شرکت فولاد خوزستان

«قطب فولاد جنوب کشور»
شرکت فولاد خوزستان بزرگترین عرضه کننده شمش فولاد و دومین قطب تولید فولاد خام در کشور میباشد و یکی از بنگاه های پیشرو اقتصادی که در عرصه های ملی و منطقه ای صنعت فولاد حضوری فعال دارد.
این شرکت با وسعت 3/8 کیلومتر مربع، در مجاورت شهر اهواز، مرکز استان خوزستان درجنوب غربی کشور، واقع شده است.
فولاد خوزستان اولین مجتمع تولید آهن و فولاد کشور به روش احیاء مستقیم و کوره قوس الکتریکی است که در 12 فروردین سال 1368 به دست مبارک مقام معظم رهبری در زمان مسئولیت ریاست جمهوری ایشان افتتاح گردید.
طی بیست و هفت سال تلاش کارکنان و متخصصین زبردست این صنعت، فولاد خوزستان طرح های توسعه را در فاز اول تا 2/4 و در فاز دوم تا 3/2 میلیون تن و هم اکنون بالای سه میلیون و هشتصد هزارتن محقق ساخته است.در پایان فاز چهارم توسعه ،ظرفیت تولید این شرکت به 5/2 میلیون تن در سال خواهد رسید.
در طول این سالها شرکت فولاد خوزستان همواره متعهد به کیفیت و خدمت به مشتری بوده و دریافت گواهینامه های سیستم مدیریت کیفیت موید این واقعیت است.
فرآیند تولید
شرکت فولاد خوزستان متشکل از سه واحد اصلی تولید برای عرضه محصولات میانی و نهایی است :
1- کارخانجات گندله سازی:
شامل دو مدول گندله سازی، هر یک به ظرفیت اسمی 3/2میلیون تن گندله در سال است. در این کارخانجات سالانه بالغ بر شش میلیون تن گندله سنگ آهن از پودر تغلیظ شده تولید می شود.
2-کارخانجات احیاء مستقیم:
در این بخش گندله های سنگ آهن به آهن اسفنجی ( آهن احیاء مستقیم ) تبدیل می شوند.
این بخش در حال حاضر سه مدول میدرکس با ظرفیت 2/2 میلیون تن و دو مدول زمزم با ظرفیت 1/8هزار تن در سال مشغول تولید می باشند. که روی هم رفته سالانه 4 میلیون تن آهن اسفنجی تولید می کنند. مدولهای زمزم بر اساس فناوری بومی شده میدرکس و توسط کارشناسان داخلی طراحی و نصب شده اند.
3- بخش فولاد سازی :
در این بخش محصولات نهایی شرکت یعنی شمش1 و تختال2 از آهن اسفنجی تولید می شود.
بخش فولادســازی متشکل از شش کـــوره قوس الکتریکـــی ، چهار کوره پاتیلی، دو ماشین دوخطه ریخته گری تختال، سه ماشین 6 خطه شمش و تاسیسات جمع آوری غبار فولادسازی می باشد.
ماشین های ریخته گری، فولاد مذاب را به شمش و تختال تبدیل می نمایند. ظرفیت تولید سالیانه این بخش 3/8 میلیون تن می باشد که در حال حاضر طرح توسعه ظرفیت تا 5/2میلیون تن در حال پیگیری و اجرا است.
هم اکنون نیز با اجرای طرح هایی از جمله تقویت کورههای قوس الکتریکی شش گانه و استفاده از کورههای پاتیلی در فولادسازی، ظرفیت افزوده ی سه میلیون و هشتصد هزارتن شمش در سال بدست آمده است.
هم اکنون شرکت فولاد خوزستان با وسعت 3/8 کیلومتر مربع، در مجاورت شهر اهواز، مرکز استان خوزستان، دومین مرکز مهم تولید فولادخام کشور است.