افزایش مجدد قیمتها در بازار اقلام اساسی
اقتصاد100- رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از ضعف نظارتها بر بازار شکر و افزایش قیمت این محصول خبر داد و خواستار اصلاح فرآیند نظارت از مبدا برای کاهش آشفتگی در بازار اقلام اساسی شد.

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، ضمن انتقاد از وضعیت فعلی نظارتها، اعلام کرد که بازار شکر همچنان با مشکلات و نابسامانیهایی روبروست. او تاکید کرد که ضعف در روند نظارت باعث شده تا قیمتها به شکل بیرویه افزایش یابد. به گفته او، مسئولان بیشتر تمرکزشان روی نظارت بر واحدهای خرد است، درحالیکه باید نظارتها از مبدا، یعنی جایی که ارز تخصیص داده میشود، آغاز گردد.
التهاب در بازار شکر؛ قیمتها افسارگسیخته شد
کنگری اظهار داشت که در حال حاضر هر کیلو شکر با قیمتهای ۵۸ تا ۶۲ هزار تومان به عمدهفروشان عرضه میشود. او با ابراز نارضایتی از عدم دریافت پاسخ به مکاتبات متعدد، این مشکل را عامل اصلی آشفتگی در بازار شکر دانست.
تاثیر ارز ترجیحی بر نابسامانی بازار
وی افزود که تخصیص ارز ترجیحی برای واردات، به جای بهبود شرایط، نظم بازار را بر هم زده و موجب ایجاد رانت شده است. طبق بررسیها، تنها یک درصد از کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد میشوند، به دست مصرفکننده واقعی میرسند. کنگری تاکید کرد که واردکنندگان نباید به طور مستقیم کالاها را توزیع کنند و این امر باید تحت نظارت اتحادیه کنترل شود.
بازار حبوبات؛ وفور کالا با قیمتهای ثابت
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در خصوص بازار حبوبات اظهار داشت که این محصولات به میزان کافی در بازار وجود دارند و با قیمتهای قبلی به فروش میرسند. تغییرات قیمتی پیشین نیز به دلیل تفاوت در ارز نیما توافقی بوده است که به صورت دو فاکتور عرضه میشود.
وضعیت قیمت برنج؛ دلالان در صحنه سودجویی
کنگری قیمت هر کیلو برنج پاکستانی در عمدهفروشیها را ۹۰ هزار تومان اعلام کرده و افزود که قیمتگذاری دستوری ۱۳۰ هزار تومانی برای برنج کیفی ایرانی، منجر به سوءاستفاده دلالان شده است. به گفته او، این افراد با تغییر کیسه، برنج پاکستانی را به عنوان برنج ایرانی عرضه میکنند. در حال حاضر، قیمت هر کیلو برنج ایرانی در عمدهفروشیها ۲۰۰ هزار تومان و برنج هندی بین ۶۳ تا ۶۵ هزار تومان است؛ این قیمتها با اضافه کردن سود ۱۵ درصدی به دست مصرفکننده میرسند.
افزایش چشمگیر قیمت چای و محدودیت واردات
او به افزایش مداوم قیمت چای در بازار اشاره کرد و گفت: قیمت هر بسته چای ۵۰۰ گرمی در اردیبهشت سال گذشته ۲۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان بود، اما متاسفانه این قیمت تا پایان اسفند با رشد بیش از ۱۲۰ درصد، به ۴۹۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. اکنون، این قیمت به ۵۷۵ هزار تومان افزایش یافته که واردکنندگان نسبت به آن اعتراضاتی دارند. او محدودیتهای وارداتی را از جمله دلایل این جهش قیمتی دانست.