خوشمزه‌ترین غذاهای کره جنوبی+ مواد تشکیل دهنده

اقتصاد ۱۰۰ - در سال‌های اخیر کشور کره جنوبی بیشتر به دلیل تکنولوژی پیشرفته‌اش شناخته شده است، اما غذاهای ملی آن مانند «کیمچی» این داستان را تغییر داده و در شناساندن آشپزی کره‌‌ای به جهانیان بسیار موثر بوده است.

خوشمزه‌ترین غذاهای کره جنوبی+ مواد تشکیل دهنده

به گزارش گروه گردشگری اقتصاد ۱۰۰، غذاهای کره ای یکی از محبوب‌ترین غذاهای جهان هستند. همراه با گسترش روزافزون فرهنگ کره‌ای در جهان به وسیله موسیقی و فیلم، غذاهای کره ای نیز توجه مردم را به سمت خود جلب کرده‌اند. جالب است بدانید که کره‌ای‌ها برای هر چهار فصل سرزمینشان غذاهای مخصوصی دارند. در بهار، از سبزی‌های فصل بهار در پخت و پز استفاده می‌کنند، در تابستان گرم با غذای سرد خودشان را خنک می‌کنند و در زمستان سرد، غذاهای تخمیری با ارزش غذایی بالا را آماده می‌کنند.

اغلب غذاهای کره‌ای بر پایه برنج هستند. شرایط بهینه برای پرورش برنج در کشور کره جنوبی، تنوع گسترده‌ای از غذاهای بر پایه برنج را به وجود آورده است. برنج اغلب به عنوان همراه در کنار غذاهای دیگر سرو می‌شود. البته چندین غذای اصلی برنجی نیز در میان غذاهای آن‌‌ها دیده می‌شود. در سال‌های اخیر کشور کره جنوبی بیشتر به دلیل تکنولوژی پیشرفته‌اش شناخته شده است، اما غذاهای ملی آن مانند «کیمچی» این داستان را تغییر داده و در شناساندن آشپزی کره‌‌ای به جهانیان بسیار موثر بوده است.

 کیمچی Kimchi (ترشی کاهو)‎‌

‌یکی از قدیمی‌ترین و ضروری‌ترین الزامات در طرز تهیه غذای کره ای که احتمالا راجع به آن شنیده‌ا‌ید، کیمچی است. کیمچی در واقع گونه‌ای تند و ترش از سبزیجات تخمیر شده است و با استفاده از مواد متفاوتی که مهم‌ترین آنها کاهو است، آماده می‌شود.

علت علاقه کره‌ای‌‍‌ها به کیمچی، عطر و طعم خاص، ارزش غذایی بالا، محتوای پر فیبر و کالری اندک آن است. کیمچی برای کره‌ای‌ها از نظر فرهنگی بسیار ارزشمند است و بدون آن غذا کامل نمی‌شود. ‌البته به غیر از کره‌ای‌ها، چینی‌ها نیز از کیمچی استفاده بسیاری می‌کنند و بر سر اصالت این غذا با کره‌ای‌ها مشکل دارند!

بیبیمباپ Bibimbap (پلوی مخلوط)

اگر به کره‌ای‌ها اعتماد کنید یک کاسه برنج ساده را به یک غذایی بی‌نظیر تبدیل می‌کنند که در سراسر جهان طرفدار داشته باشد! بیبیمباپ کاسه‌ای از محتویات مخلوط شده است و محتویات آن شامل برنج، نامول namul (سبزیجات سرخ شده و مزه‌دار شده)، قارچ، گوشت، سس سویا، گوچوجانگ gochujang (رب فلفل قرمز) و یک تخم مرغ نیمرو شده است. البته محتویات بیبیمباپ در مناطق مختلف کره متفاوت است. معروف‌ترین مدل‌های این غذا را می‌توانید درجئونجو، تونگیئونگ و جینجو پیدا کنید.

بولگوگی Bulgogi (گوشت گاو مزه دار شده)

‌‌‌بولگوگی بشقاب خوش طعم و آبداری از گوشت خوابانده در مواد و گریل شده است، که یکی از پرطرفدارترین غذاهای کره جنوبی در سراسر جهان محسوب می‌شود. منشأ این غذا مناطق شمالی شبه جزیره کره هستند. بولگوگی به معنای «گوشت آتش» است. بر طبق یک نظرسنجی در سال 2011، بولگوگی رتبه بیست و سومین غذای خوشمزه جهان را به دست آورد. گوشت مزه‌دار شده معمولا با سیر و پیاز خرد شده گریل می‌شود تا در نهایت مزه بهتری داشته باشد. این غذای کره ای به صورت سنتی در کاهو پیچیده شده و با سامجانگ ssamjang (رب تند قرمز غلیظ) خورده می‌شود.

جاپچائه Japchae (نودل سرخ شده مخلوط)

جاپچائه یک غذای کره ای بسیار محبوب است. این غذای خوش طعم اغلب در تعطیلات جشن کره (به عنوان مثال روز سال نو و جشنواره برداشت) پخته و سرو می‌شود. هنگامی که این غذا برای اولین بار در قرن هفدهم اختراع شد، در ترکیباتش رشته‌ای وجود نداشت. اما امروزه، نکته اصلی این غذا نودل‌های شفافی است که میان سیب زمینی شیرین به همراه سبزیجات رنگارنگ و گوشت خوش طعم خودنمایی می‌کند.

جاپچائه معمولا در کنار غذای اصلی در وعده ناهار یا شام سرو می‌شود. جاپچائه یک بشقاب نودل سنتی از غذاهای کره ای است که از سیب زمینی شیرین سرخ شده، سبزیجات و گوشت گاو نازک خرد شده و ذره‌ای سس سویا و شکر تشکیل می‌شود. برخی اوقات بسته به نظر سرآشپز، مواد دیگری مانند قارچ نیز به مخلوط اضافه می‌‎شوند. این غذا را به خاطر طعم شیرین و خاص گوشت، سبزیجات، سس و همچنین بافت نرم و اندکی جویدنی رشته‌هایش می‌شناسند.

هوئه دوک Hoeddeok (پنکیک های شیرین)

هوئه دوک یا هوتوک (Hotteok) به عنوان ورژن شیرین‌تر پنکیک‌های غربی شناخته می‌شود و یکی از خوراکی های کره ای محبوب، خصوصا در فصل زمستان است. هوتوک خمیری دایره‌ای شکل و مسطح است که با ترکیبی از دارچین، عسل، شکر قهوه‌ای و تکه‌های کوچک بادام زمینی پر شده و در تابه پخته می‌شود. تنها با یک گاز از هوئه دوک تجربیات متفاوتی از سطح بیرونی ترد، بخش داخلی نرم و طعم‌های بی‌نظیر شیرین به سراغ شما می‌آید. این غذا از دسرهای کره ای محسوب می‌شود و طعمی شیرین دارد.

دوکبوکی Ddukbokkie (کیک برنج تند)

دوکبوکی یا توکبوکی Tteokbokki یکی از غذاهای معروف کره ای است که از کیک‌های استوانه‌ای برنج، کیک‌های ماهی مثلثی، سبزیجات و سس چیلی قرمز شیرین تشکیل شده است. این غذا را می‎‌توانید به راحتی از فروشنده‌های خیابانی به نام پوجانگ ماچا Pojangmacha تهیه کنید. کسانی که دوکبوکی را مزه می‌کنند، از طعم خاص تند و شیرین آن لذت می‌برند و آن را یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای تند جهان می‌دانند. کیک برنجی تند نیز به روش‌های مختلف سرو می‌شود. حتی رستوران‌هایی وجود دارند که فقط انواع مختلفی از دوکبوکی را سرو می‌کنند که به آنها خانه دوکبوکی می‌گویند. در این رستوران‌ها این غذا با سس‌های مختلف و با انتخاب‌های مختلف سرو می‌شود.

سئولئونگ تانگ Seolleongtang (سوپ استخوان گاو)

سئولئونگ تانگ به عنوان سوپ استخوان گاو شناخته می شود و یکی از سوپ‌های سنتی کره است که از استخوان و گوشت سینه گاو تهیه می‌شود. این سوپ یکی از غذاهای محلی سئول است که اغلب با نمک، فلفل سیاه، پیازچه و سیر خرد شده مطابق میل مشتری سرو می‌شود. آب این سوپ به رنگ سفید شیری است و اغلب با مخلوط کردن برنج در آن خورده می‌شود. این سوپ به خاطر گوشت نرم و آب مزه‌دار خود شناخته شده و آن را می‌توان در بیشتر رستوران‌های کره‌ای سئول چشید. بهترین سئولئونگ‌تانگ از استخوان‌های استفاده‌شده درست می‌شود که به‌طور خاصی برای تهیه این غذا نگهداری می‌شوند، به همین دلیل است که غذاهایی که با استخوان‌های تازه تهیه می‌شوند، ممکن است ویژگی اصلی سفیدی شیری این غذا را نداشته باشند.

سون دوبو جیگائه Soondubu Jjigae (خورشت توفو نرم)

سون دوبو جیگائه یک خورشت داغ و تند ‌کره‌ای است که از توفو، قارچ، غذاهای دریایی، گوشت گاو یا خوک و گوچوجانگ (سس چیلی) تشکیل شده و معمولا در کاسه‌های بزرگ سنگی سرو می‌شود. بسته به منطقه و سرآشپز، بعضی از مواد اولیه حذف، جایگزین یا به مخلوط اضافه می‌شوند. جالب است بدانید که در دستور آماده سازی سنتی این خورشت، پیش از سرو غذا به منظور اضافه کردن بافت و طعم، یک تخم مرغ خام را نیز روی خورشت شکسته و با آن مخلوط می‌شود.

هائمول پجون Haemul Pajeon ( پنکیک سبزیجات دریایی)‎

«پجون» یکی از خوراکی های کره ای است که عمدتا با پیازچه، خمیر تخم مرغ، آرد گندم و آرد برنج تهیه می‌شود. در «هائمول پجون» غذاهای دریایی نیز به این ترکیب اضافه می‌شود که از آن جمله می‌توان به صدف، میگو و اختاپوس اشاره کرد. «هائمول پجون» معمولا به عنوان غذای اصلی خورده شده و به خاطر بافت نرم و جویدنی و همچنین طعم‌های متنوع غذاهای دریایی‌اش شناخته می‌شود. این غذا یکی از بهترین غذاهای کره جنوبی است که طرفداران بسیاری دارد.

هوباکجوک Hobakjuk (فرنی کدو حلوایی)

هوباکجوک نوعی فرنی سنتی کره‌‌ای است که از کدو حلوایی بخار پز شده و گلوله‌های برنجی کوچک که در آب خیس خورده‌اند تهیه می‌شود. این فرنی به خاطر وجود گلوله‌های برنجی بافت جالبی دارد که زیر دندان می‌آید. با وجود اینکه ظاهر آن ساده به نظر می‌رسد، امّا به خاطر وجود کدو حلوایی بسیار شیرین و خوش طعم است. هوباکجوک غذایی متداول برای صبحانه به حساب می‌آید و از طرفی مخصوص بیمارانی است که قادر به خوردن و هضم غذاهای سنگین نیستند. این فرنی هم به صورت داغ و هم سرد سرو می‌شود، اما داغ آن خوشمزه‌تر است. ‌

نائنگ میون Naengmyeon (نودل سیاه سرد)

«نائنگ میون» نوعی غذای متداول از نودل سرد کره‌‌ای است که از رشته‌های باریک و بلند نودل، خیار، برش های گلابی کره ای و گوشت گاو و همچنین تخم مرغ سفت آب پز تشکیل می‌شود. نودل‌ها معمولا از گندم سیاه، سیب زمینی معمولی و شیرین درست می‌شوند، اما بسته به نوع و مدل «نائنگ میون» می‌توان آن‌ها را از ریشه گیاهان و کودزو kudzu نیز تهیه کرد. این غذای محبوب، به طور خاص در تابستان‌ها برای خنک شدن زیر آفتاب سوزان و هوای به شدت مرطوب کره سرو می‌شود. رشته فرنگی یخی کره‌ای شامل آبگوشت سرد، تند، خوش طعم و کمی شیرین است. به طور کلی آبگوشت آن از آب نمک تخمیر شده تربچه کیمچی و آب گوشت گاو تهیه می‌شود.

سمگیه تانگ Samgyetang (سوپ مرغ و جنسینگ)‎

«سمگیه تانگ» یک سوپ سنتی و یکی از خوراکی های کره ای است که معمولا در فصل تابستان سرو می‌شود و از مرغ، سیر، برنج، موسیر، عناب کره‌ای jujube، جنسینگ کره‌ای و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود. این سوپ به دلیل داشتن مواد مغذی، می‌تواند انرژی لازم برای تحمل گرمای تابستان را فراهم کند. این سوپ نه تنها به خاطر سالم و مفید بودن مواد اولیه، بلکه به خاطر بافت خامه‌ای و گوشت لذیذش بسیار خوشمزه است و طعم آن تا مدت‌ها در دهان باقی می‌ماند. برای تهیه این سوپ یک مرغ مینی (مرغ کورنیش) را با برنج و سیر پر می‌کنند و می‌گذارند آرام در آب گوشت خود که حاوی مواد مغذی و سبزیجات است، بپزد.

جاجانگمیون Jajangmyeon (نودل با سس جاجانگ)

نودل جزء جدانشدنی غذاهای کره‌ای است. جاجانگمیون یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار کره جنوبی است. این غذای چینی - کره‌ای که قدمتش به سال 1905 میلادی می‌رسد، از نودل دست ساز و سس جاجانگ تهیه می‌شود. سس جاجانگ برگرفته از واژه‌ای چینی است که به معنای سس سرخ شده ترجمه می‌شود. جاجانگ متشکل از رب لوبیای سیاه، قطعات مکعبی شده گوشت خوک، ادویه‌جات و سبزیجات مختلف است که به صورت دیپ روی نودل‌های پخته شده ریخته می‌شود و طعم بسیار خوبی به این غذا می‌بخشد.

گالبیجیم Galbijjim (دنده‌های کوتاه گوشت گاو سرخ شده)

گالبیجیم غذایی است که بیشتر از دنده‌های کوتاه گوشت گاو درست می‌شود. با این حال، نوع دیگری از آن که کمتر رایج است با استفاده از دنده گوشت خوک تهیه می‌شود. ججیم در لغت گالبیجیم به معنای بخارپز شده است. با این حال، دنده‌های کوتاه پخته شده در واقع بخار پز نیستند، بلکه خورشت می‌شوند. دنده‌های کوتاه گوشت گاو در سس سویا، سیر خرد شده، زنجبیل، پیاز سبز و روغن کنجد مزه دار شده و می‌پزند. گالبیجیم که در میان غذاهای کره جنوبی بسیار محبوب است و اغلب در جشن‌های تولد، تعطیلات و مهمانی‌ها سرو می‌شود.

گودئونگو جوریم Godeungo Jorim (ماهی خال خالی سرخ شده)

گودئونگو جوریم ماهی خال خالی است که در چاشنی و سسی تند پخته می‌شود. این غذا آنقدر خوش طعم است که حتی کسانی که بوی ماهی و طعم آن را دوست ندارند، می‌توانند از ماهی خال خالی سرخ شده لذت ببرند، زیرا چاشنی اضافه شده به آن، بوی زهم را از بین می‌برد. دستور تهیه این غذا بسیار ساده است. تربچه ورقه شده را در قابلمه‌ای می‌ریزند و فیله‌های ماهی را میان آن قرار می‌دهند، سپس چاشنی مخلوط شده با پودر فلفل قرمز، پیاز سبز خرد شده و سیر خرد شده را روی آن می‌ریزند و آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه آب‌پز می‌کنند. گودئونگو از غذاهای محبوب کره جنوبی محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

اگر پول داشته باشید سرمایه گذاری در کدامیک را ترجیح می دهید؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اصلاح قیمت‌ها در بازار طلا و سکه طبیعی بود از…

اخبار سلامت

سینما در سینما