درز پیداکردن بخش‌های فاش نشده قرارداد25 ساله ایران و چین

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اطلاعات فاش نشده ای از قرارداد 25 ساله ایران و چین را فاش کرد.

درز پیداکردن بخش‌های فاش نشده قرارداد25 ساله ایران و چین

 به گزارش اقتصاد100 به نقل از خبرگزاری آنا، به دنبال پیرو حضور ریاست و اعضای ستاد توسعه زیست‌فناوری در استان هرمزگان، جلسه راهبردی و هم‌اندیشی با استانداری این استان برگزار گردید.

قانعی در این نشست گفت: یکی از توافقات ۲۵ ساله میان ایران و چین این بحث است که همان فناوری استفاده شده در قرارداد اسرائیل و امارات را چینی‌ها برای ما بیاورند تا یادبگیریم. در بحث کود‌های زیستی هم در حال حاضر ۸ شرکت در اسکیل‌های خیلی بزرگ داریم و کود‌های جلبکی را میتوانیم در همینجا آغاز کنیم.

وی در خصوص قرارداد‌های امضا شده با کشور چین نیز بر لزوم وجود مشاوره‌های بین المللی در این زمینه تاکید کرده و افزود: از همه جهت بهتر است تا با مشاوره و استفاده از تجربه‌های دیگر ملل ره صد ساله را یک شبه طی کنیم تا اینکه با آزمون و خطا به راه و روش صحیح دست پیدا کنیم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری ضمن اشاره به اهمیت و تمرکز بر عمق بخشی به جای انجام کار‌های پراکنده، اضافه کرد: در صورت ایجاد این تمرکز و عمق بخشی در این حوزه، در چند سال آینده میتوانیم شاهد دست یابی به دست آورد‌هایی غیر از نتایج حاصل از نفت، در این منطقه باشیم.

وی با اشاره به ارز آوری حدود ۲ میلیارد دلاری ذیل توسعه زیست فناوری دریا در منطقه بندرعباس اظهار داشت: سوق دادن بحث امنیت غذایی از خشکی به دریا باید در کشور محور قرار گیرد.

وی همچنین در باب جهت دهی و افزایش سهم غذا‌های دریایی در سفره مردم به این نکته اشاره کردند که: در ایران سهم غذا‌های دریایی یک ششم اندازه استاندارد است که در صورت افزایش سه برابری این سهم یک اقتصاد بزرگی را شکل می‌گیرد که خود دولت نیز از خریداران بزرگ آن محسوب می‌شود که برای دانشگاه‌ها و یا پادگان‌ها و ... میتواند از این ظرفیت استفاده کند.

وی با اشاره به اهداف این افزایش سهم در سبد غذایی مردم خاطر نشان کردند: به دنبال آن هستیم که در این بخش خصوصی با باز کردن بازار هم به اصلاح اقتصاد، هم سلامت و هم گسترش بحث امنیت غذایی در مقابل تغییرات اقلیمی بپردازیم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با تاکید بر وجود ظرفیت گسترده‌ی دریا به خصوص در صورت پیوست فناوری جهت بهره برداری از آن نقش این ستاد را «رسوخ فناوری در این زمینه و کاهش هزینه ها» دانست.

قانعی با اشاره به اهمیت آموزش مردم برای کار در حوزه شیلات و تاثیر بیشتر مشاهده مستقیم نتایج نسبت به کلاس‌های آموزشی از قراردادی با اتاق بازرگانی در خصوص تاسیس یک مزرعه الگو به شکل خصوصی، یاد کردند.

استاندار استان هرمزگان؛ مهندس دوستی، نیز از اهداف و طرح‌های تحقیقاتی خود یاد کرده و افزود: ما در مقایسه با طرح همکاری امارات و اسرائیل در خصوص شیرین کردن آب دریا، عقب هستیم، اما اگر بتوانیم از آب شیرین سازی شده از دریا در کشاورزی استفاده کنیم مسئله‌ای در بحث امنیت غذایی در آینده نخواهیم داشت؛ طرح دوم نیز در حوزه شورورزی بود همین که چینی‌ها در حال حاضر دارند برنج کشت میکنند و طرح سوم که مستقیما در ارتباط با حوزه زیست فناوری ست، آوردن جلبک به خوراک دام است که برای آن نزدیک ۳ میلیارد دلار واردات داریم.

وی اذعان داشت: زمین به اندازه کافی وجود دارد و تمام زیر ساخت‌ها نیز از طرف ما قابل تامین هستند و آماده هستیم تا در صورت وجود تمایل از سوی شرکت‌های دانش بنیان تمام این امکانات را در اختیارشان قرار بدهیم. همچنین یک پارک کود و سم داریم که گروه ماهان و هلدینگ پارسیان در پیشبرد آن نقش داشتند و امروز هم هلدینگ خلیج فارس به عنوان سومین شریک به ما پیوستند.

 

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

اگر پول داشته باشید سرمایه گذاری در کدامیک را ترجیح می دهید؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اصلاح قیمت‌ها در بازار طلا و سکه طبیعی بود از…

اخبار سلامت

سینما در سینما