چگونه مادران باردار و کودکان دارای سوءتغذیه مشمول یارانه می‌شوند؟

اقتصاد 100- جزئیات یارانه مادران باردار و کودکان زیر دو سال دارای سوءتغذیه اعلام شد؛ طرح یسنا با هدف ارتقای امنیت غذایی و حمایت از اقشار کم‌درآمد، یارانه ویژه‌ای به جمعیت مشمول اختصاص می‌دهد.

چگونه مادران باردار و کودکان دارای سوءتغذیه مشمول یارانه می‌شوند؟

اجرای طرح‌های حمایتی برای مادران باردار و کودکان دچار سوءتغذیه

در سال‌های اخیر، کاهش نرخ باروری و افزایش سن بارداری در کشور همراه با چالش‌های جمعیتی بوده است. از همین رو، دولت در راستای تقویت سلامت مادران و کودکان، اقدام به اجرای طرح‌هایی حمایتی از جمله طرح یسنا کرده است. این طرح با هدف ارتقای امنیت غذایی برای مادران باردار و کودکان زیر دو سال در دهک‌های پایین درآمدی اجرا می‌شود.

طرح یسنا چیست و چه کسانی مشمول آن می‌شوند؟

به گفته زهرا قیومی، مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جمعیت مادران مشمول در این طرح به ۲ میلیون نفر رسیده است. مشمولان این طرح عبارت‌اند از:

لازم به ذکر است که شناسایی مشمولان این طرح، بدون نیاز به ثبت‌نام و از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی صورت می‌گیرد. خانواده‌های مشمول از طریق پیامک اطلاع‌رسانی می‌شوند و امکان استعلام از وضعیت خود با واردکردن کد ملی سرپرست خانوار در برنامه کاربردی «شما» یا کد دستوری #۵۰۰۱۴۶۳ فراهم شده است.

حمایت غذایی از کودکان دچار سوءتغذیه

در راستای ارتقای امنیت غذایی کودکان زیر پنج سال مبتلا به سوءتغذیه و کم‌وزنی، دولت طرحی ارائه داده است. در این طرح، کارت‌های بانکی خانواده‌های مشمول به‌صورت زیر شارژ می‌شود:

دهک درآمدی میزان اعتبار ماهانه
دهک‌های ۱ تا ۵ ۱.۱ میلیون تومان
دهک‌های ۶ و ۷ ۶۶۰ هزار تومان

این اعتبار صرف خرید ۱۴ قلم مواد غذایی ضروری می‌شود و تعداد کودکان تحت پوشش این طرح، در سال جاری به ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

چالش‌های جمعیتی و ضرورت اجرای طرح‌های حمایتی

بر اساس آمارهای رسمی، در حال حاضر بین ۲۲ تا ۳۳ میلیون زن در سنین باروری در کشور وجود دارد، اما تعداد تولدها به کمتر از یک میلیون نوزاد در سال کاهش یافته است. میانگین سن بارداری نیز در سال‌های اخیر به حدود ۲۷ سال رسیده است، درحالی‌که آمار ثبت احوال در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که مردان در اوایل دهه چهارم و زنان در اواخر دهه سوم زندگی، اولین فرزند خود را تجربه می‌کنند.

این تغییرات جمعیتی نشان‌دهنده کاهش نرخ باروری و افزایش سن بارداری است. از همین رو، اجرای طرح‌هایی مانند یسنا و حمایت از کودکان دچار سوءتغذیه، در راستای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گامی مهم در افزایش سلامت مادران و کودکان و مقابله با چالش‌های جمعیتی کشور محسوب می‌شود.

مادران باردار یا دارای کودک زیر دو سال

افراد قرارگرفته در سه دهک اول درآمدی

وبگردی
    ارسال نظر