از خانه‌دار شدن به شرط فرزند سوم استقبال می‌شود ؟

دولت سیزدهم گویا مصمم است تا سیاست‌های افزایش جمعیت را محقق کند. این مشوق ها از وام قرض الحسنه ولادت ، افزایش یارانه ، فروش خودرو به قیمت کارخانه گرفته تا شرط و شروط خانه دار شدن در بر می گیرد.

از خانه‌دار شدن به شرط فرزند سوم استقبال می‌شود ؟

به گزارش گروه زیربنایی خبرگزاری اقتصاد 100، دولت سیزدهم گویا مصمم است تا سیاست‌های افزایش جمعیت را محقق کند.  این مشوق ها از وام قرض الحسنه ولادت ، افزایش یارانه ، فروش خودرو به قیمت کارخانه گرفته تا شرط و شروط خانه دار شدن در بر می گیرد. اما حقایق جامعه می‌گوید همچنان مردم ترجیح می دهند تا فرزند کمتر و زندگی بهتری را داشته باشند.

اوایل اسفندماه سال گذشته  بود که دولت اعلام کرد در راستای حمایت از افزایش و جوانی جمعیت؛ زمین رایگان برای خانوارهای دارای سه فرزند و بیشتر در نظر گرفته و اکنون  وزارت راه و شهرسازی سامانه  saman.mrud.ir  به متقاضیان دارای سه فرزند و بیشتر که فرزند سوم و بیشتر که  از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ به بعد متولد شده معرفی کرده تا برای  دریافت تسهیلات حوزه زمین و مسکن ثبت نام کنند .

شرایط طرح

مبلغ وام فرزندآوری از ۲۰ میلیون تومان تا ۱۵۰میلیون متغیر است  و به تعداد فرزند و اینکه بچه متولد شده فرزند چندم خانواده است بستگی دارد

نگاهی به مبلغ وام فرزندآوری در سال ۱۴۰۱ نشان می دهد که :

مبلغ وام فرزند اول ۲۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۳ ساله

مبلغ وام فرزند دوم ۴۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۴ ساله

مبلغ وام فرزند سوم  ۶۰ میلیون تومان  با بازپرداخت ۵ ساله

مبلغ وام فرزند چهارم ۸۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۶ ساله

مبلغ وام فرزند پنجم و بالاتر ۱۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۷ ساله

وام فرزندآوری در قالب تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می‌شود و سود آن ۴ درصد باشد.

از مزیت‌های مهم وام فرزندآوری این است که پرداخت وام بدون سپرده‌گزاری بوده و بازپرداخت آن بعد از دوره تنفس ۶ ماهه می‌باشد.

مردم استقبال می‌کنند یا نه چرا ؟

با این حال کارشناسان معتقدند که اینگونه مشوق ها نمی تواند در افزایش جمعیت کار ساز باشد . ناصر رمضانی مدرس دانشگاه آزاد تهران مرکز و جامعه شناس در این باره  خاطر نشان کرد : دولت مشوق های متعددی برای فرزندآوری به مردم ارائه می‌کند که یکی از آنها وام برای فرزند سوم به بعد است این موضوع می‌تواند عاملی باشد برای تشویق فرزندآوری باشد اما زمانی که چنین مشوق هایی موثر است که فرزند فرزند اول و دوم تامین باشند،  وقتی فرزند اول ودوم تأمین نیستند، چگونه می توان با این مشوق ها امیدواربود.

چنین مشوقی مانند این است که شما پول بنزین ماشین را نداشته باشید و باز ماشینی به شکل اقساط به شما داده شود که هزینه های بیشتری به شما تحمیل می‌کند .

وی با اشاره به طرح های تشویقی ازجمله اعلام سامانه وزارت راه مبنی بر معرفی مشوق های تشویقی از جمله مسکن برای فرزند سوم گفت: دلیل عدم استقبال مردم از این طرح ها این است ،  این خانه ها در مناطقی ساخته می شود که اصلاً زیرساخت‌های مناسب به منظور ساخت و ساز یک زندگی شهری ندارد .

این استاد دانشگاه خاطر نشان ساخت : بسیاری از این خانه ها پس از ساخت ، هیچگونه امکاناتی که مناسب شهرک های با چنین جمعیتی باشد را ندارند . البته دولت نیز قبلا تجربه هایی رو درارتباط با مسکن مهر داشته است که هنوز هم موفق به تکمیل کردن تمامی واحدهای  نشده است. به عنوان مثال مکانات مورد نیاز شهروندان برای تامین نیازهای پزشکی تفریحی آموزشی تکمیل نشده و شهروندان برای تامین نیازهای اولیه باید به شهرهای نزدیک مراجعه کنند در حالی که این امکانات باید  جزء لاینفک شهرک های مسکونی باشد .

وی تصریح کرد: بسیاری از این خانه ها برای شهروندان به عنوان یک کالای سرمایه ای در نظر گرفته می شود که هنوز جا برای تکمیل و تجهیز دارند و مردم منتظر تا با تکمیل و تجهیز کردن این شهرک ها بتوانند از آنها استفاده یا این خانه ها را به قیمت های بالاتر بفروشند .

انتهای پیام/

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

با واردات خودرو خارجی دست دوم موافقید؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی و داخلی سکه را در نوسان نگه داشته و چشم‌ها را به تحولات بازار…

اخبار سلامت

سینما در سینما