کدام بازار در سال جاری پرسودترین بوده است؟ + بررسی دلار، طلا و بورس در روز مذاکره

اقتصاد 100- رشد بورس و کاهش ارزش بازارهای موازی در هفته ابتدایی اردیبهشت ۱۴۰۴، تحت تأثیر اخبار سیاسی و مذاکرات ایران و آمریکا، بورس را به صدر پرسودترین بازارها رساند.

کدام بازار در سال جاری پرسودترین بوده است؟ + بررسی دلار، طلا و بورس در روز مذاکره

بازدهی بازارهای مالی در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه نشان‌دهنده رشد قابل توجه بازار بورس در مقابل کاهش ارزش سایر بازارها بود. اخبار سیاسی و رویدادهای مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا تأثیرات چشمگیری بر معاملات بازارها به همراه داشت. در این میان معامله‌گران در بازارهای طلا و ارز با احتیاط بیشتری عمل کردند.

بازدهی بازارها در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه

بازارهای مالی در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ همچنان تحت تأثیر اخبار مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا قرار داشتند. این موضوع موجب کاهش تقاضا و افت قیمت دلار شد؛ در حالی که اغلب معامله‌گران تصمیم گرفتند تا با احتیاط بیشتری در بازارهای مالی فعالیت کنند.

قیمت دلار کاهش یافت

در بازه زمانی ۲۸ فروردین تا ۴ اردیبهشت، قیمت دلار با کاهش چهار هزار و ۹۰۰ تومان مواجه شد و با افت ۵.۷۴ درصدی به رقم ۸۰ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.

کاهش چشمگیر بازدهی طلا

در این هفته، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار با کاهش ۳۷۲ هزار تومان به رقم ۶ میلیون و ۵۰۶ هزار تومان رسید که افت ۵.۴۱ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین کاهش یک میلیون و ۶۰۵ هزار تومانی در قیمت هر مثقال طلا ثبت شد و به رقم ۲۸ میلیون و ۱۹۶ هزار تومان رسید.

افزایش محدود اونس جهانی طلا

در هفته اول اردیبهشت، قیمت اونس جهانی طلا به طور محدود ۱۳ دلار افزایش یافت و رشد ۰.۳۹ درصدی را تجربه کرد. قیمت این اونس هم‌اکنون در سطح ۳۳۴۱ دلار قرار دارد.

افت چشمگیر قیمت سکه

قیمت سکه امامی با افت قابل توجه ۸.۳۳ درصدی به رقم ۷۲ میلیون و ۷۰۵ هزار تومان رسید که کاهش شش میلیون و ۶۰۵ هزار تومانی را نشان می‌دهد. سکه بهار آزادی، نیم سکه، ربع سکه و سکه گرمی نیز کاهش قیمت را به ترتیب به سطوح ۶۸ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان، ۴۲ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان، ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و ۱۳ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان تجربه کردند.

رشد چشمگیر ورود پول حقیقی به بورس

در هفته گذشته، بازار سهام عملکرد بسیار مثبتی داشت و تخمین‌ها نشان می‌دهد که حدود ۹ هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد. این میزان بالاترین رقم برای ورود پول حقیقی طی ماه‌های اخیر محسوب می‌شود. این امر سبب شد تا شاخص‌های اصلی بورس رشد قابل توجهی را ثبت کنند.

شاخص کل شاخص هم‌وزن حجم معاملات خرد ارزش معاملات خرد
۵.۷۲ درصد رشد ۵.۷۲ درصد رشد ۱۰۴ درصد افزایش ۱۶.۸ همت

صعود چشمگیر شاخص کل

نماگر اصلی بازار سهام از سطح دو میلیون و ۹۶۶ هزار واحد به سه میلیون و ۱۳۶ هزار واحد رسید که نمایانگر رشد ۵.۷۲ درصدی بود. شاخص هم‌وزن نیز در همین بازه زمانی به همین میزان رشد داشته و به سطح ۸۹۸ هزار واحد رسید.

افزایش ارزش و حجم معاملات خرد

در هفته اول اردیبهشت ماه، متوسط حجم معاملات خرد سهام، حق‌تقدم‌ها و صندوق‌های سهامی افزایش ۱۰۴ درصدی داشت و به رقم ۵۷ میلیارد برگه سهم رسید. همچنین میانگین ارزش معاملات خرد به رقم ۱۶ هزار و ۸۲۲ میلیارد تومان رسید که نشان از رونق قابل توجه در مبادلات این هفته دارد.

بررسی عملکرد بازارهای مالی

بررسی ورود پول حقیقی نشان می‌دهد که در مجموع ۸ هزار و ۹۸۶ میلیارد تومان به بازار بورس تزریق شده است. پیش‌بینی‌ها حاکی از تداوم این روند مثبت در صورت همراهی اخبار امیدوارکننده از مذاکرات سیاسی است.

وبگردی
    ارسال نظر