عنوان کرد: عرضه عمده گیلاس از اواخر خرداد آغاز میشود و در تیر به اوج میرسد. پس از عرضه این محصول به صورت عمده، بازار به تعادل میرسد.
او درباره مشکلات تولید گیلاس تصریح کرد: هرچند سرمازدگی محصول گیلاس، ناترازی برق، مشکلات آب و … بر تولید این محصول و سایر محصولات کشاورزی تأثیر گذاشتهاند، اما با آغاز فصل برداشت، وضعیت بازار هم بهمرور بهبود مییابد.
قیمت گیلاس به یکسوم میرسد
شادلو درباره قیمت هر کیلو گیلاس بعد از عرضه عمده این محصول در بازار تشریح کرد: این امر بستگی به میزان عرضه دارد، اما با توزیع عمده این محصول، قیمتها به یکسوم میرسند.
بر اساس این گزارش، گیلاس تنها محصولی نیست که در روزهای نخست برداشت با چنین قیمتی عرضه میشود. میوههایی مانند گوجهسبز و توتفرنگی نیز هر سال در ابتدای فصل به دلیل نوبرانه بودن، با قیمت بالا وارد بازار میشوند، اما با افزایش عرضه نرخ آنها کاهش یافته و بازار به تعادل میرسد.
هرچند قیمت میوههای نوبرانه بعد از مدتی به تعادل میرسند، اما این چرخه هر سال تکرار میشود. یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت میوههای نوبرانه در اولین روزهای عرضه بازار، افزایش هزینههای تولید است. زیرا هر ساله هزینههای تولید، نگهداری میوه، حملونقل و … افزایش مییابند. از طرفی، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، این شرایط بر تمایل مصرفکنندگان برای خرید میوههای نوبرانه تأثیر دارد.
البته سوءاستفاده گروهی از دلالان و سوداگران در بروز چنین نرخهایی بیتأثیر نیست.
بازار بر مبنای میزان عرضه و تقاضا، میزان تولید و استمرار در فروش فعالیت میکند. بنابراین، دولت باید بهجای کنترل قیمتها، در راستای کاهش هزینههای تولید گام بردارد تا اینگونه قیمتها در تمام مقاطع ثابت بمانند.
منبع؛ تجارت نیوز