گسترش یک بیماری قارچی کشنده در آمریکا؛ محققان نگران مقاومت بیماری به داروها هستند

اقتصاد ۱۰۰ - محققان CDC آمریکا در مطالعه‌ای اعلام کرده‌اند که آمار ابتلا به بیماری قارچی C. auris در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

گسترش یک بیماری قارچی کشنده در آمریکا؛ محققان نگران مقاومت بیماری به داروها هستند

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از دیجیاتو، محققان مرکز کنترل و پیش‌گیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) در پژوهشی اعلام کرده‌اند که یک بیماری قارچی خطرناک درحال شیوع در ایالات متحده است و شمار مبتلایان آن در سال‌های اخیر به‌صورت پیوسته بیشتر و بیشتر شده است. اما نکته نگران‌کننده افزایش مقاومت این بیماری به داروهای آنتی‌بیوتیک است که می‌تواند تبعات جدی‌تری را به‌دنبال داشته باشد.

مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان CDC انجام شده است، می‌گوید بیماری حاصل از قارچ  Candida auris  که می‌تواند روی پوست بدن یافت شود، با سرعتی نسبتاً بالا درحال پخش‌شدن در مراکز بهداشتی آمریکاست. این بیماری می‌تواند از طریق تماس با سطح یا تماس بین‌فردی سرایت پیدا کند.

محققان در پژوهش‌های خود دریافته‌اند که در سال 2021 گزارش ابتلای حدود  1471 نفر  به C. auris ثبت شده است که این رقم از  افزایش 95 درصدی  نسبت به سال قبل از آن خبر می‌دهد. آمریکا در سال 2020 حدود 756 نفر، در سال 2019 حدود 476 نفر، در سال 2018 حدود 330 نفر و در سال 2017 حدود 173 نفر را مبتلا به این بیماری تشخیص داده بود.

شمار مبتلایان به بیماری قارچی C. auris دائماً افزایش یافته است

براساس جدیدترین اطلاعات CDC، در سال 2022 نیز حدود  2377 نفر  مبتلا به C. auris تشخیص داده شدند. بااین‌حال، این رقم در مطالعه حاضر مورد ارزیابی قرار نگرفته است. CDC می‌گوید نرخ مرگ‌ومیر بر اثر ابتلا به این بیماری بین  30 تا 60 درصد  است، ولی آمار دقیقی از تلفات این بیماری در ایالات متحده در دسترس نیست.

البته کارشناسان می‌گویند این عفونت به‌طور کلی برای افراد سالم کشنده نیست، اما می‌تواند برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خطرناک باشد. افزون‌براین، داده‌های نظارتی نشان می‌دهد که برخی بیماران به درمان‌های آنتی‌بیوتیک موجود برای C. auris  مقاوم  شده‌اند و این مقاومت می‌تواند روبه‌افزایش باشد.

مطالعه CDC مدعی است که بخشی از علت افزایش این بیماری قارچی مربوط به همه‌گیری کرونا است. در دوره همه‌گیری بسیاری از مراکز بهداشتی به‌دلیل کمبود تجهیزات با مشکلاتی روبه‌رو شدند. برای مثال، پزشکان مجبور بودند با یک دستکش یا گان تعداد زیادی از بیماران را ارزیابی کنند.

دانشمندان باور دارند که با رعایت بهداشت فردی و به‌خصوص بهداشت دست‌ها، ایزوله‌سازی بیماران و تشخیص به‌موقع می‌توان از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کرد. نتایج پژوهش حاضر در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

انتهای پیام
منبع : دیجیاتو

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

به نظر شما تغییر تیم اقتصادی دولت، چه اندازه به بهبود معیشت مردم کمک می کند؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما