بیماری CAD چیست؟ علل، علائم و روش‌های درمان آن

سلامت : بیماری عروق کرونر (CAD)، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی است که با رسوب کلسترول در دیواره رگ‌های قلب همراه بوده و خطر حمله قلبی، نارسایی قلبی و مرگ ناگهانی را افزایش می‌دهد.

بیماری CAD چیست؟ علل، علائم و روش‌های درمان آن

بیماری CAD به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن کلسترول در دیواره داخلی رگ‌های خونی قلب انباشته می‌شود.

این رگ‌ها وظیفه رساندن اکسیژن به قلب را برعهده دارند. زمانی که پلاک‌های کلسترولی روی دیواره عروق شکل می‌گیرند، اکسیژن به مقدار کافی به قلب نمی‌رسد که این موضوع می‌تواند منجر به درد قفسه سینه و حتی حمله قلبی گردد. علاوه بر این، CAD توانایی ایجاد مشکلاتی نظیر نارسایی قلبی، آریتمی (اختلالات الکتریکی قلب) و حتی مرگ ناگهانی را نیز دارد.

عوامل خطر بیماری عروق کرونر

عوامل خطر به شرایط یا عاداتی اشاره دارد که احتمال وقوع حمله قلبی و بیماری‌های عروق کرونر را افزایش می‌دهند. خبر خوب این است که با کنترل برخی از این عوامل، می‌توان احتمال بروز این مشکلات را کاهش داد.

 

عوامل خطر قابل کنترل

  • فشار خون بالا
  • strong>دیابتstrong>سیگار کشیدنstrong>کلسترول بالاstrong>چاقی (قابل پیشگیری و درمان)
  • سبک زندگی کم‌تحرک
  • strong>مصرف الکل

    عوامل خطر غیرقابل کنترل

  • سن
  • strong>جنسیتstrong>وراثتstrong>سندرم قلب شکسته

    تأثیر سندرم قلب شکسته بر زنان

    در مورد سندرم قلب شکسته، باید اشاره کنیم که زنان بیشتر از مردان در معرض خطر هستند. استرس عاطفی شدید می‌تواند عملکرد قلب را تحت تأثیر قرار داده و منجر به وضعیتی به نام کاردیومیوپاتی استرس یا کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو شود.

    علاوه بر این، زنان دارای عواملی همچون عوارض مرتبط با بارداری، مصرف قرص‌های هورمونی و قرص‌های ضد بارداری هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌ قلبی افزایش دهند.

    نقش یائسگی در افزایش خطر بیماری قلبی

    یائسگی یکی دیگر از عوامل غیرقابل کنترل در زنان محسوب می‌شود. پس از یائسگی، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی در زنان بیشتر می‌شود. دلیل دقیق این موضوع مشخص نیست، اما تغییرات الگوی هورمونی ممکن است در این زمینه نقش داشته باشد. همچنین اگر فردی از قرص‌های هورمونی استفاده کند، خطر ابتلا به بیماری قلبی بالا می‌رود و این خطر در افراد سیگاری دو برابر می‌شود.

    خطرات مصرف قرص‌های ضدبارداری

    مصرف قرص‌های ضدبارداری می‌تواند در شرایطی که فرد بالای ۳۵ سال سن دارد و دارای سابقه خانوادگی قوی CAD است، خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. همچنین عوارض بارداری نظیر دیابت بارداری و پره‌اکلامپسی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی و حمله قلبی را در مراحل بعدی زندگی بالا ببرد.

    همچنین باید توجه داشت که بیماری‌های خاص نظیر لوپوس و آرتریت روماتیسمی می‌توانند با افزایش خطر بیماری قلبی در زنان ارتباط داشته باشند.

وبگردی
    ارسال نظر