طرح جدید برای دهکبندی خانوارها/ جزییات اعلام شد
اقتصاد100- سازمان هدفمندسازی یارانهها با همکاری ثبت احوال، طرح بهروزرسانی پایگاه خانوار کشور را آغاز کرده است؛ این طرح که تاکنون در سمنان، قزوین و زنجان اجرا شده، از ششم اردیبهشت در استانهای بوشهر، خراسان جنوبی، مرکزی و یزد اعمال میشود.

سیده طیبه حسینی بیان کرد که بر اساس آییننامه اجرایی پیرامون شیوه تشخیص و شناسایی خانوارهای ایرانی و اتباع خارجی که در اسفند ۱۴۰۰ تصویب شد، سازمان ثبت احوال موظف به ایجاد پایگاه ملی خانوار و بهروزرسانی اطلاعات آن به صورت الکترونیکی شده است.
ایرنا به نقل از وی نوشت: این طرح تاکنون در استانهای سمنان، قزوین و زنجان اجرایی شده و بهزودی در استانهای بوشهر، خراسان جنوبی، مرکزی و یزد هم عملیاتی خواهد شد.
اجرای خودکار تغییرات خانوار در طرح جدید
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها در ادامه اظهار داشت: با اجرای این طرح، تغییراتی همچون تولد، فوت، ازدواج و طلاق به صورت خودکار ثبت و به سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام میشود. این روند الکترونیکی، فرآیندهای مربوط به دهکبندی خانوارها را تسهیل کرده است.
نحوه تشکیل و دهکبندی خانوار جدید
وی توضیح داد که پس از وقوع هرگونه واقعه مثل ازدواج یا طلاق، برای افراد متأثر پروندهای جدید تشکیل و برای سرپرست خانوار پیامکی جهت افتتاح حساب بانکی و ثبت اطلاعات ارسال میشود. سپس پرونده جهت دهکبندی مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت قرار گرفتن در دهکهای یک تا ۹، یارانه تعلق خواهد گرفت.
در مورد تولد نیز، فرزند تازهمتولدشده به صورت خودکار زیرمجموعه سرپرست خانوار قرار میگیرد.
رویکرد متفاوت در موارد نیازمند حکم قضایی
سخنگوی سازمان یارانهها همچنین به مواردی خاص مانند حضانت و قیمومیت اشاره کرد که نیازمند حکم دادگاه است. در این موارد افراد باید ابتدا به سامانه ncr.ir ثبت احوال مراجعه کرده و سپس تغییرات مربوطه را در سامانه پایگاه خانوار ثبت کنند. پس از بررسی و تأیید اطلاعات قضایی، خانوار جدید طبق حکم قضایی شکل میگیرد.
وی همچنین افزود که افراد توانمند از نظر مالی که دارایی مستمر دارند، میتوانند درخواست بررسی مالی خود را در این سامانه ثبت کنند و در صورت تأیید وُسع اقتصادی، مستقل شوند.
اجرای طرح پایگاه خانوار در سایر استانها
وی یادآور شد که استانهای بیشتری از جمله بوشهر، خراسان جنوبی، مرکزی و یزد از روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۴ به این طرح پیوستهاند. مراکز پلیس +۱۰ که قبلاً مسئولیت این تغییرات را بر عهده داشتند، دیگر مسئولیتی در قبال کدملیهای این استانها ندارند و تمام فرآیندها از طریق سازمان ثبت احوال انجام میشود.
<
مشمولان کد ملی و تغییرات خانوار
وی در ادامه تأکید کرد که افرادی که سه رقم اول شماره ملی آنها مشمول شرایط جدول اعلامشده باشد، باید تغییرات خانواری مورد نظر خود را از طریق سامانه ثبت احوال انجام دهند. او همچنین انواع تغییرات مربوط به ساختار خانوار را توضیح داد.
<
وی اضافه کرد که در صورت مواجهه با مشکلات احتمالی، افراد میتوانند به مراکز ثبت احوال یا فرمانداریهای استانهای مربوطه مراجعه کنند.