گلوله های جنگی ترامپ جیب مردم آمریکا را سوراخ کرد!
سیاسی : سایه سنگین تعرفههای جنگ تجاری ترامپ بر اقتصاد آمریکا؛ اعتماد مصرفکننده به پایینترین سطح تاریخی خود رسید. تازهترین آمار نشان میدهد که سیاستهای اقتصادی رئیسجمهور سابق آمریکا تأثیر منفی گستردهای بر احساسات مردم و شاخصهای اقتصادی داشته است.

شاخصهای اقتصادی آمریکا نشان میدهند که سیاستهای تعرفهای سختگیرانه دونالد ترامپ، تأثیری قابلتوجه بر زندگی شهروندان آمریکایی داشته است. این اقدامات به کاهش چشمگیر شاخص اعتماد مصرفکننده منجر شده است و نگرانیها در خصوص وضعیت اقتصادی این کشور افزایش یافتهاند.
کاهش اعتماد مصرفکننده؛ نگاهی به آمارها
براساس آخرین نظرسنجی دانشگاه میشیگان که روز جمعه منتشر شد، شاخص اعتماد مصرفکننده در ماه آوریل با ۱۱ درصد افت به عدد ۵۰.۸ رسیده است؛ این میزان دومین سطح پایین از سال ۱۹۵۲ است و حتی از دوران رکود بزرگ نیز پایینتر است.
این کاهش نشاندهنده تأثیر مهم جنگ تجاری ترامپ است که خطر افزایش تورم را به همراه دارد و موجب نگرانیهای عمیق میان مردم این کشور شده است.
تأثیر جنگ تجاری بر احساسات مصرفکنندگان
در گزارش دانشگاه میشیگان آمده است که جنگ تجاری دونالد ترامپ به شکل گستردهای بر احساسات مصرفکنندگان اثر گذاشته است. مدیر مرکز افکارسنجی این دانشگاه، جوآن هسو، تأکید کرده که کاهش اعتماد مصرفکننده در بین گروههای مختلف جامعه از جمله سن، درآمد و تحصیلات فراگیر بوده است.
از دسامبر ۲۰۲۴ تاکنون، اعتماد مصرفکننده بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته است. این موضوع نگرانیها درباره نوسانات جنگ تجاری در طول سال جاری را تشدید کرده است.
آیا اقتصاد آمریکا مقاوم خواهد بود؟
شاخص اعتماد مصرفکننده که اطلاعات آن از وضعیت مالی خانوارها و انتظارات آینده جمعآوری میشود، در ماه آوریل به پایینترین سطح رسیده و حتی از میانگین ۲۰ سال گذشته نیز کمتر شده است. این موضوع بانک مرکزی و بازار سهام والاستریت را وادار کرده تا آثار این بدبینی بر هزینهکرد مصرفکنندگان را بررسی کنند، زیرا نزدیک به ۷۰ درصد اقتصاد آمریکا به هزینههای مصرفی وابسته است.
علاوه بر این، نگرانی درباره عدم بازگشت تورم به سطح طبیعی در آینده نیز رشد یافته است. ترامپ هفته گذشته تعرفهها را برای ۹۰ روز تعلیق کرد، اما تعرفه پایه ۱۰ درصدی برای کالاهای وارداتی همچنان حفظ شده و برخی عوارض گمرکی افزایش یافته است.
تعرفههای متقابل؛ عوارض سنگین تاریخی
طبق گزارش مؤسسه رتبهبندی فیچ، افزایش تعرفههای اعمالشده توسط ترامپ بهعنوان شدیدترین افزایش تعرفهای در ۲۰۰ سال گذشته شناخته شده است. با این وجود چین از این تعلیق تعرفهای مستثنی شده و جنگ تجاری میان دو قدرت اقتصادی جهان ادامه دارد. پکن نیز تعرفههای خود را به میزان قابلتوجهی افزایش داده است.
رئیس بانک مرکزی آمریکا، جروم پاول، در رویدادی اظهار داشت که گاهی اوقات نظرسنجیها بسیار منفی هستند، اما مردم همچنان به خرج کردن ادامه میدهند. جان ویلیامز، رئیس بانک مرکزی نیویورک، نیز هشدار داده که در سال جاری رشد اقتصادی کاهش مییابد و نرخ بیکاری و تورم شدت بیشتری خواهند گرفت.
ویلیامز همچنین بیان کرد که کاهش رشد نیروی کار به دلیل کاهش مهاجرت و تأثیرات ترکیبی تعرفهها و عدم قطعیت، احتمالاً رشد واقعی تولید ناخالص داخلی را به زیر ۱ درصد خواهد رساند.