گرسنگی شدید در غزه / مردم به ناچار گوشت حرام میخورند
اقتصاد100-اهالی غزه در پی گرسنگی شدید و کمبود مواد غذایی ناچار به صید و مصرف لاکپشتهای دریایی، گونهای حفاظتشده از حیوانات، شدهاند؛ شرایط بحرانی آنان را به رویارویی با چالشهای زیستمحیطی و انسانی سوق داده است.

محاصره طولانی و مشکلات غذایی بیپایان در منطقه غزه، برخی از ساکنان را به راهحلهای اضطراری و ناچاری کشانده است. از جمله اقدام به خوردن گوشت لاکپشت دریایی که یکی از حیوانات حفاظت شده است.
زمینههای گرسنگی و چالشهای معیشت در غزه
بنا به گزارش روزنامه فرانسوی "لوپاریزین"، گرسنگی در میان مردم غزه تا جایی پیش رفته که آنها مجبور به مصرف گوشت لاکپشتهای دریایی شدهاند. خانوادههایی از جمله خانوادهای به نام "ماجده"، داستان گرسنگی را اینگونه روایت میکنند که با وجود نارضایتی اولیه فرزندان خود، در نهایت موفق شدند این گوشت را به آنها بخورانند.
در این میان، شبکه الجزیره نیز به شرایط حاد اشاره کرده و اعلام داشته که بسته بودن مداوم گذرگاهها توسط اسرائیل، فلسطینیان منطقه غزه را به مصرف این غذاهای غیرمرسوم سوق داده است.
<
اظهارات ماهیگیران درباره بحران مواد غذایی
"عبدالحلیم قنن"، ماهیگیری که بیش از سه دهه تجربه ماهیگیری دارد، میگوید که تاکنون لاکپشتهایی را که به تور ماهیگیریاش افتاده بودند، به دریا بازمیگرداند. اما اکنون مجبور است این حیوانات را برای تغذیه خانوادهاش با خود به خانه بیاورد. او خاطرنشان میکند که به دلیل کمبود گوشت در بازار، چارهای جز روی آوردن به چنین کارهایی ندارد.
عبدالحلیم همچنین به یاد بحران بزرگ دیگری در تاریخ یعنی "نکبت 1948" میافتد و میگوید مردم فلسطین در آن زمان نیز برای زنده ماندن مجبور به خوردن گوشت لاکپشت بودند.
چالشهای ذبح و پخت غذا
به گفته این ماهیگیر، فرآیند آمادهسازی گوشت لاکپشت شامل ذبح، پوستکندن و تکهتکه کردن گوشت است که بسیار زمانبر و دشوار میباشد. او اظهار دارد که این حیوانات طبق قوانین اسلامی ذبح میشوند و امیدوار است بتواند به این شیوه مواد مغذی موردنیاز خانوادهاش را تأمین کند.
دخترعموی او، "ماجده قنن"، که برای خانواده بزرگ خود و همسایهها غذا تهیه میکند، تأیید میکند که پختن گوشت لاکپشت زمان زیادی میطلبد و آنها مجبور هستند چهار بار گوشت را در آب بجوشانند تا قابل مصرف شود.
ماجده همچنین عنوان میکند که بسته بودن گذرگاهها و عدم وجود مواد غذایی اصلی در بازار، چارهای جز این انتخابها باقی نگذاشته است. او به قیمتهای بالا اشاره کرده و توضیح میدهد که حتی خرید دو بسته کوچک سبزیجات برایش هزینهای معادل ۸۰ شیکل داشته است.
احساسات کودکان متاثر از شرایط سخت
"عمر قنن"، پسر هفت ساله ماجده، پس از خوردن گوشت لاکپشت بسیار ناراحت شده و یاد کارتون "لاکپشتهای نینجا" افتاده است که پیش از جنگ از تلویزیون تماشا میکرد. همچنین دوست او، "یامن"، از اینکه مجبور به چنین کاری شده است، ابراز ناراحتی میکند و یاد خاطرات بازی با یک لاکپشت کوچک را به میان میآورد.
بحرانهای اقتصادی و معیشتی بیپایان
کمبود شدید مواد غذایی و افزایش سرسامآور قیمتها در بازارهای غزه، از پیامدهای اصلی محاصره این منطقه توسط اسرائیل است. این شرایط از ابتدای ماه گذشته تا به امروز ادامه داشته و همچنان زندگی مردم را دشوارتر میکند.
<
منطقه غزه، بهرغم موقعیت جغرافیایی با دسترسی به دریای مدیترانه، به دلیل محاصره شدید توسط اسرائیل، تنها امکان ماهیگیری محدود و ابتدایی در نزدیکی ساحل را دارد. از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه در مهرماه گذشته، محاصره شدیدتر شده و موجب بحرانهای غذایی و انسانی فراوانی شده است.
بعد از تخریب گسترده ساختمانها و کشته شدن بیش از ۵۰ هزار نفر در این جنگ، شرایط انسانی و اقتصادی این منطقه بهشدت وخیمتر شده و امید برای کاهش بحران کمرنگتر شده است.