کسب دانش فنی ساخت آئروگرافن

اقتصاد ۱۰۰ - محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به کسب دانش فنی ساخت سبک ترین ماده دنیا با نام «آئروگرافن» و مهندسی ساختار آن برای استفاده در باتری‌ها و ابرخازن‌ها شدند.

کسب دانش فنی ساخت آئروگرافن

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از ایرنا، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح کسب دانش فنی ساخت سبک ترین ماده دنیا با نام آئروگرافن و مهندسی ساختار آن جهت استفاده در باتری ها و ابرخازن ها روز دوشنبه درمورد این دستاورد گفت: این ماده در سندهای تحول و نقشه راه های علمی کشورهای دنیا قرار گرفته است و به دلیل امکان استفاده در صنایع مختلف و ایجاد تحول در اکثر صنایع، بسیار مورد توجه جهانیان است.

وی افزود: به جهت جلوگیری از غافلگیری فناوری در کشور و حرکت همزمان با علم روز جهانی، تصمیم به دستیابی به دانش فنی این ماده گرفته شد تا به روشی بومی سازی شده، با مهندسی ساختار این ماده، از آن برای کاربردهای مختلف در کشور استفاده کنیم.

مجری این طرح با بیان اینکه این ماده سبک ترین ماده دنیا است و می تواند باعث کاهش وزن تجهیزات شود و در کنار آن خواص ویژه ای برای آنها ایجاد کند، خاطرنشان کرد: در باتری ها و ابرخازن ها، باعث افزایش ظرفیت آنها، افزایش طول عمر تا پنج برابر، کاهش خطرات زیست محیطی و کاهش وزن می شود.

وی ادامه داد: در قطعات باعث افزایش مقاومت به خوردگی، بهبود جذب امواج الکترومغناطیسی و محافظت از وسایل و تجهیزات در برابر این امواج و کاهش وزن آنها می شود. همچنین در جاذب ها باعث بهبود جذب آلاینده های آلی و معدنی از پساب ها می شود.

وی تاکید کرد: تمام تجهیزات ساخت این ماده، تجهیزات داخلی بوده است و قابلیت تولید در مقیاس بزرگ وجود دارد تا کمترین وابستگی به خارج از کشور برای تولید آن وجود داشته باشد.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین گفت: در این طرح، تسلط بر ساختار ماده به حدی رسیده است که قابلیت مهندسی آن برای کاربردهای مختلف ایجاد شده است و در چندین کاربرد مانند محافظت از امواج الکترومغناطیسی، جاذب آلاینده های روغنی و نفتی، جاذب فلزات سنگین، الکترود باتری های لیتیم-یون و باتری های خودرو و جاذب اختصاصی طلا و نقره در معادن طلا از آن با موفقیت و در قالب پروژه های صنعتی، استفاده شد.

وی ادامه داد: این ماده، در مرز دانش قرار دارد و همچنان کاربردهای زیادی از آن در حال بررسی و آزمایش است که پیش بینی می شود تمام صنایع را با خود همراه می کند. به دلیل بومی سازی این ماده، قیمت تولید داخلی آن، کمتر از یک دهم قیمت جهانی خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: با صنایعی در حال همکاری هستیم که به صورت زودبازده و با زیرساخت آماده، بتوانیم سریع تر این محصول را مورد تست در فاز نیمه صنعتی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه این طرح کاملا از نظر زمانی، منطبق بر ظهور و رشد در دنیا است و پیشرفت های صورت گرفته در این طرح با دنیا قابل مقایسه و رقابت است، گفت: ایجاد تیم علمی مناسب و اشتراک دانش در این تیم باعث هم افزایی شده است تا ابعاد وسیع تری از طرح با سرعت مناسب در حال شناسایی باشد.

این محقق اضافه کرد: این ماده به دلیل ساختار متخلخل و سبک بودن، در آینده نزدیک، یک ماده تحول آفرین معرفی خواهد شد که تمام صنایع را درگیر خواهد کرد. از ویژگی های اصلی این طرح نیز می توان به قابلیت مهندسی ساختار آن برای ایجاد خواص مختلف به این ماده و استفاده در صنایع مختلف اشاره کرد که در این طرح حاصل شده است.

وی با بیان اینکه نمونه داخلی که در صنایع استفاده شده باشد وجود ندارد و تقریباً می توان گفت ما اولین گروه و تنها گروه باشیم، گفت: کشورهای امریکا، کره جنوبی، چین، هند و اتحادیه اروپا روی این ماده محصولات مختلفی را ارائه دادند که به باتری ها، اسپیکرها و جاذب های مختلف می توان اشاره کرد.

وی به مزیت های رقابتی این طرح اشاره کرد و اظهار داشت: بومی سازی طرح باعث شده است تا صنایع بدون نگرانی از وجود امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت آن، وارد این طرح شوند.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه قیمت تمام شده در این طرح، تعدیل شده است و کمتر از قیمت جهانی است، افزود: تسلط کافی به مهندسی ساختار این ماده باعث شده است تا آرزوهای صنایع از داشتن ماده ای چندکاربرده، قابلیت تحقق پیدا کند.

وی به کاربردهای این طرح اشاره کرد و گفت: حذف آلاینده های فلزی (مانند مس، روی، کبالت، نیکل) از پساب ها، حذف آلاینده های نفتی (مانند بنزن، زایلن، تولوئن) از آب ها، استخراج طلا با استفاده از این ماده، محافظ تجهیزات از امواج الکترومغناطیسی، ایجاد خواص ترموآکوستیکی و آکوستیکی، سبک سازی تجهیزات، بهبود طول عمر باتری های داخلی (تا ۵ سال افزایش طول عمر و افزایش ظرفیت تا ۱۵ درصد)، بهبود ظرفیت ابرخازن ها و باتری های لیتیم-یون (افزایش ظرفیت و کاهش وزن) از کاربردهای این پروژه به شمار می رود.

​انتهای پیام

منبع : ایرنا

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

با واردات خودرو خارجی دست دوم موافقید؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی و داخلی سکه را در نوسان نگه داشته و چشم‌ها را به تحولات بازار…

اخبار سلامت

سینما در سینما