الزام دریافت مجوز برای فعالیت گروه های دانشجویی بالای ۱۰۰ نفر در فضای مجازی!

به تازگی شیوه‌نامه انضباطی دانشجویی جدیدی ابلاغ شده که بر طبق آن، فعالیت گروه های دانشجویی بالای ۱۰۰ نفر در فضای مجازی مستلزم دریافت مجوز است.

الزام دریافت مجوز برای فعالیت گروه های دانشجویی بالای ۱۰۰ نفر در فضای مجازی!

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل ازگجت نیوز، تازه‌ترین نسخه شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه انضباطی دانشجویان کشور به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری رسیده و برای اجرا به دانشگاه‌های سراسر کشور ابلاغ شده است. طبق بخش‌هایی از این آیین‌نامه، فعالیت گروه های دانشجویی بالای ۱۰۰ نفر در فضای مجازی نیازمند دریافت مجوز از کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی است!

پس از فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ  به نظر می‌رسید که باید آماده سخت‌گیری‌های بیشتر از سوی ارگان‌های مختلف در خصوص فضای مجازی باشیم. چندی پیش بحث‌هایی پیرامون جرم‌انگاری برای استفاده از پلتفرم‌های خارجی مطرح شد و واکنش‌های بسیاری را در پی داشت، اما این‌بار انگشت اشاره قانون‌گذاران و دستگاه‌های ذی‌صلاح، دانشجویان کشور را نشانه رفته است.

فعالیت گروه های دانشجویی بالای ۱۰۰ نفر در فضای مجازی

در تبصره ۲ ماده ۳۲ این آیین‌نامه آمده است که تشکیل و ایجاد تمامی گروه‌های مجازی دانشجویی با جمعیت بالای ۱۰۰ نفر نیازمند دریافت مجوز از کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی است. دانشجویان در صورت ایجاد کانال یا گروه غیرمجاز، مشمول تنبیهات بند ۹ تا ۱۸ خواهند شد؛ این بدان معناست که فعالیت گروه های دانشجویی بالای ۱۰۰ نفر در فضای مجازی اگر با مجوزهای لازم همراه نباشد، با جریمه و تنبیه همراه خواهد شد!

در بخش دیگری از این آیین‌نامه به مبحث پلتفرم‌های خارجی که غیرقانونی هستند و احتمالا به مبحث فیلترینگ مربوط هستند پرداخته شده است. تبصره ۷ ماده ۳۲ این آیین‌نامه می‌گوید: «هرگونه عضویت با هدف ارتباط و تبادل در کلیه شبکه‌ها، نرم‌افزارها و سکوهای مجازی گروه‌های غیرقانونی مشمول تنبیهات بندهای ۴ تا ۹ خواهد شد.» این بدان معناست که اگر دانشجویان اکانت‌های غیرقانونی را دنبال کنند یا در سکوهای غیرقانونی فعالیت داشته باشند، جریمه خواهند شد؛ بنابراین این آیین‌نامه به فعالیت گروه های دانشجویی بالای ۱۰۰ نفر در فضای مجازی خلاصه نشده و دارای بندها و تبصره‌های دیگری‌ست که به شکلی سختگیرانه شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌ها را مدنظر قرار داده‌اند. در ادامه می‌توانید شاهد فهرست بخشی از تنبیهات و جریمه‌هایی باشید که برای دانشجویان متخلف در زمینه فضای مجازی در نظر گرفته شده است:

الف. تنبیهاتی که با حکم کمیته انضباطی دانشگاه یا مرکزی نسبت به دانشجویان می تواند اعمال شود:

۱ . احضار و اخطار شفاهی بدون درج در پرونده انضباطی دانشجو

۲. اخطار کتبی بدون درج در پرونده انضباطی دانشجو

۳. تذکر کتبی و درج در پرونده انضباطی دانشجو

۴. توبیخ کتبی و درج در پرونده انضباطی دانشجو

۵. دادن نمره ۰.۲۵ در درس، آزمون یا تکالیف مربوط به تخلف

۶. محرومیت از تسهیلات رفاهی دانشگاه از قبیل وام، خوابگاه، تغذیه و غیره از یک ماه تا مدت زمان باقی مانده از تحصیل است.

۷. دریافت خسارت از دانشجو در مواردی که تخلف منجر به ایجاد ضرر و زیان به دانشگاه یا بیت المال (بازگشت به آیین نامه) شده باشد.

۸. منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال یا از ۱ تا ۶ ماه بدون احتساب سنوات

۹. منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال یا از ۱ تا ۶ ماه با احتساب سنوات

۱۰. منع موقت از تحصیل به مدت دو نیمسال یا از ۶ تا ۱۲ ماه بدون احتساب سنوات

۱۱. منع موقت از تحصیل به مدت دو نیمسال یا از ۶ تا ۱۲ ماه با احتساب سنوات

 

 

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

به نظر شما عملکرد تیم اقتصادی دولت آقای رئیسی تاکنون چگونه بوده است؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100: یک کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس قانون مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص تجاری صاحبان مشاغل بابت…

اخبار سلامت

سینما در سینما