طلا در زیر سطوح کلیدی

طلا و جواهر اقتصاد 100: در آستانه‌ی انتشار داده‌های تورمی آمریکا، معامله‌گران به سمت دلار گرایش پیدا کردند و از این رو، طلا در معاملات امروز به زیر سطوح کلیدی کاهش یافت.

طلا در زیر سطوح کلیدی

به گزارش قیمت طلا روز گذشته در معاملات آسیایی به زیر سطوح کلیدی سقوط کرد؛ هر اونس طلا با 0.1 درصد کاهش به 1944.71 دلار رسید، در حالی که قیمت طلای منقضی‌شده در دسامبر با 0.1 درصد کاهش، به 1948.25 دلار در هر اونس رسید؛ گفتنی است فلز زرد در دو هفته‌ی گذشته شاهد سود زیادی بود.

گفتنی است پیش از انتشار داده‌های مربوط به تورم آمریکا در اواخر روز، معامله‌گران به سمت دلار رو کردند که عامل مهمی در تعیین نرخ‌های بهره است و از آنجا که دورنمای افزایش نرخ‌های طولانی‌تر آمریکا، چشم‌انداز طلا را تیره و تار کرد، قیمت‌ فلز زرد تحت فشار قرار گرفت.

بدیهی است که نرخ‌های بالاتر به مدت طولانی‌تر، که هزینه‌ی فرصت سرمایه‌گذاری در شمش را افزایش می‌دهند، به طلا فشار می‌آورند. همانگونه که این سناریو، در سال گذشته نه‌تنها طلا را تحت تأثیر قرار داد، بلکه چشم‌انداز آن را تا حد زیادی در هاله‌ای از ابهام نگه داشت.

علاوه بر آن، بازارها پیش از انتشار داده‌های کلیدی تورم شاخص قیمت مصرف‌کننده در اواخر روز، عمدتاً به دارایی‌های حساس به نرخ متوسل شدند و از این رو، افزایش ارزش دلار و بازدهی خزانه‌داری نیز در کاهش بهای فلز زرد، مزید بر علت شد.

در حوزه‌ی گزارش‌های کلیدی، انتظار می‌رود داده‌هایی که در اواخر روز منتشر می‌شوند، بر ورود منطقه یورو در سه ماهه سوم به رکود فنی اشاره کند.

گرچه تورم نسبت به انتظارات دو ماه گذشته افزایش یافت، اما فعالان بازار بر این باورند که آمار و ارقام این شاخص، کاهش در تورم تا ماه اکتبر را به تصویر می‌کشند. البته این قرائت به دنبال اظهارات برخی مقامات فدرال رزرو مبنی بر گسترش تورم صورت گرفت که می‌تواند به بانک، انگیزه‌ی کافی برای افزایش نرخ بهره بدهد.

با تمام این‌ها، خرید فلزات گرانبها و از جمله طلا، به مدد انتظارات برای کاهش رشد اقتصاد جهانی همچنان زنده و پویاست.

از سوی دیگر، مطابق با انتظارات، موضوعی که می‌تواند بخشی از تقاضای پناهگاه امن برای طلا را تامین کند، تداوم تنش اسرائیل و حماس و بروز ناآرامی‌های منطقه‌ای است.

بنا بر اعلام کاخ سفید در روز دوشنبه، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، قرار است در این هفته در حاشیه نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) با یکدیگر دیدار کنند.

با این حال، هنوز نتیجه‌ی نشست چندان معلوم نیست و احتمال شکل‌گیری و گسترش تنش مجدد بین ایالات متحده و چین، علاوه بر آنکه ممکن است بر دلار آمریکا (USD) فشار وارد کند، می‌تواند به نفع قیمت طلا نیز باشد.

از این رو، از آنجا که گسترش درگیری‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه بر تقاضای جریان امن تاثیر می‌گذارد و فلز زرد را نیز تقویت می‌کند، اخبار و تحولات مربوط به این تنش‌ها همچنان در کانون توجه معامله‌گران و فعالان بازار قرار دارد. 

طبق نمودار روزانه، قیمت طلا به سطح مقاومت فوری در حوالی 1953 دلار یا بالاترین حد خود در 1 سپتامبر خواهد رسید.

در مسیر صعودی، سد بعدی در خط وسط باند بولینگر با قیمت 1970 دلار و به دنبال آن یک علامت روانی در 2000 دلار مشاهده می‌شود. از سوی دیگر، سطح حمایت اولیه در نزدیکی حد پایین باند بولینگر در 1934 دلار ظاهر می‌شود که در مسیر رسیدن به رقم گرد 1900 دلار و در نهایت به 1885 دلار (پایین‌ترین سطح 17 آگوست) قرار دارد.

وبگردی
    ارسال نظر