خبر مهم برای مستاجران/ شرایط دریافت دو نوع وام اعلام شد!

اقتصاد 100- تصویب بسته حمایتی ویژه مستاجران در شورای عالی مسکن دولت چهاردهم؛ پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن و ساخت واحدهای استیجاری از مهم‌ترین محورهای این طرح است. شرایط دریافت این وام‌ها اعلام شده است.

خبر مهم برای مستاجران/ شرایط دریافت دو نوع وام اعلام شد!

در دومین جلسه شورای عالی مسکن دولت چهاردهم به ریاست رئیس‌جمهور، بسته حمایت از مستاجران به تصویب رسید. این بسته شامل پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی ودیعه و نیز ساخت مسکن استیجاری است. همچنین تأمین مسکن برای کارگران صنایع بزرگ و پرسنل فراجا نیز از دیگر موارد مورد توجه بوده است.

تصویب بسته حمایتی جدید برای مستاجران

بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، اصلاح و بازنگری قوانین مربوط به پیش‌فروش ساختمان، تدوین بسته حمایتی استیجار و تأمین مسکن برای گروه‌های هدف از مهم‌ترین برنامه‌های این نهاد در سال جاری بوده است. در همین راستا، پیشنهادات مطرح شده در شورای عالی مسکن به تصویب رسیده است.

وام ودیعه برای مستاجران

به گفته حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، مهم‌ترین بخش این بسته، پرداخت دو نوع وام ودیعه به مستاجران است. این تسهیلات شامل:

نوع وام مبلغ وام
وام قرض‌الحسنه برای اقشار تحت حمایت ۴۰۰ میلیون تومان
وام برای سایر مستاجران احتمالاً تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان (در تهران)

برنامه‌ریزی برای ساخت مسکن استیجاری

شورای عالی مسکن به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده است تا با استفاده از اراضی دولتی، واحدهای مسکونی با قیمت مناسب برای زوج‌های جوان احداث کند. همچنین برنامه‌ای برای ساخت ۷۵ هزار واحد مسکونی استیجاری با مشارکت نهادهای عمومی و خیرین در دستور کار قرار گرفته است.

مسکن سازمانی و کارگران

در این جلسه، تأمین مسکن برای پرسنل فراجا به عنوان اولویت مطرح شد. علاوه بر آن، برنامه‌هایی برای ساخت مسکن با مشارکت صنایع بزرگ جهت کارگران این صنایع نیز مورد تأکید قرار گرفت.

تشریح اهداف بسته حمایتی

نرگس رزبان، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در خصوص محورهای این بسته حمایتی توضیح داد که این بسته شامل سه بخش اصلی است:

حمایت از مستاجران از طریق تسهیلات ویژه

ساماندهی و مدیریت بازار اجاره

افزایش تعداد واحدهای مسکونی در بازار

الزام به تسریع در اجرایی شدن مصوبات

رزبان تأکید کرد که عملیاتی شدن این مصوبات نیاز به زمان دارد و پیش‌بینی می‌شود ظرف یک تا دو ماه اجرایی شود. همچنین، چارچوب افزایش اجاره‌بها مطابق ماده ۷ قانون ساماندهی زمین و مسکن تعیین شده است و انتظار می‌رود طی این مدت به تصویب نهایی برسد.

سرمایه‌گذاری در بخش مسکن

یکی از اولویت‌های دولت چهاردهم، جلوگیری از خروج سرمایه از بخش مسکن و هدایت آن به بازارهای غیرمولدی مانند طلا و ارز است. اهداف اصلی این سیاست‌ها شامل کمک به دهک‌های پایین درآمدی و ساخت واحدهای نیمه‌تمام است.

توجه به مسکن کارگران و خانوارهای کم‌درآمد

راهکارهای پیشنهادی شامل مسکن استیجاری، اجاره به شرط تملیک و واگذاری زمین به گروه‌های هدف است. این برنامه‌ها به منظور فراهم کردن امکان خانه‌دار شدن برای گروه‌های میان درآمدی و کم‌درآمد طراحی شده‌اند.

وبگردی
    ارسال نظر