عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در گفتگو با اقتصاد 100

عدم توجه به مزیت‌های منطقه‌ای، عامل هدررفت فرصت‌های تولیدی/مناطق آزاد، از بستر صادرات به مرکز واردات تبدیل شده‌اند

عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در گفتگو با اقتصاد 100 با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تولید، تأکید کرد: با وجود برخی پیشرفت‌ها،همچنان چالش‌های اساسی در مسیر تولید باقی مانده و نیازمند رویکردی جدی و عملی از سوی دولت هستیم.

عدم توجه به مزیت‌های منطقه‌ای، عامل هدررفت فرصت‌های تولیدی/مناطق آزاد، از بستر صادرات به مرکز واردات تبدیل شده‌اند

به گزارش اقتصاد 100 احمد جباری نماینده بندر لنگه استان هرمزگان گفت:به جای ایجاد دبیرخانه‌ها و ساختارهای تکراری، دولتمردان باید مستقیماً به سراغ رفع موانع تولید بروند و مسائل اصلی را حل کنند.

وی با مقایسه مناطق آزاد ایران با کشورهای همسایه افزود: در حالی که فلسفه اصلی مناطق آزاد، تسهیل تولید و صادرات است، متأسفانه در ایران، این مناطق به محلی برای واردات تبدیل شده‌اند؛ آن هم با مشکلاتی که برای مردم بومی از جمله افزایش قیمت زمین ایجاد کرده‌اند. در حالی که همین واردات را می‌توان از تهران انجام داد.

این نماینده مجلس تأکید کرد:سرمایه‌گذار زمانی وارد میدان می‌شود که احساس امنیت کند؛ امنیت شغلی، روانی، تسهیلاتی و اقتصادی. اگر این فضا فراهم شود، قطعاً بسیاری از کارخانه‌ها از تعطیلی نجات پیدا می‌کنند. اینکه در سال‌هایی که به نام تولید نام‌گذاری شده، همچنان شاهد تعطیلی کارخانه‌ها هستیم، نشانه عدم هماهنگی دستگاه‌های اجرایی است.

وی همچنین به ضرورت توسعه صنایع بزرگ مانند فولاد اشاره کرده و گفت: وقتی سرمایه‌گذار بزرگی داریم، باید تسهیلات و زیرساخت‌ها را هماهنگ کنیم تا آن واحد صنعتی بتواند مسیر توسعه را طی کند. مثال بارز آن، اختلاف اخیر بین اصفهان و یزد بر سر منابع آبی بود. در واقع، صنایع بزرگ باید در مجاورت آب‌های خلیج فارس مستقر شوند، چرا که این مناطق به لحاظ واردات مواد اولیه، صادرات محصول نهایی و دسترسی به بازارهای جهانی مزیت دارند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران با تأکید بر ظرفیت‌های ‌استفاده نشده در سواحل جنوبی کشور افزود: از خوزستان تا سیستان‌ و بلوچستان پهنه‌ای از فرصت‌های بکر وجود دارد که می‌توان با مشارکت مردم، سرمایه‌گذاران داخلی و حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور، آن را به مرکز رشد تولید، صنعت و گردشگری تبدیل کرد. مناطقی مانند بندر مکران، که اخیراً در تعطیلات نوروز با استقبال گسترده‌ای مواجه شده‌اند، نشان‌دهنده این ظرفیت‌های بالقوه هستند.

وی با انتقاد از نبود نگاه موقعیت‌محور در توسعه صنعتی کشور اظهار داشت:هر منطقه جغرافیایی ظرفیت خاص خود را دارد. به عنوان مثال، جنوب کشور قطب اصلی تولید گوجه‌فرنگی است اما صنایع تبدیلی آنرا راه‌اندازی نکرده‌ایم. این عدم توجه به مزیت‌های منطقه‌ای موجب هدررفت منابع و فرصت‌ها شده است.

جباری تأکید کرد:در سال‌هایی که با عنوان تولید مزین شده‌، باید بطور جدی به تولید اهمیت داده شود. نگاه استراتژیک، رفع موانع و استفاده از موقعیت جغرافیایی کشور می‌تواند زمینه‌ساز تحولی بزرگ در اقتصاد باشد.

 

وبگردی
    ارسال نظر