مزایا و معایب گوشی شیائومی پوکو X3 پرو؛ نکات مهم قبل خرید

گوشی شیائومی پوکو X3 پرو که اوایل سال ۱۴۰۰ به بازار گوشی‌های هوشمند معرفی شد، یک گوشی هوشمند میان‌رده گیمینگ با قابلیت‌ها و قیمت بسیار خوب است که در بازار ایران مشتاقان زیادی دارد و از آن می‌توان به عنوان یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های هوشمند شیائومی در فروشگاه آنلاین دیجی کالا یاد کرد.

مزایا و معایب گوشی شیائومی پوکو X3 پرو؛ نکات مهم قبل خرید

به گزارش گروه دانش و فناوری اقتصاد ۱۰۰ و به نقل از دیجی کالامگ،گوشی پوکو F1 یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های هوشمند شیائومی بوده و مدت‌ها پس از معرفی، فروش بسیار خوبی را در بازارهای جهانی گوشی‌های هوشمند تجربه کرده است. شیائومی پس از موفقیت در فروش این گوشی، که مشخصات و قابلیت‌های فنی گوشی‌های رده‌بالا را در قالب یک گوشی میان‌رده ارزان‌قیمت ارائه کرده، به دنبال عرضه‌ی جانشینی برای آن بود تا بتواند این روند بسیار خوب فروش خود را با گوشی هوشمند جدیدش ادامه دهد.

پوکو X3 پرو به عنوان جانشین واقعی پوکو F1 حدود یک سال قبل روانه‌ی بازار گوشی‌های هوشمند شد و اتفاقا مورد توجه کاربران بسیار زیادی نیز قرار گرفت. بزرگ‌ترین نقطه قوت این گوشی، پردازنده‌ی بسیار قدرتمند آن است که می‌تواند یک همراه خوب برای گیمرها و همچنین سایر کاربرانی که از اپلیکیشن‌های سنگین استفاده می‌کنند، باشد و هیچ مشکلی در این زمینه نخواهد داشت.

شیائومی پوکو X3 پرو از نظر طراحی شباهت‌های بسیار زیادی به گوشی پوکو X3 NFC دارد و از این بابت شاید خیلی باب میل کاربران نباشد. لوگوی بسیار بزرگ «Poco» روی پنل پشتی این گوشی هوشمند چاپ شده و شما هر زمان که گوشی خود را روی میز می‌گذارید، این لوگوی بزرگ خودنمایی می‌کند. قاب پشتی شیائومی پوکو ایکس ۳ پرو اگرچه از جنس پلاستیک است، اما به گونه‌ای طراحی شده که مانند پنل‌های شیشه‌ای براق به نظر می‌رسد.

شیائومی در پنل پشتی گوشی پوکو X2 سال ۲۰۲۰ از شیشه استفاده کرد، اما پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC تا حد زیادی پلاستیکی هستند. هیچ بخش شیشه‌ای جز محافظ گوریلا گلس ۶ روی صفحه‌نمایش و همچنین حفره‌ی نمایشگر این گوشی دیده نمی‌شود. پیش‌تر استفاده از پنل شیشه‌ای در میان گوشی‌های هوشمند میان‌رده رایج بود، اما اکنون این چنین نیست و بیشتر از پلاستیک استفاده می‌شود.

روی فریم کناری سمت راست این گوشی هوشمند دکمه‌ی پاور و کم‌ و زیاد کردن صدا به همراه اسکنر اثرانگشت جانبی تعبیه شده که عملکرد بسیار خوبی دارد و به سرعت اثر انگشت شما را شناسایی و قفل صفحه را باز می‌کند. جک ۳.۵ میلی‌متری صدا نیز در این گوشی هوشمند در دسترس است و بلندگوهای استریو آن نیز حجم صدای خوبی را ارائه می‌دهند. هنگام انجام بازی یا تماشای فیلم، ممکن است متوجه شوید که بلندگوی بالای صفحه‌نمایش نسبت به بلندگوی پایینی قدرت کمتری دارد، اما همچنان وجود ۲ بلندگو بهتر از یک بلندگو است.

پوکو ایکس ۳ پرو مجهز به فرستنده مادون قرمز نیز است که در قالب یک محفظه‌ی بسیار کوچک سیاه در بالای گوشی دیده می‌شود. این یعنی کاربران می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن Xi Remote از گوشی به عنوان یک کنترل از راه دور بهره ببرند. اما یکی از معایب اصلی طراحی گوشی پوکو X3 پرو، اندازه و ضخامت بسیار زیاد آن است. ضخامت این گوشی به ۷۶.۸ میلی‌متر می‌رسد. بنابراین کاربرانی که به دنبال گوشی‌های خوش‌دست و ظریف هستند، خیلی نمی‌توانند روی این گوشی حساب کنند.

این نکته را نیز در نظر بگیرید که با قرار دادن گوشی درون قاب محافظ، ضخامت این گوشی بیشتر نیز می‌شود و در دست نگه داشتن آن کمی سخت خواهد شد. همچنین این گوشی در مقایسه با سایر گوشی‌های هم‌رده خود وزن سنگین ۲۱۵ گرمی دارد که برای استفاده با یک دست خیلی مناسب نیست. در نهایت باید اشاره کنیم که این گوشی از گواهی ضدآب IP53 بهره می‌برد و از این بابت نگرانی وجود نخواهد داشت.

ممکن است نمایشگر را مقصر اصلی اندازه و ابعاد بزرگ شیائومی پوکو ایکس ۳ پرو بدانیم، اما با بررسی نمایشگر این گوشی درمی‌یابیم که ارزش آن را دارد. این گوشی هوشمند میان‌رده شیائومی مجهز به یک نمایشگر ۶.۶۷ اینچی IPS LCD است که از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی و رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پشتیبانی می‌کند. بدون شک یکی از مزایای بسیار خوب این گوشی، بهره‌گیری از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی است که برای یک گوشی میان‌رده ارزان‌قیمت، یکی قابلیت بی‌نظیر به شمار می‌رود.

صفحه‌نمایش X3 پرو واضح و باکیفیت به نظر می‌رسد، رنگ‌ها بسیار پررنگ هستند و اندازه نسبتاً بزرگ آن به شما این حس را القا می‌کند که می‌توانید از دیدن محتواهای تصویری و بازی کردن در این گوشی بسیار لذت ببرید. به نظر می‌رسد گوشی‌های هوشمند پوکو در میان افرادی که دوست دارند با پرداخت هزینه‌ای مناسب طیف گسترده‌ای از امکانات و فناوری‌های جدید را دریافت کنند محبوبیت خوبی پیدا کرده‌اند.

باز هم اشاره می‌کنیم که پشتیبانی از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی برای این گوشی بسیار عالی است. شما می‌توانید با تغییر دادن نرخ رفرش ریت از ۱۲۰ به ۶۰ هرتز تفاوت واقعی اسکرول کردن این دو حالت را درک کنید. نمایشگر این گوشی از جنس LCD است. طبیعتاً انتظار نمایش کنتراست بالا را از این نمایشگر نداریم و رنگ‌‌های تیره نیز چندان عمیق نیستند. اگر نمایشگر این گوشی از جنس AMOLED بود، قیمت آن بسیار بالاتر می‌رفت و احتمالاً خبری از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی نیز در آن نخواهد بود.

یکی از معایب گوشی شیائومی پوکو X3 پرو را می‌توان سیستم دوربین نه چندان قدرتمند آن به شمار آورد. شیائومی برای قرار دادن یک پردازنده‌‌ی بسیار قدرتمند و همچنین عدم افزایش قیمت این گوشی، به ناچار مجبور شده تا برخی از بخش‌ها را فدای بخش پردازنده این گوشی کند که این موضوع در بخش دوربین به شدت احساس می‌شود.

روی کاغذ این گوشی هوشمند میان‌رده سیستم‌ دوربین خوبی دارد. گوشی شیائومی پوکو X3 پرو از یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی اصلی، یک دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی و دو دوربین ماکرو و عمق میدان ۲ مگاپیکسلی بسیار ضعیف بهره می‌برد. اگرچه این سیستم دوربین ممکن است برای یک گوشی هوشمند میان‌رده خوب باشد، اما در همین رده گوشی‌های دیگری نیز وجود دارند که در این مشخصه عملکرد بسیار بهتری را از پوکو X3 پرو به کاربران ارائه می‌دهند.

دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی X3 پرو عملکرد ضعیف‌تری نسبت به برخی گوشی‌ها نظیر پوکو X3 NFC و ردمی نوت ۱۰ پرو دارد. معمولا گوشی‌های خانواده پوکو در نمایش جزئیات تصاویر بسیار موفق هستند و آن‌ها را با وضوح شگفت‌انگیزی ترسیم می‌کنند، اما ظاهراً این در مورد گوشی X3 پرو به هیچ وجه صدق نمی‌کند. کنتراست تصاویر ثبت شده با دوربین این گوشی بسیار پایین است و نویزهای زیادی در آن‌ها دیده می‌شوند.

عملکرد دوربین ۸ مگاپیکسلی اولترا واید این گوشی نسبتاً خوب است و تصاویر باکیفیتی در شرایط نوری مناسب ثبت می‌کند. باید اشاره کنیم که عملکرد دوربین اصلی این گوشی همانند عملکرد دوربین‌های چند سال گذشته گوشی‌های سامسونگ است. اما نکته‌ی عجیب اینجاست که پوکو ایکس ۳ پرو از سنسور IMX582 سونی بهره می‌برد که سنسور بسیار خوبی است و شیائومی حتی از این سنسور در گوشی ردمی نوت ۱۰ نیز استفاده کرده است.

 

با این وجود، دوربین این گوشی نسبت به برخی گوشی‌های هم‌رده عملکرد بهتری دارد. پوکو X3 پرو می‌تواند عکس‌های بهتری نسبت به مایکروسافت سرفیس دئو بگیرد. همچنین این گوشی مجهز به حالت شب نیز است که تفاوت زیادی در محدوده دینامیکی و روشنایی تصاویر ایجاد می‌کند. اما در رقابت با گوشی‌هایی نظیر ردمی نوت ۱۰ پرو، پوکو X3 NFC و ریلمی ۸ پرو از لحاظ دوربین شکست می‌خورد.

بنابراین اگر به عملکرد دوربین نسبت به پردازنده اهمیت بیشتری می‌دهید، این گوشی هوشمند نمی‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. پوکو X3 پرو از یک دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی بهره می‌برد که عملکرد بسیار خوبی دارد. همچنین دوربین اصلی این گوشی امکان فیلم‌برداری ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و عملکرد لرزش‌گیر دیجیتال آن نیز معمولی است.

 

اگرچه گوشی هوشمند شیائومی پوکو X3 پرو عملکرد خوبی در بخش دوربین نداشته، اما در بخش پردازنده و با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۶۰ کوالکام این نقطه ضعف را به طور قابل توجهی پوشش داده است.

اسنپدراگون ۸۶۰ کوالکام در واقع نسخه‌ی اورکلاک شده اسنپدراگون ۸۵۵ است که سال گذشته روانه‌ی بازار شد. این تراشه‌ی قدرتمند با لیتوگرافی ۷ نانومتری توسعه یافته و از هشت هسته پردازشی بهره می‌برد که قدرتمندترین آن با فرکانس کاری ۲.۹۶ گیگاهرتزی به انجام فعالیت می‌پردازد. از پردازنده‌‌های هم‌رده‌ی این گوشی می‌توان به پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس در گوشی‌هایی نظیر ایسوس راگ‌فون ۲ و وان‌پلاس ۷T اشاره کرد.

اگرچه گوشی‌های مذکور کمی قدیمی (سال ۲۰۱۹) هستند، اما چیپست‌های قدیمی‌تر اسنپدراگون سری ۸ قدرت بیشتری از سری ۷ به نمایش می‌گذارند. گوشی پوکو X3 پرو، ارزان‌قیمت‌ترین گوشی گیمنیگی است که می‌توانید در حال حاضر خریداری کنید. این گوشی هوشمند سنگین‌ترین بازی‌های روز دنیا را بدون هیچ لگ و باگی برای شما اجرا خواهد کرد و از این بابت هیچ نگرانی وجود ندارد.

این گوشی هوشمند میان‌رده موفق شد در بنچمارک «Geekbench 5» امتیاز ۲۵۳۰ را کسب کند که نسبت به گوشی‌های با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۷۶۵G مانند وان‌پلاس نورد با امتیاز ۱۸۰۰ عملکرد بسیار بهتری دارد. به بیانی دیگر از لحاظ پردازنده، عملکرد این گوشی شیائومی با گوشی‌ پرچم‌دار گلکسی S20 سامسونگ و وان‌پلاس ۷T برابر است.

 

وبگردی

ارسال نظر

 
.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : شورای جهانی طلا اعلام کرده که قیمت‌های رکورد طلا، بازیافت فلزات گرانبها را به بالاترین سطح…

اخبار سلامت

سینما در سینما