آخرین خبرها درباره تغییر ساعت رسمی کشور
اقتصاد100- رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تاثیر تغییر ساعت رسمی کشور بر کاهش مصرف برق و افزایش بهرهوری کاری، از بررسی لایحه دولت در این خصوص در کمیسیونهای تخصصی خبر داد.

محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، آب و محیطزیست مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مصوبه هیئت وزیران درباره ارائه لایحهای مرتبط با تغییر ساعت رسمی کشور و همچنین درخواستهایی که از سوی بخش خصوصی در این خصوص مطرح شده اظهار داشت: بدون شک، اعمال تغییر در ساعت رسمی کشور میتواند تأثیر مثبتی بر افزایش کیفیت کار و همچنین کاهش مصرف برق داشته باشد.
نقش مجلس در بررسی تغییر ساعت رسمی
وی به موضع مجلس در خصوص این مسئله اشاره کرد و گفت: هر زمان که لایحه دولت در این باره به مجلس برسد، این موضوع در کمیسیونهای تخصصی مورد مطالعه و ارزیابی قرار خواهد گرفت. بنابراین، در حال حاضر نمیتوان پیشبینی دقیقی از نظر مجلس در این زمینه ارائه کرد.
درخواستهای بخش خصوصی و لایحه دو فوریتی دولت
در هفتهها و روزهای گذشته، برخی از فعالان بخش خصوصی درخواستهایی را در راستای بازگشت قانون تغییر ساعت رسمی کشور مطرح کرده بودند. در همین راستا، هیئت وزیران نیز در ۲۰ فروردینماه سال جاری و در جلسهای به ریاست رئیسجمهور، لایحه دو فوریتیای را به تصویب رساندند که اختیار تعیین ساعت رسمی کشور را به دولت واگذار میکند.
مروری بر توقف اجرای تغییر ساعت رسمی کشور
قانون تغییر ساعت رسمی کشور در تاریخ ۱۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ با رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی لغو شد و به دنبال آن، اجرایی شدن ساعت تابستانی در ایران نیز متوقف گردید. پیش از این، روال تغییر ساعت به گونهای بود که ساعت رسمی کشور در ساعت ۲۴ روز اول فروردینماه، یک ساعت جلو کشیده میشد و دوباره در ساعت ۲۴ روز سیام شهریورماه به حالت اولیه بازمیگشت. اما با تصمیم مجلس، اکنون حدود سه سال است که این تغییرات زمانی دیگر اعمال نمیشوند.
نگرانیها درباره حذف تغییر ساعت رسمی
برخی از منتقدان به لغو این قانون معتقدند که چنین تصمیمی باعث افزایش مصرف انرژی بهویژه در ساعات اوج شده است. از نگاه آنان، این اقدام به کاهش بهرهوری و افزایش هزینههای اضافی بر کشور نیز منجر گردیده است.