خوش خیالی سایپا برای عرضه خودروهای جدید/ آیا بازار خودرو آماده است؟

اقتصاد 100- سایپا در برنامه واردات خود عقب ماند؛ نارنجی‌های جاده مخصوص به جای واردات ۳۰ هزار دستگاه خودرو در سال گذشته، تنها موفق به ورود ۱۲ هزار دستگاه شدند. آیا بازار خودرو آماده پذیرش محصولات جدید سایپا است؟

خوش خیالی سایپا برای عرضه خودروهای جدید/ آیا بازار خودرو آماده است؟

سایپا در سال گذشته موفق شده است بیش از ۱۲ هزار دستگاه از انواع محصولات چانگان و تویوتا را وارد کشور کند. این در حالی است که این خودروسازی در ابتدای سال، از برنامه واردات ۳۰ هزار دستگاهی خبر داده بود.

فاصله واردات خودرو با هدف‌گذاری سایپا

مدیران سایپا با این تصور که در سال ۱۴۰۳ شرایط واردات خودرو بهتر و مسیر هموارتر خواهد شد، هدف‌گذاری واردات ۳۰ هزار دستگاهی را در برنامه خود قرار دادند. اما بررسی دقیق آمار واردات انجام‌شده نشان می‌دهد که این خودروسازی در دستیابی به اهداف خود موفق نبوده است. به طور دقیق، تنها حدود ۴۰ درصد از برنامه واردات سایپا به اجرا درآمده است؛ مسئله‌ای که موجب نگرانی بازار خودرو شده است.

این افت عملکرد، به‌معنای وارد نکردن نزدیک به ۱۸ هزار دستگاه خودرو از مجموع هدف‌گذاری سایپا در زمینه واردات است. به بیان دیگر، آنچه از سوی سایپا اعلام شده بود با آنچه در عمل رخ داده، اختلاف زیادی دارد. این فاصله می‌تواند تأثیر منفی در قیمت خودروهای وارداتی داشته باشد و سیگنال‌های نامطلوبی به بازار مخابره کند.

محصولات وارداتی برنامه‌ریزی شده سایپا

سایپا در برنامه واردات خود محصولات مختلفی را در نظر گرفته بود، از جمله مدل‌های چانگان CS35 پلاس، چانگان CS55 پلاس و چانگان UNI-T (از سبد محصولات شریک چینی خود) و همچنین مدل تویوتا الیت (تویوتا هیبریدی، از سبد محصولات برند ژاپنی). اما تاکنون تنها دو مدل از چانگان وارد شده‌اند و سایپا از عرضه چانگان UNI-T انصراف داده است.

بررسی آمار واردات نشان می‌دهد که حدود ۹۸ درصد خودروهای وارداتی توسط این خودروسازی، متعلق به محصولات چینی چانگان بوده‌اند.

آینده واردات سایپا

حال سؤال اینجاست که سایپا برای سال جاری چه برنامه‌ای برای واردات خواهد داشت؟ و آیا می‌تواند به اهداف خود نزدیک شود؟ این موضوعی است که باید به‌طور مداوم مورد ارزیابی قرار گیرد تا بازار و مشتریان از وضعیت واقعی واردات خودرو اطلاع یابند.

مقایسه واردات خودرو سایپا با برنامه‌ریزی اولیه

برنامه‌ریزی واردات واردات قطعی اختلاف درصدی
۳۰ هزار دستگاه ۱۲ هزار دستگاه ۶۰ درصد افت
وبگردی
    ارسال نظر