دولت بالاخره کوتاه آمد / بدهی بازنشستگان به شکل قسطی پرداخت میشود!
اقتصاد100- تصمیم دولت به قسطبندی معوقات هشتماهه بازنشستگان کشوری، در شرایط سخت معیشتی آنها، اعتراضات گسترده فعالان صنفی را به دنبال داشته و خواستهها برای اولویتبندی این قشر در تخصیص بودجه افزایش یافته است.

بازنشستگان کشوری منتظر پرداخت معوقات هشتماههای هستند که دولت اکنون تصمیم گرفته به صورت اقساطی آن را پرداخت کند؛ این اقدام موجی از انتقادات را به همراه داشته است. محمدسعید بهوندی، فعال صنفی بازنشستگان فرهنگی، نسبت به این تصمیم اعتراض و اعلام کرد: آیا مسئولان دولتی نمیدانند که این معوقات کوچک، نیازهای ضروری بازنشستگان در شرایط سخت اقتصادی را پوشش میدهد؟
چرا معوقات اندک به صورت اقساطی پرداخت میشود؟
بهوندی با انتقاد از مقدار محدود بودجه تخصیص دادهشده برای حقوق بازنشستگان، سؤال کرد: دلیل قسطبندی حقوق معوقه چیست؟ بازنشستگان احتمالا قصد داشتند با این پول، بدهیهای خود را تسویه کنند یا نیازهای فوری زندگی خود را رفع کنند. وی همچنین به وضعیت نامشخص ۹ همت بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ اشاره کرد که برای صندوق بازنشستگی کشوری در نظر گرفته شده بود. پرسش اصلی او این بود که چرا روند متناسبسازی حقوق بازنشستگان از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۲ متوقف شده است؟
مسائل حقوقی و مزایا همچنان بلاتکلیف
بهوندی تأکید کرد: اجرای قوانین همچون ماده ۸۵ و ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، فوقالعاده مناطق جنگی، مزایای مربوط به ارتقای مدرک تحصیلی بازنشستگان رزمنده، پرداخت ۱۵ درصد معوقات بخش بهداشت و فوقالعاده مدیریتی که باید مشمول کسورات بازنشستگی باشد، هنوز در وضعیت بلاتکلیف قرار دارد. چرا این موارد به درستی عملیاتی نمیشود؟
تأمین اعتبار و مذاکره دوباره برای حقوق بازنشستگان
این فعال صنفی نگرانی خود را درباره ادامه مذاکرات بازنشستگان برای تأمین اعتبار و پرداخت ۹۰ درصد متناسبسازی فوقالعادههای ویژه بیان کرد. او گفت: بازنشستگان بار دیگر مجبور خواهند شد برای دریافت حقوق خود با سازمان برنامه و بودجه همکاری و مذاکره کنند.
تأکید بر لزوم اولویتبندی بودجه
بهوندی در پایان این موضوع را مورد تأکید قرار داد که پرداخت تدریجی و قطرهچکانی معوقات بازنشستگان عادلانه نیست و باید این شیوه پرداخت تغییر کند. به گفته او، بازنشستگان باید در اولویت تخصیص بودجه قرار گیرند زیرا وضعیت اقتصادی آنان ایجاب میکند.