غذاهایی که عامل اصلی پیری زودرس هستند

اقتصاد100- مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است منجر به افزایش سرعت پیری بیولوژیکی شود؛ یافته‌های یک مطالعه بزرگ نشان می‌دهد افرادی که این نوع غذاها را مصرف می‌کنند، از نظر سلولی پیرتر از سن تقویمی خود هستند.

غذاهایی که عامل اصلی پیری زودرس هستند

مطالعات جدید نشان می‌دهند که غذاهای فوق‌فرآوری شده می‌توانند علت پیری سریع‌تر بدن باشند. این غذاها، که به شکل صنعتی و با استفاده از افزودنی‌هایی خاص تولید می‌شوند، نه تنها از نظر تغذیه‌ای ضعیف هستند بلکه می‌توانند عملکردهای بیولوژیکی بدن را تحت تأثیر قرار دهند و سرعت پیری سلولی را افزایش دهند.

ارتباط مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده با پیری بیولوژیکی

به گزارش ایسنا، محققان با بررسی بیش از ۳۰ نشانگر زیستی خون دریافتند که سن بیولوژیکی واقعی بدن ممکن است از سن تقویمی افراد بالاتر باشد. این نشانگرهای زیستی وضعیت سلامت اندام‌ها، بافت‌ها و سیستم‌های بدن را منعکس می‌کنند.

غذاهای فوق‌فرآوری شده کدامند؟

غذاهای فوق‌فرآوری شده، غذاهایی هستند که با استفاده از موادی مانند پروتئین‌های هیدرولیز شده، مالتودکسترین، چربی‌های هیدروژنه و افزودنی‌هایی نظیر رنگ‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد نگهدارنده و طعم‌دهنده‌ها ساخته شده‌اند. این دسته از مواد غذایی شامل مواردی نظیر تنقلات بسته‌بندی شده، نوشیدنی‌های شیرین و حتی محصولات به ظاهر «بی‌ضرر» مانند نان‌های بسته‌بندی شده، ماست‌های میوه‌ای، برخی غلات صبحانه و جایگزین‌های گوشت می‌شوند.

اثرات مخرب این مواد غذایی

مصرف زیاد غذاهای فوق‌فرآوری شده علاوه بر کمبود در مواد مغذی، باعث افزایش قند، نمک و چربی‌های اشباع یا ترانس در بدن می‌شود. این غذاهای تحت پردازش صنعتی شدید، فیبر خود را از دست داده و باعث اختلال در متابولیسم گلوکز و تغییرات در ترکیب و عملکرد میکروبیوتای روده می‌شوند. همچنین، بسته‌بندی پلاستیکی این محصولات می‌تواند آنها را به مواد سمی برای بدن تبدیل کند.

ضرورت بازنگری توصیه‌های رژیم غذایی

با توجه به یافته‌های جدید، انجمن‌های بین‌المللی تغذیه باید توصیه‌های رژیم غذایی موجود را بازنگری کرده و هشدارهایی در مورد کاهش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده در برنامه غذایی روزانه ارائه دهند. این اقدام می‌تواند به جلوگیری از مشکلات ناشی از پیری بیولوژیکی و حفظ سلامت عمومی جامعه کمک کند.

وبگردی
    ارسال نظر