DirectX 12 یا DirectX 11: کدام یک برای بازی PC بهتر است

اقتصاد ۱۰۰ - DirectX 12 جدیدترین API گرافیکی است که ویندوز 11 را برای اجرای کامل بازهای ویدیوی بر روی PC تقویت می‌کند.

DirectX 12 یا DirectX 11: کدام یک برای بازی PC بهتر است

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از سخت افزارمگ،اما بسیاری از بهترین بازی های رایانه شخصی هنوز هم یر روی DirectX 11 اجرا می‌شوند و برخی از آنها نیز گزینه‌ای برای تعویض دارند.  اگرچه اکثر به‌روزرسانی‌های DirectX تکراری هستند، اما DirectX 12 نشان‌دهنده یک تغییر بنیادی برای API است که مایکروسافت برای چندین دهه در حال توسعه آن است. این API می‌تواند عملکرد بازی‌های شما را به شدت بهبود بخشد، و دارای چند ویژگی منحصر به فرد است که DirectX 11 به آنها دسترسی ندارد.​

اگر بخواهیم به صورت کلی و ساده آن را برای شما تعریف کنیم، باید بگوییم که DirectX در واقع یک رابط برنامه نویسی برنامه گرافیکی یا به اختصار (API) است. یک API گرافیکی دستورات را از نرم افزار (که همان بازی شماست) به دستورالعمل‌های استاندارد شده برای سخت افزار شما (کارت گرافیک و پردازنده مرکزی شما) ترجمه می‌کند.

DirectX 12 یا DirectX 11

با این حال، همه APIهای گرافیکی به یک شکل ساخته نمی‌شوند. همانطور که می‌توانید در تجزیه و تحلیل‌های ارائه شده در مورد Vulkan API مشاهده کرده‌اید، آن توانسته عملکرد بهتری نسبت به DirectX در اکثر بازی ها ارائه بدهد. توانایی‌های یک API می‌تواند نشان دهنده تفاوت قابل توجهی در عملکرد در حین بازی باشد، بنابراین اگرچه ممکن است استفاده از هر نسخه‌ای از DirectX در نگاه اول خوب به نظر می‌رسد، ولی باز هم انتخاب بهترین نسخه می‌تواند یکی از مهم ترین تنظیمات برای بهینه سازی باشد.

مهمترین تفاوت بین DirectX 11 و DirectX 12، این است که DirectX 11 یک API سطح بالا است، در حالی که DirectX 12 یک API سطح پایین است. لایه‌های مختلفی بین بازی و سخت افزار شما وجود دارد. API های سطح پایین به سخت افزار نزدیک تر هستند، در حالی که API‌های سطح بالا دورتر و عمومی‌تر عمل می‌کنند.

این یک تمایز مهم بین DirectX 11 و DirectX 12 است. به طور ساده، DirectX 12 به توسعه دهندگان بازی اجازه می‌دهد تا بهینه سازی‌های نزدیک به سخت افزار را هدف قرار دهند و هزینه‌های اضافی ناشی از API و درایور گرافیک را کاهش دهند. به نوبه خود، کار با توسعه دهندگان نیز دشوارتر است.

در واقع، DirectX 12 در زمان راه اندازی عملکردی کمی ضعیف‌تر از DirectX 11 را نشان داد که عمدتاً به دلیل پیچیدگی‌های آن بود. با این حال، توسعه دهندگان در چند سال گذشته تمام تمرکز خود را بر روی DirectX 12 قرار داده‌اند و بهینه سازی‌های بیشتری را برای آن به ارمغان آوردند و این طوری امروز شاهد عملکرد بهتر DirectX 12 در اکثر بازی‌ها نسبت DirectX 11 هستیم.

DirectX 12 یا DirectX 11

DirectX 12 یا DirectX 11

یکی دیگر از تغییرات قابل توجه در DirectX 12 محاسبات موازی است. DirectX 11 عملیات‌های محاسباتی خود را به صورت سریالی مدیریت می‌کند، به این معنی که یک صف از عملیات وجود دارد که به ترتیب اجرا می‌شوند. وجود محاسبات موازی این گزینه را برای توسعه دهندگان باز می‌کند تا همزمان چندین تماس برقرار کنند و در نهایت کارایی عملیات را به شدت بهبود می‌بخشد.

DirectX 12 نیز امکان عملیات ناهمزمان را در اختیار می‌گذارد. هرچند که این روش شبیه به محاسبات موازی است، اما آنها دقیقا با یکدیگر یکسان نیستند. محاسبات ناهمزمان به سخت افزار شما اجازه می‌دهد تا بدون انتظار برای تکمیل عملیات دیگر، به عملیات خود ادامه دهد. برای مثال، پردازنده مرکزی شما می‌تواند مقدمه‌ای را برای دریافت بافت‌ها از حافظه اجرا کند و به اجرای عملکرد دیگری (مثل هوش مصنوعی برای یک کاراکتر) بدون منتظر ماندن برای اتمام دستورالعمل حافظه ادامه دهد. این اولویت‌بندی می‌تواند بخش‌های جزئی تاخیر را در هزاران مکان کاهش دهد، و همین خصوصیت باعث می‌شود بازی‌های شما در کل بسیار سریع‌تر اجرا شوند.

در نهایت، DirectX 12 همچنین از طیف وسیعی از ویژگی‌های DirectX 12 Ultimate پشتیبانی می‌کند. این ویژگی‌ها شامل ردیابی پرتو یا همان RTX و سایه با نرخ متغیر، در میان سایر ویژگی‌های بصری و عملکردی هستند که نتیجه نهایی کار را بسیار متفاوت‌تر می‌کنند.​

تفاوت‌های فنی زیادی بین DirectX 11 و DirectX 12 وجود دارد، اما در نهایت این عملکرد است که حرف اول و آخر را می‌زند. همانطور که در نمودار پایین می‌بینید، تقریبا همیشه عملکرد بهتری با DirectX 12 نسبت به DirectX 11 دارید، بنابراین منطقا بهتر است از API جدیدتر استفاده کنید.

DirectX 12 یا DirectX 11

برخی از برتری‌ها به صورت نسبی به دست آمده است، همان‌طور که شما هم مشاهده کردید، بعضی از بازی‌ها سود چندان زیادی از DirectX 12 نمی‌برند، زیرا تعدادی از بازی‌ها نسبت به بقیه از بهینه‌سازی‌های سطح پایین سود بیشتری می‌برند. به عنوان مثال، در بازی Dying Light 2 اساساً هیچ تغییری در عملکرد نمی‌بیند. اما در مقابل بازی Civilization VI که دارای حجم کاری عظیم هوش مصنوعی است و از محاسبات ناهمزمان بهره می‌برد، شاهد پیشرفت عظیمی است. از سوی دیگر بازی‌های Shadow of the Tomb Raider و Tiny Tina’s Wonderlands نیز در وسط قرار می‌گیرند.

اما این تنها خود بازی‌ها نیستند که در عملکرد نهایی تاثیر دارند، بلکه سخت افزار نیز نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. نتایج بالا با AMD RX 7900 XTX که از نسل اخیر AMD است جمع آوری شد. کارت‌های گرافیک و پردازنده‌های جدیدتر نسبت به نسل‌های قدیمی‌تر، مزایای بیشتری را از DirectX 12 کسب خواهند کرد.

با این حال، یک شبکه بسیار گسترده در اینجا وجود دارد. ما در مورد چندین نسل اخیر صحبت می‌کنیم که شاهد پیشرفت بوده‌اند، در حالی که کارت‌های گرافیکی که نزدیک به یک دهه از عمر آنها می‌گذرد، پیشرفت کمتری را مشاهده می‌کنند. پس در نتیجه اگر یک رایانه شخصی مدرن و به روز دارید، DirectX 12 معمولاً گزینه درستی برای شما خواهد بود.

ده ها بازی وجود دارند که از هردوی DirectX 11 و DirectX 12 پشتیبانی می‌کنند، از جمله Civilization VI، Control، Shadow of the Tomb Raider و Dying Light 2. اما بیشتر بازی‌ها به طور پیش فرض از DirectX 11 برای اهداف سازگاری استفاده می‌کنند، ولی در هر صورت ایده خوبی است که به حالت DirectX 12 تغییر دهید.

تنها استثنا در صورتی است که شما یک رایانه شخصی قدیمی دارید که قدمت آن حداقل به 10 سال قبل می‌رسد. حتی ممکن است سخت‌افزارهای قدیمی‌تر روی DirectX 11 نرم‌تر کار کند، یا امکان دارد وجود DirectX 12 اصلاً هیچ فایده‌ای برای آنها نداشته باشد. با این حال، اکثریت کاربران باید DirectX 12 را به دلیل ویژگی‌های گسترده‌تر و بهینه‌سازی بازی بهتر انتخاب کنند.

انتهای پیام

وبگردی
    ارسال نظر