اینتل تا سال 2030 تراشه‌ای با یک تریلیون ترانزیستور خواهد ساخت

اقتصاد ۱۰۰ - براساس گفته‌های مدیرعامل اینتل، این شرکت قصد دارد تا سال 2030 از قانون مور جلو بزند و تراشه‌ای با یک تریلیون ترانزیستور بسازد.

اینتل تا سال 2030 تراشه‌ای با یک تریلیون ترانزیستور خواهد ساخت

به گزارش گروه دانش و فناوری، «پت گلسینگر» ، مدیرعامل اینتل گفته است که تا سال 2030، اینتل می‌تواند تراشه‌ای با یک تریلیون ترانزیستور ایجاد کند. گلسینگر اذعان دارد که قانون مور شرکت اینتل سرعت کمتری پیدا کرده و دیگر نمی‌توان همپای آن، هر دو سال یک بار تعداد ترانزیستورها را دو برابر کرد. اما گویا اینتل می‌خواهد تا سال 2030 از این قانون پیشی بگیرد.

براساس گزارش Tom's Hardware، اینتل قصد دارد تا سال 2030 تعداد ترانزیستورهای هر تراشه را به یک تریلیون برساند. مدیرعامل این شرکت می‌گوید که با ترانزیستورهای RibbonFET به این هدف خواهد رسید. مانند ترانزیستورهای Gate-All-Around که درحال‌حاضر سامسونگ در فناوری 3 نانومتری خود از آن استفاده می‌کند، با RibbonFET نیز گیت هر چهار طرف کانال را پوشش می‌دهد.

تراشه اینتل با یک تریلیون ترانزیستور

اینتل

علاوه بر قابلیت‌های ترانزیستورهای RibbonFET،  انتقال برق PowerVIA  دومین عاملی است که می‌تواند به تولید تراشه‌ای با یک تریلیون ترانزیستور منجر شود. با استفاده از این تکنیک، خطوط منبع تغذیه در پشت یک تراشه (به‌جای جلوی آن) قرار می‌گیرند که قدرت و عملکرد را بهبود می‌بخشد.

عامل سوم،  نسل بعدی فرایند‌های ساخت تراشه  است که در چند سال آینده به‌وجود می‌آید و اندازه ترانزیستورها را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که ترانزیستورهای بیشتری در داخل یک تراشه قرار بگیرند. عامل چهارم،  ا نباشت تراشه‌های سه‌بعدی  است. با این فرایند، 16 مدار مجتمع یا حتی بیشتر، به‌صورت عمودی به‌هم متصل می‌شوند تا به‌عنوان یک تراشه واحد عمل کنند.

تعداد ترانزیستورهای یک تراشه مهم است، زیرا هرچه تعداد آن بیشتر باشد، تراشه می‌تواند قدرتمندتر و کارآمدتر عمل کند. به عنوان مثال، سری آیفون 11 در سال 2019 از چیپست 7 نانومتری A13 بایونیک بهره می‌برد که هرکدام 8.5 میلیارد ترانزیستور را حمل می‌کرد. اکنون تراشه A17 Pro مورد استفاده در آیفون 15 پرو و آیفون 15 پرو مکس 19 میلیارد ترانزیستور در داخل هر چیپست دارد که باعث پیشرفت‌های زیادی در عملکرد و مصرف انرژی شده است.

گلسینگر در سخنرانی خود، قانون مور را زنده و سالم اعلام کرد و گفت که اینتل می‌تواند تا سال 2030 از سرعت قانون مور نیز پیشی بگیرد. براساس قانون مور، هر سال تعداد ترانزیستورها بایستی دو برابر شود. البته درحال‌حاضر اینتل مطابق این قانون عمل نمی‌کند و تعداد ترانزیستورها در یک تراشه هر سه سال یک بار، دو برابر می‌شود.

انتهای پیام

منبع : دیجیاتو

وبگردی

ارسال نظر

 
.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : موج کاهشی دلار، بازار طلا را عقب راند

اخبار سلامت

سینما در سینما