بررسی اپل واچ سری ۸؛ محبوب‌ترین ساعت هوشمند اپل

اپل واچ سری ۸ که اواخر شهریور ماه سال جاری معرفی شد، مدتی است که روانه‌ی بازار ایران شده است. طبق انتظار این ساعت هوشمند در بدو ورودش محبوبیت بسیار خوبی بین کاربران پیدا کرده و توانسته به پرفروش‌ترین ساعت هوشمند حال حاضر اپل در دیجی کالا تبدیل شود. در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی این ساعت هوشمند محبوب اپل بپردازیم و ببینیم که آیا با توجه به مشخصات و قابلیت‌هایی که ارائه می‌دهد، خرید آن منطقی است یا نه.

بررسی اپل واچ سری ۸؛ محبوب‌ترین ساعت هوشمند اپل

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجی کالامگ، اپل واچ سری ۸، یک ساعت هوشمند فوق‌العاده است اما نسبت به نسل قبلی خود یعنی سری ۷ اپل واچ تغییرات بسیار چشمگیری نداشته و اپل تنها به افزودن چند قابلیت و البته یک سنسور جدید در این ساعت هوشمند بسنده کرده است. محصول جدید اپل از سنسور دمای بدن و همچنین حالت کم‌مصرف باتری بهره می‌برد که می‌تواند تا حدود ۳۶ ساعت شارژدهی را به کاربران ارائه دهد.

ساعت هوشمند جدید اپل همچنین به سیستم تشخیص تصادف مجهز شده که از حسگرهای حرکتی بهبود یافته برای درخواست کمک‌های فوری در هنگام بروز تصادفات استفاده می‌کند. پردازنده‌ی این ساعت اگرچه تراشه‌ی S8 نامیده می‌شود، اما تفاوت خاصی با تراشه‌ی S7 نسل قبلی ندارد. به طور کلی، اپل واچ سری ۸ انتخاب اول کاربران آیفونی برای خرید یک ساعت هوشمند فوق‌العاده و پر امکانات خواهد بود. 

درست مانند ساعت‌های هوشمند قبلی اپل، سری ۸ نیز در جعبه‌ای زیبا و طویل عرضه می‌شود که در آن اپل واچ، دو بند به رنگی که سفارش دادید، پد شارژ مغناطیسی (با کابل USB-C) و تعدادی دفترچه راهنما تعبیه شده است. از نظر شکل و اندازه فیزیکی، سری ۸ بسیار شبیه سری ۷ است. خوشبختانه، این موضوع به این معنی است که کاربران می‌توانند از تمام بندهای سری قبلی در این ساعت نیز استفاده کنند.

اپل واچ سری ۸ از نظر سخت‌افزاری اما تغییر چندانی در مقایسه با سری ۷ و حتی سری ۶ نداشته است. از جمله تغییرات آن می‌توان به سنسور تشخیص تصادف اشاره کرد که می‌تواند تصادف اتومبیل را شناسایی کند و با خدمات اضطراری تماس بگیرد. همچنین سنسور اندازه‌گیری دمای بدن نیز برای بررسی سلامت بانوان طراحی شده و چرخه‌ی تخمک‌گذاری آن‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

اپل واچ اساساً از همان ابتدا طراحی یکسانی داشته و فریم جانبی گرد آن نمای آیفون X تا آیفون ۱۱ را یادآوری می‌کند. در سال ۲۰۲۱، شایعات بسیار زیادی شنیده شد مبنی بر اینکه اپل واچ از طراحی صاف مدل‌های آیفون ۱۲ به بعد بهره خواهد برد، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. با این حال، سری ۸ اپل واچ نمایشگرهای بزرگی دارد و همچنین حاشیه‌های اطراف نمایشگر نیز نسبت به نسل قبلی بسیار کاهش یافته؛ به طوری که با یک نمایشگر تقریباً تمام صفحه روبرو هستیم.

روی فریم جانبی این محصول تاج دیجیتالی معروف و دکمه کناری را خواهید دید که در کنار صفحه‌نمایش لمسی برای حرکت در ساعت استفاده می‌شود. سری ۸ نیز همانند ۷ در دو اندازه‌ی ۴۱ میلی‌متری و ۴۵ میلی‌متری روانه‌ی بازار شده‌اند. این دو اندازه، نیاز بیشتر کاربران را به خوبی پوشش می‌دهند. بررسی‌های صورت گرفته نشان داده که مدل ۴۵ میلی‌متری اپل واچ سری ۸ حتی برای مچ‌های بزرگ‌تر هم اندازه مناسبی دارد و در واقع نه خیلی بزرگ است و نه خیلی ریز. همچنین طیف گسترده‌ای از بندهای ساعت نیز برای هر دو مدل موجود است که کاربران به دلخواه می‌توانند از آن بهره ببرند.

مدل ۴۱ میلی‌متر یک گزینه‌ی عالی برای کاربران با مچ‌های ظریف‌تر است. همچنین این مدل در عین ظرافت، صفحه‌نمایش بزرگی دارد و می‌تواند تمامی قابلیت‌های سیستم‌عامل watchOS 9 را به کاربران ارائه دهد. اپل واچ سری ۸ از یک نمایشگر ۱.۹ اینچی LTPO OLED بهره می‌برد که حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت دارد و در زیر نور شدید آفتاب نیز کاربران مشکلی بابت کار کردن با ساعت نخواهند داشت. قابلیت نمایشگر همیشه روشن نیز در این ساعت هوشمند دیده می‌شود که از سری اپل واچ ۴ به جمع قابلیت‌های این ساعت‌های هوشمند اضافه شده است.

اپل در سری ۸ ساعت هوشمند خود به برند Retina Display پایبند بوده و به این معنی که نمایشگر این ساعت هوشمند از وضوح ۳۹۶ در ۴۸۴ پیکسلی و تراکم حدود ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ بهره می‌برد. کار و اسکرول کردن با نمایشگر این ساعت مثل همیشه لذت‌بخش است و البته نگهداری و مراقبت از آن نیز سختی‌های خاص خود دارد. از این رو برخی کاربران از یک سری قاب‌های محافظ استفاده می‌کنند که علاوه بر نمایشگر، فریم‌های جانبی را نیز تحت پوشش خود قرار می‌دهد. این ساعت هوشمند در سه رنگ مشکی، نقره‌ای و بژ روانه‌ی بازار شده است.

سیستم‌عامل WatchOS اپل واچ به طور کلی با محصولات اکوسیستم اپل به خوبی کار می‌کند و تمامی نوتیفیکیشن‌های گوشی شما را در ساعت هوشمندتان به نمایش می‌گذارد. شما می‌توانید قفل آیفون یا مک را تنها با قرار گرفتن در نزدیکی آن‌ها با اپل واچ باز کنید که در این صورت اپل واچ با لرزشی شما را متوجه این موضوع خواهد کرد. تمامی پیام‌های iMessages یا سایر پیام‌رسان‌های ثالث با اپل واچ قابل دسترس خواهند بود. همچنین به لطف میکروفون و بلندگوی یکپارچه این ساعت هوشمند، امکان برقراری تماس‌های صوتی نیز وجود دارد.

شما حتی قادر خواهید بود تا اپل واچ را بدون نیاز به گوشی آیفون برای یکی از اعضای خانواده‌ی خود مورد استفاده قرار دهید و اطلاعات و گزارش‌های آن را به شکل اختصاصی از آیفون خود دریافت کنید. این قابلیت برای مراقبت بیشتر از فرزندان و سالمندان طراحی شده است. علاوه بر این‌ها، WatchOS 9 قابلیت‌های جدیدی را نیز به کاربران ارائه کرده و همچنین یک سری قابلیت‌های قدیمی را بهبود بخشیده که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

همانطور که از نام این قابلیت مشخص است، به تجزیه‌وتحلیل کیفیت خواب شما می‌پردازد و آن را در قالب یک گزارش کوتاه در بخش Sleep اپلیکیشن Health به شما ارائه می‌دهد. اپل این قابلیت را سال ۲۰۲۰ و به سیستم‌عامل watchOS 7 اضافه کرد. البته در آن زمان این قابلیت چندان پیشرفته نبود و تنها مدت زمان خواب شما را نشان می‌داد.

بسیاری از کاربران آیفون برای آنالیز کیفیت خواب خود به اپلیکیشن‌های ثالث روی آوردند و یا حتی برای آن حق اشتراک پرداخت کردند. اما سیستم‌عامل watchOS 9 در سری اپل واچ ۸ گزارش‌های کاملی از خواب اصلی و عمیق، دوره‌های REM و زمان‌های بیداری شما در اختیارتان قرار می‌دهد.

سنسور جدید ردیابی دمای بدن به دو بخش از اپلیکیشن Health اپل گزارش ارسال می‌کند: ردیابی خواب و ردیابی چرخه‌ی تخمک‌گذاری بانوان. تهیه گزارشی از تغییرات دمایی بدن در طول شب ممکن است به افراد کمک کند تا از عوامل خارجی که بر استراحت منظم آن‌ها تأثیر می‌گذارند، مطلع شوند. این سنسور که دمای بدن بانوان را اندازه‌گیری می‌کند به ساعت این امکان را می‌دهد تا دوره‌های تخمک‌گذاری آن‌ها را گزارش کند. متأسفانه، این تنها ویژگی است که حداقل در حال حاضر از سنسور دما برای انجام آن استفاده می‌شود.

باید اشاره کنیم که تمامی این داده‌ها به صورت سراسری رمزگذاری شده‌اند. این یعنی اپل به هیچ یک از داده‌های سلامتی کاربرانش دسترسی ندارد و سیستم حریم خصوصی این شرکت به گونه‌ای طراحی شده که خود اپل هم نمی‌تواند به داده‌های کاربران دسترسی پیدا کند. این داده‌ها را می‌توان در هر زمان حذف کرد. بانوان همچنین کنترل کامل دارند که اطلاعات سلامت خود را با چه کسانی به اشتراک می‌گذارند. به عنوان مثال، آن‌ها ممکن است بخواهند اطلاعات خود را با دکتری که به آن‌ها در زمینه باروری کمک می‌کند، به اشتراک بگذارند.

قابلیت تشخیص تصادف، یک ویژگی انحصاری برای اپل واچ سری ۸، اپل واچ اولترا و واچ SE است. اپل در این ساعت‌ها از یک ژیروسکوپ ۳ محوره جدید استفاده کرده تا خوانش‌های دقیق مورد نیاز برای جمع‌آوری داده‌ها را انجام دهد. اپل واچ سری ۸ باید بتواند ۴ نوع ضربه از جلو، پشت، پهلو و واژگونی را تشخیص دهد. اپل واچ مدتی است که از ویژگی‌های تشخیص سقوط و امکان تماس اضطراری با اورژانس بهره می‌برد، اما قابلیت تشخیص تصادف نوع جدیدی از ابزار ایمنی است که توسط حسگرهای حرکتی ارتقا یافته در سری ۸ امکان‌پذیر شده است.

این ساعت هوشمند قادر خواهد بود تصادف را دقیقاً همانطور که اتفاق می‌افتد تشخیص و گزارش دهد. در صورت نیاز، اپل واچ به طور خودکار با نیروهای امدادی تماس می‌گیرد و به مخاطبین اضطراری شما نیز اطلاع می‌دهد. اگرچه فکر کردن به این موضوع ناراحت‌کننده است اما همین کارها می‌تواند در شرایط بحرانی جان شما را نجات دهد.

حالت کم مصرف باتری، ویژگی جدید اپل است که برای همه ساعت‌هایی که از سیستم‌عامل watchOS 9 پشتیبانی می‌کنند، قابل استفاده خواهد بود. این ویژگی به‌طور خودکار صفحه‌نمایش همیشه روشن را غیرفعال کرده و همچنین اتصالات Wi-Fi و فعالیت حسگرهای فعال در پس‌زمینه را نیز تا حد ممکن کاهش می‌دهد. ساعت‌های قبلی این شرکت تنها می‌توانستند حداکثر زمان روشن ماندن ساعت را به شما نشان دهند. اما با استفاده از این قابلیت که از آیفون گرفته شده، کاربران می‌توانند مدت زمان بسیار بیشتری از ساعت هوشمند خود بهره ببرند.

به راحتی می‌توان از تنظیمات، حالت کم مصرف اپل واچ را فعال کرد. همچنین از شما خواسته می‌شود که یک سری قابلیت‌های غیرضروری را برای افزایش عمر باتری به دلخواه خود انتخاب کنید. علاوه بر این بسته به موقعیت خود، می‌توانید حالت کم مصرف را تنظیم کنید تا پس از ۱ روز، ۲ روز یا ۳ روز به طور خودکار خاموش شود.

ساعت هوشمند اپل دارای یک میکروفون داخلی و بلندگو است، بنابراین می‌توانید از مچ دست خود تماس برقرار کنید. صدای تولیدی این ساعت خیلی بلند نیست، اما شفافیت بسیار خوبی دارد و صحبت‌های طرف مقابل شما به راحتی قابل درک است. میکروفون این ساعت نیز در انتقال صدای شما به خوبی کار می‌کند و از این بابت نیز نگرانی وجود ندارد.

اگر از کاربران آیفونی هستید و اپل واچ‌های اخیر نظیر سری ۶ و ۷ را خریداری نکرده‌اید، اپل واچ سری ۸ می‌تواند برای شما یک گزینه‌ی خرید بسیار مناسب باشد. سیستم‌عامل بسیار پیشرفته watchOS 9، نمایشگر فوق‌العاده با کیفیت، سنسورهای جدید و حالت کم‌مصرف باتری از جمله قابلیت‌هایی هستند که ارزش خرید سری ۸ اپل واچ را بسیار بالا برده‌اند.

 

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

به نظر شما تغییر تیم اقتصادی دولت، چه اندازه به بهبود معیشت مردم کمک می کند؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : مدیرکل استاندارد استان تهران از ادامه برخوردهای قانونی با فروشندگان مصنوعات طلا با عیار پایین…

اخبار سلامت

سینما در سینما