افشاگری تند ابراهیم اصغرزاده: تسخیر سفارت، ضربهای بر منافع ملی!
اقتصاد100- ابراهیم اصغرزاده، از دانشجویان تسخیر سفارت آمریکا، با اشاره به اشتباهات گذشته گفت: گروگان گرفتن توسعه کشور با نگاه ضدغربی، اشتباهی بود که نباید تسخیر سفارت به یک استراتژی بلندمدت تبدیل میشد.

ابراهیم اصغرزاده، یکی از دانشجویانی که در تسخیر سفارت آمریکا در تهران نقش داشت اظهار داشت: ایران گرفتار تله تسخیر سفارت شد.
پیامدهای ناخواسته یک اقدام دانشجویی
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این پرسش که آیا در زمان تسخیر سفارت فکر میکردند رابطه ایران و آمریکا بعد از ۴۵ سال به وضعیت کنونی دچار شود، گفت: «شرایط زمانِ آن رویداد با امروز بسیار متفاوت بود. ایران در آن مقطع تحت تاثیر جاذبه آمریکا قرار داشت و نگاه ما بیشتر به آن دوران بود. هیچگاه تصور نمیکردیم که یک حرکت دانشجویی بتواند چنین سایهای سنگین بر منافع ملی کشور بیفکند و در نهایت به یک هویت پایدار تبدیل گردد؛ هویتی که همواره یک دشمن خارجی را پررنگ کرده و در داخل نیز به دشمنانگاری منجر شود.»
استفاده ایدئولوژیک از ماجرای تسخیر سفارت
ابراهیم اصغرزاده در ادامه افزود: «مشکل اصلی از اینجا نشأت گرفت که حکومت از این حرکت، ابزاری هویتی ساخت و آمریکا و غرب را بهعنوان دشمنی دائمی معرفی کرد. با این کار، مشروعیت خود را از چنین درکی از دشمنی به دست آورد و باعث شد که منافع ایدئولوژیک اولویت پیدا کرده و منافع ملی تحتالشعاع قرار گیرد. آنچه در این چهار دهه و بیشتر به وقوع پیوسته، نتیجه همین رویکرد است.»
«اگر به گذشته برگردید دوباره سفارت را تسخیر میکنید؟»
این دانشجوی پیشین پیرو خط امام در پاسخ به این پرسش که اگر به گذشته بازگردند سفارت را تسخیر میکردند یا نه، اظهار داشت: «آن ماجرا به بازه زمانی خاص خود تعلق دارد. نباید چنین سوالی را امروز مطرح کنیم. اما وقتی از نگاه امروزی به آن موضوع میبینیم، متوجه میشویم که کشور در تله همان مسیر گیر افتاد. بهجای اینکه آن اقدام را به یک حادثه مقطعی و موقتی تبدیل کنیم، آن را به یک استراتژی بلندمدت تبدیل کردیم. اینکه آمریکا شاه را پذیرفته بود را حتی اگر دامی میدیدیم، نباید اجازه میدادیم چنین ذهنیتی به چارچوبی درازمدت برای سیاست خارجی ما تبدیل شود. متأسفانه همه عرصههای توسعه و حیثیت سیاسی کشور را گرفتار نگاه به غرب و آمریکا کردیم.»