کامران ندری در گفتگو با اقتصاد 100 مطرح کرد

دلیل فرار سرمایه ها از ایران چیست؟

اقتصاد 100:یک کارشناس مسائل اقتصادی، روند افزایش خروج سرمایه ها از ایران را بحران جدی برای توسعه اقتصاد دانست و گفت: بی اعتمادی سرمایه گذار به نحوه مدیریت اقتصادی و افزایش هزینه تولید دلیل اصلی خروج سرمایه از کشور است.

دلیل فرار سرمایه ها از ایران چیست؟

به گزارش گروه کسب و کار؛ موج خروج سرمایه گذاران از کشور به بحران جدی برای اقتصاد کشور تبدیل شده است. تا جایی که چندی پیش رییس اتاق بازرگانی تهران از خروج ۴۵ میلیارد دلار سرمایه در ۴ سال اخیرخبر داد و معتقداست؛ خروج سرمایه از کشور بیش از این رقم باشد چرا که بخش قابل توجهی از اقتصاد ایران به صورت زیرزمینی است.

برخی کارشناسان خروج سرمایه ها از کشور را به دلیل عدم موفقیت دولت ها در برنامه توسعه اقتصادی کشور می دانند و بر این موضوع هم نظرندکه جهت حفظ سرمایه سرمایه گذاران در کشور باید تصمیمات اقتصادی با توجه به وضعیت موجود گرفته شود نه بر پایه وعده های توخالی!

این در حالی است که مسعود خوانساری با اشاره به ابلاغ برنامه ۵ ساله هفتم توسعه  گفته است؛ در این برنامه پیشرفت اقتصادی با نرخ اقتصادی ۸ درصد، کاهش تورم و تک نرخی شدن تورم ترسیم شده که این اهداف خوبی است، اما لازم است که نخست تحلیلی از دلایل شکست‌ها و ناکامی‌های خود از برنامه ۶ توسعه ارائه بدهیم.مقرر شد که در برنامه ششم توسعه معادل ۴۶.۹ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم که تنها ۳.۴۴ درصد رشد داشتیم.

به گفته خوانساری؛ میانگین رشد تورم قیمت‌ها ۴.۷۶ درصد بوده است به این معنا که سالیانه شاهد ۱۰۰ درصدی رشد قیمت‌ها بودیم.

در همین رابطه کامران ندری کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد 100 می گوید: کاهش شدید سرمایه گذاری اجتماعی عامل کلیدی در اُفت سرمایه گذاری‌ در کشوراست و همین دلیل  بر این است که سرمایه گذاری‌ها به سمت سرمایه گذاری‌های زودبازده برود البته همین شرایط هم در بیشترین زمان قابل استناد و دست یافتنی نیست.

به گفته ندری؛ تورم ناشی از سیاست های اشتباه و مداخله گرانه دولت، قیمت کالا‌های تولیدی  را افزایش داده  و همین موضوع باعث غیر رقابتی شدن  قیمت ها دربازار‌های  مولد و به ویژه در بخش تولید شده است.

 این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه عدم ثبات اقتصادی موضوع اصلی در بحث خروج سرمایه از ایران است، گفت: بخش خصوصی یک ظرفیت بسیار خوبی است که می‌تواند سهم زیادی در مسائل اقتصادی در کمک رسانی به دولت داشته باشد. بحثی که هیچ گاه در اقتصاد کشور از آن به درستی استفاده نشده است.

وی با طرح  این سوال که  در چه حوزه هایی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شده، افزود: هدر رفت پتانسیل بخش خصوصی تنها دستاوردی بوده که  دربحرانی ترین وضعیت اقتصاد کشور اتفاق افتاده و همین دلیلی برای فرار سرمایه ها از کشور بوده است.

ندری ادامه داد: امروز با تهیه برنامه  هفتم توسعه این سوال مطرح می شودکه جایگاه بخش خصوصی و سرمایه گذار داخلی و خارجی چیست؟ آیا همچنان قرار نیست اجرای کامل برنامه ای در راستای توسعه اقتصاد اتفاق بیفتد؟!

وی تأکید داشت: افزایش حجم نقدینگی، سیاست داخلی ،عدم ثبات اقتصادی، نظام بانکی، تنش های ارزی و سایر موارد دیگر زمینه   خروج سرمایه از کشور را ایجاد کرده است که  در نتیجه حتی سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر هم به دلیل معلوم نبودن میزان ریسک، حاضر به سرمایه‌گذاری در ایران نیست.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: برای بازگشت سرمایه به کشور در ابتدا باید موانع برطرف شود و اعتماد از دست رفته سرمایه گذار به نحوه مدیریت اقتصادی کشور بازگردانده شود.

  

 

 

 

 

وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما