عضو کمیسیون انرژی در گفتگو با اقتصاد 100

بحران برق در راه است؛ هشدار درباره خاموشی‌های گسترده در سال 1404

اقتصاد 100_عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با اقتصاد 100 با هشدار نسبت به شرایط بحرانی تولید و مصرف برق در کشور، از خاموشی‌های گسترده خانگی و صنعتی در سال جاری خبر داد.

بحران برق در راه است؛ هشدار درباره خاموشی‌های گسترده در سال 1404

به گزارش اقتصاد 100،سیدموسی موسوی نماینده لامرد و مهر استان فارس با تأیید قطعی‌های برق از ابتدای اردیبهشت‌ماه گفت:قطع برق در کشور آغاز شده و در بخش صنایع و خانگی اعمال خواهد شد.

 وی دلیل اصلی این خاموشی‌ها را ناترازی تولید و مصرف برق و کاهش چشمگیر منابع برق‌آبی عنوان کرد.

کاهش شدید تولید برق‌آبی

عضو کمیسیون انرژی،کاهش بارندگی‌ها وافت سطح آب پشت سدها را دلیل ناتوانی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی دانست و گفت: سال گذشته نیروگاه‌های برق‌آبی حدود 8هزارو 500 تا 9 هزار مگاوات برق به شبکه تزریق کردند، اما امسال با اطلاع دقیقی کارشناسی می گویم که بیشتر از 3 هزار مگاوات انتظار تولید ازنیروگاه های برق آبی نداریم.

وی تصریح کرد: برخلاف ادعای وزارت نیرو مبنی بر تأمین 6 هزار مگاوات، این رقم از نظر کارشناسی قابل تحقق نیست و با عدد و رقم می گویم که بیشتر از 3 هزار مگاوات نخواهیم داشت، چون عملا 6 هزار مگاوات نسبت به سال گذشته تامین برقی که باید از نیروگاههای و آب پشت سدها داشته باشیم در اختیار نداریم.

افزایش 4هزار مگاواتی مصرف برق

عضو کمیسیون انرژی تاکید کرد: طبق  بررسی‌ها، مصرف برق امسال نسبت به سال گذشته حدود 4 هزار مگاوات افزایش خواهد داشت ،که این رشد مصرف، در کنار کاهش توان تولیدی، بحران ناترازی را تشدید می‌کند.

اورهال نیروگاه‌های فرسوده و چالش سوخت نیروگاه بوشهر

وی با اشاره به اورهال (تعمیرات اساسی) نیروگاه‌ها گفت:نیروگاه‌هایی که در زمستان به‌طور کامل فعال بوده‌اند، اکنون نیاز به اورهال دارند. این نیروگاه‌ها عمدتاً قدیمی و مستهلک هستند. نیروگاه اتمی بوشهر  نیز با ظرفیت هزار مگاوات به‌دلیل مشکلات سوخت، تنها در زمان اوج مصرف وارد مدار خواهد شد.

ابهام در تحقق وعده‌های انرژی‌های تجدیدپذیر

موسوی با انتقاد از وعده‌های وزارت نیرو درباره  تامین برق تابستان به میزان هزارو پانصد و تا 2 هزار مگاوات از انرژی تجدید پذیرکه می تواند تا پایان سال 4 هزار مگاوات شود گفت: ما تلاش های وزارت نیرو در مورد سوگیری استفاده از انرژی های تجدید پذیر را تحسین می کنیم اما تحقق این وعده با توجه به عدم ورود تجهیزات لازم از چین، آماده نبودن زیرساخت‌ها، و مشکلات تملک زمین، بسیار بعید است.

سهم ناچیز برق تأمین‌شده توسط صنایع

وی با اشاره به اینکه صنایع کشور حتما باید برق مورد نیاز خود را تامین کنند و راهی جز این نیست  اظهار کرد:سهم برق خودتأمینی صنایع بسیار پایین است و نباید انتظار داشت این بخش بتواند نقش قابل توجهی در رفع کمبود برق ایفا کن،لذا باید مجداد شاهد قطع برق صنایع باشیم .

پیش‌بینی کسری ۲۶ هزار مگاواتی برق

موسوی گفت:با توجه به داده‌های موجود، پیش‌بینی ما کسری برق حدود ۲۵ تا ۲۶ هزار مگاواتی در سال جاری است. تأمین این میزان برق کار ساده‌ای نیست و قطع برق قطعی است.

تأکید بر مسئولیت وزارت نفت در تأمین سوخت

عضو کمیسیون انرژی  با بیان اینکه در مساله کمبود برق، نگاهها  تنها به وزارت نیرو است خواستار تسریع در تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های گازی از سوی وزارت نفت شد و هشدار داد عدم تامین سوخت  یادآور تجربه تلخ زمستان گذشته است که نباید تکرار شود.

خاموشی‌ها صنایع و معیشت مردم را تهدید می‌کند

موسوی با انتقاد از شیوه قطع برق صنایع گفت: خاموشی ناگهانی، به‌ویژه در صنایع بزرگی مانند آلومینیوم و سیمان، خسارت سنگینی وارد می‌کند و باید با تدبیر و برنامه‌ریزی همراه باشد.

نماینده لامرد تاکید کرد:پیش بینی می کنم در سال جاری هفته ای سه روز قطع برق داشته باشیم که چنین  برنامه ریزی برای صنایع سنگین است، شاهدیم قطع برق برای صنایع آلومینیوم و سیمان در لامرد مشکل ایجاد کرده است.

عدالت در توزیع خاموشی‌ها؛ مناطق گرمسیری در اولویت

عضو کمیسیون انرژی  خواستار مدیریت عادلانه خاموشی‌ها شد و افزود:اعمال خاموشی یکسان در مناطق سردسیر و گرمسیری ناعادلانه است.مردم جنوب کشور در گرمای بالای ۵۰ درجه، با مشکلات جدی روبه‌رو هستند و باید در تعیین ساعات خاموشی، شرایط اقلیمی در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد:ساعات خاموشی مناطق گرمسیر باید صبح زود ویا آخر شب باشد، ضروری است ساعات خاموشی مدیریت شود.

نقش مردم در مدیریت بحران مصرف برق

نماینده مردم لامرد و مهر با اشاره به ضرورت صرفه‌جویی از سوی مردم گفت:با وجود تمام انتقادات به وزارت نیرو، مردم نیز باید نقش خود را ایفا کنند. 40 درصد مصرف برق تابستانی مربوط به سیستم‌های سرمایشی است لذا اصلاح الگوی مصرف یک ضرورت است.

موسوی تاکید کرد:صرفه جویی از سوی مردم امری شرعی و اخلاقی است،اگر مردم به میدان بیایند و کمک کنند مشکل حل می شود.

وی با اشاره به اینکه مناطق جنوب کشور چاره ای جز استفاه از کولرهای گازی ندارند گفت: متاسفانه  شاهدیم که مناطق سردسیر نیز از کولرگازی استفاده می کنند.

عضو کمیسیون انرژی تصریح کرد: در مناطق گرمسیر نیز ضرورت ندارد به جای یک کولر گازی از چندین کولر استفاده شود و باید هنگام خروج از منزل سیستم خنک کننده خاموش شود.

وی با تاکید بر رعایت فرهنگ مصرف از سوی مردم گفت: با صرفه جویی می توانیم به کمک دولت و وزارت نیرو بیاییم و سال سخت پیش رو را پشت سر بگذاریم.

 

وبگردی
    ارسال نظر