چرا مهرداد بذرپاش سوار بالگرد ابراهیم رئیسی در روز سقوط نشده بود؟ /اهالی روستا هم صدایی از انفجار نشنیده بودند
سیاسی : مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در گفتگویی پیرامون سقوط بالگرد رئیسجمهور شهید ابراهیم رئیسی، شرایط دولت سیزدهم و برنامههای توسعهای آن، تاکید کرد اقدامات زیرساختی دولت آقای رئیسی گامی بزرگ در مسیر شکوفایی کشور بوده و نشان از تحقق تعبیر رهبر معظم انقلاب درباره "دولت کار و خدمت" دارد.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم، در مصاحبهای درباره سقوط بالگرد شهید ابراهیم رئیسی ، شرایط دولت سیزدهم و موضوعات مرتبط توضیحاتی را ارائه کرد. وی گفت: «در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، بالگرد حامل رئیسجمهور در شمالغرب کشور دچار سانحه شد. طی این حادثه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، آیتالله سید محمدعلی آلهاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی همراه دیگر اعضای تیم حفاظت رئیسجمهور و کادر پروازی به شهادت رسیدند.»
ارتباط کاری با شهید رئیسی
مهرداد بذرپاش درباره همکاری خود با شهید رئیسی گفت: «تقریباً از سال ۱۳۸۰ زمانی که در دوران دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف بودم با آقای رئیسی آشنا شدم. در آن زمان ایشان ریاست سازمان بازرسی کل کشور را بر عهده داشتند. بعداً در مجلس نهم و همچنین در زمان مسئولیت ایشان در آستان قدس رضوی نیز همکاریهایی داشتیم. او به شدت بر اهمیت خدمترسانی به مردم تأکید داشت و بنیاد اجتماعی کرامت رضوی نیز در همین راستا تأسیس شد که مسئولیت هیئت مدیره این بنیاد به من واگذار شد.»
ویژگیهای برجسته شهید رئیسی
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به ویژگیهای خاص شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: «ایشان اهل قانون و کار جهادی بودند. از جمله موضوع ساخت یک میلیون مسکن در سال، که نیاز کشور بود و به عنوان یک تکلیف قانونی مطرح شد، هرچند مسائل پیشرو پروسهای سخت به وجود آورد. همچنین در حوزه واردات هواپیما، که کشور تحت تحریم شدید قرار داشت، توانستیم با پیگیریهای ایشان ۱۰۰ هواپیما وارد کشور کنیم تا مشکلات حملونقل هوایی کاهش یابد.»
حلم و صبر شهید رئیسی
آقای بذرپاش یکی از مهمترین ویژگیهای شهید رئیسی را حلم و صبر برشمرد و اظهار داشت: «ایشان حتی در شرایط پرتنش نیز بسیار آرام بودند و هیچگاه از ایشان رفتار عصبانی ندیدیم. فشارهای سنگین مشکلات کشور و تخریبهای مخالفین نتوانست او را از مسیر حرکت منصرف کند.»
تبعیت از رهبر انقلاب
وی افزود: «شهید رئیسی در تبعیت از رهبر انقلاب پیشتاز بودند و همیشه خود را ملتزم به اجرای منویات ایشان میدانستند. کارایشان به دور از روزمرگی بود و نگاه راهبردی به مسائل کشور داشت.»
توضیحات درباره آخرین سفر
در خصوص سفر آخر، مهرداد بذرپاش گفت: «این سفر بسیار تلخ بود و درباره آن سخن گفتن آسان نیست. در افتتاح پروژهها حضور داشتم و توضیحاتی را ارائه کردم. بعد از بازدیدهای اولیه، تصمیم گرفته شد که ایشان به تبریز و سپس پالایشگاه بروند. وسایل شخصی من داخل بالگرد ایشان قرار داشت اما در نهایت تصمیم گرفتم با بالگرد دیگری همراهی کنم، چون کار دیگری داشتم.»
لحظات تلخ پس از سقوط بالگرد
مهرداد بذرپاش درباره رخداد پس از سقوط بالگرد حامل رئیسجمهور توضیح داد: «اطلاعاتی رسید که ارتباط با بالگرد قطع شده است. تیمهای امدادی به سرعت وارد عمل شدند اما مه غلیظ و پوشش گیاهی پیچیده منطقه، عملیات جستوجو را سخت کرده بود. بالاخره روز بعد محل سقوط بالگرد مشخص شد و با همراهی سردار سلامی و دیگر اعضای ستاد، به محل حادثه رفتیم. صحنههای پیشرو بسیار تلخ بود و این سفر غمانگیز به پایان رسید.»
۲۷۲۲۱