=
مدیران فولکس واگن روانه زندان شدند
اقتصاد ۱۰۰- دادگاه منطقهای آلمان چهار مدیر سابق فولکسواگن را به دلیل نقش در رسوایی دیزلگیت و استفاده از دستگاههای تقلب در خودروهای دیزلی، به زندان و حبس تعلیقی محکوم کرد. این حکم نقطه پایانی بر یکی از بزرگترین محاکمات فساد خودرویی جهان است.

دو مدیر سابق فولکس واگن محکوم به چندین سال حبس شدند، در حالی که دو فرد دیگر از مدیران این شرکت با محکومیت حبس تعلیقی مواجه شدند. این حکم پایانی بود بر پروندهای پیچیده و طولانی که بیش از چهار سال به طول انجامید.
رسوایی دیزل گیت؛ یکی از چالشهای بزرگ فولکس واگن
ماجرای رسوایی که به نام دیزل گیت شناخته شد، اولین بار در سپتامبر سال ۲۰۱۵ رسانهای گردید. سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا پس از بررسیهای خود، فاش کرد که تعداد زیادی از خودروهای دیزلی تولید شده توسط خودروساز مشهور آلمانی، فولکس واگن، مجهز به دستگاههای غیرقانونی موسوم به دستگاههای تقلب بودهاند.
این دستگاهها به شکلی طراحی شده بودند که در زمان آزمایش خودروهای دیزلی برای بررسی میزان انتشار گازهای آلاینده، عملکرد خودرو را تغییر داده و به گونهای نشان میدادند که خودرو با استانداردهای زیست محیطی تطابق دارد. اما در واقعیت و در شرایط رانندگی واقعی، میزان آلایندگی این خودروها چندین برابر حد قانونی بود.
اقرار فولکس واگن به تقلب؛ واکنشهای جهانی
بر اساس گزارشی از وبسایت پولتیکو، فولکس واگن در سال ۲۰۱۷ به دستکاری دادههای انتشار گازهای آلاینده در آمریکا اعتراف کرد. این افشاگری نه تنها باعث خشم جهانی شد، بلکه یکی از بزرگترین شکستهای شرکتی تاریخ صنعت خودرو را رقم زد و این خودروساز معتبر را با بحرانی عمیق مواجه ساخت.
هزینههای سرسامآور برای فولکس واگن
در پی این رسوایی، دادگاهی در آلمان در سال ۲۰۲۰ رسیدگی به پرونده قضایی علیه مدیر و رئیس هیأت مدیره فولکس واگن را متوقف کرد، زیرا این شرکت ۹ میلیون یورو جریمه پرداخت کرده بود. اما این تنها بخشی از هزینههایی بود که به فولکس واگن تحمیل شد. از زمان آغاز ماجرای دیزل گیت، این شرکت با موجی از شکایات و احکام قضایی مواجه گردید و در نهایت اعلام کرد که این بحران برای آنها بالغ بر ۳۰ میلیارد یورو خسارت و هزینه به همراه داشته است.