چرا غذاهای رنگی اشتهای شما را تحریک می‌کنند؟

سلامت : رنگ غذا نه‌تنها اشتها را تحریک می‌کند، بلکه بر ادراک ما از طعم و انتخاب‌های غذایی تأثیر می‌گذارد؛ بیایید نگاهی به ارتباط روان‌شناختی رنگ‌ها و علاقه ما به غذاها بیندازیم.

چرا غذاهای رنگی اشتهای شما را تحریک می‌کنند؟

تصور کنید در برابر شما یک لیوان آبمیوه با رنگ سبز تیره و دو عدد کاپ کیک زرد قرار داده شده است.

آیا رنگ غذا طعم آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

به نظر شما، طعم آب سبز چگونه خواهد بود؟ در مورد کاپ کیک‌ها نظرتان چیست؟ آیا تصور می‌کنید آب سبز حس تازگی و سالم بودن را تداعی می‌کند؟ و درباره کیک‌های زرد، آیا انتظار طعمی شیرین را دارید؟ براساس گزارش تایمز آف ایندیا، این موضوع بررسی شده که رنگ‌های گوناگون غذا چگونه می‌توانند بر احساس روانی افراد تاثیرگذار باشند.

رنگ قرمز و تاثیر بر اشتها

رنگ قرمز عموماً با اشتیاق، اشتها و انرژی همراه است. خوراکی‌هایی مانند توت فرنگی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای قرمز یا کیک‌هایی با رنگ قرمز می‌توانند حس شدت و شور و هیجان را ایجاد کنند.

زرد، رنگ شادی و گرما

رنگ زرد سمبل شادی، خوش‌بینی و گرما است. مواد خوراکی مانند موز، ذرت، آناناس یا لیمو به ایجاد حس گرما و سرزندگی مشابه کمک می‌کنند.

سبز، رنگ طبیعت و سلامتی

رنگ سبز معمولاً با مفاهیمی چون سلامتی، تعادل و ارتباط با طبیعت شناخته می‌شود. هنگام مصرف مواد غذایی سبز، به احتمال زیاد احساس خواهید کرد که چیزی سالم و مغذی می‌خورید. خوراکی‌هایی مانند اسفناج، کلم بروکلی، نخود فرنگی یا کیوی مثال‌هایی از این دسته هستند.

آبی، رنگ آرامش

چون رنگ آبی در خوراکی‌های طبیعی کمتر دیده می‌شود، معمولاً آن را با آرامش و کاهش اشتها مرتبط می‌دانند.

نارنجی، ترکیبی از سالم و اشتها آور

مردم به‌طور معمول رنگ نارنجی را با خوراکی‌های سالم و پرانرژی ارتباط می‌دهند. پرتقال، هویج و کدو تنبل نمونه‌هایی از این خوراکی‌های سالم هستند که اشتها را نیز افزایش می‌دهند.

رنگ غذا و تاثیر آن بر روان انسان

بسیاری از اوقات، رنگ‌ها با طعم‌ها ارتباط دارند. وقتی نام رنگ‌هایی مثل زرد یا نارنجی را می‌شنوید، ممکن است انتظار طعمی تازه، اسیدی یا تند را داشته باشید. از سوی دیگر، رنگ سبز به تلخی اشاره دارد. رنگ‌های مختلف غذا می‌توانند معانی متفاوتی داشته و انتظارات متفاوتی را در گروه‌های سنی یا فرهنگ‌های گوناگون ایجاد کنند. همچنین عوامل ژنتیکی مانند وضعیت ذائقه فرد می‌توانند تاثیر روانی رنگ بر درک طعم غذا را تعدیل کنند.

 
وبگردی
    ارسال نظر