تحلیل معاون وزیر ورزش از لذت جویی در ازدواج

معاون وزیر ورزش با اشاره به غفلت جوانان از حقیقت ازدواج، عمده چالش‌های زوجین در سال‌های نخست زندگی را ناشی از فردگرایی به جای تکلیف گرایی دانست.

تحلیل معاون وزیر ورزش از لذت جویی در ازدواج
به گزارش اقتصاد100، وحید یامین‌پور معاون وزارت ورزش و جوانان امروز در آیین اختتامیه جشنواره ملی زوج مانا اظهار داشت: در جامعه امروز جوانان با غفلت از تعریف و معنای حقیقی ازدواج، اغلب به دنبال تطمیع و افزایش لذت‌های فردی خود در ازدواج هستند و بسیاری از مسائل و چالش‌های خانواده‌های نوپا یا علت اجتناب از ازدواج نیز ناشی از همین طرز تفکر است.

وی افزود: این در حالی است که ازدواج مقوله‌ای همراه با تعهد و تکلیف است و بدون ایثار، الفت و محبت نمی‌توان آن را پایدار نگاه داشت؛ ازدواج عرصه‌ گذاشت‌ها است نه برداشت‌ها بنابراین حتی عدالت در آن اصالت ندارد و تنها در موارد اضطرار می‌توان به عدالت رجوع کرد.

معاون وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه ازدواج، معامله نیست و بدون ایثار و بخشش نمی‌توان بنیان یک خانواده را پایدار نگه داشت، تصریح کرد: بر این اساس هیچ زوجیت و بنیان خانواده ای، مانا نیست مگر آنکه زوجین چشم پوشی از لذت ها و منافع فردی را را به جان خریده باشند و بتوانند از خود عبور کرده و منافع خانواده را بر منفعت‌های شخصی ترجیح دهند.

یامین پور همچنین ضمن مقایسه وضعیت تشکیل خانواده و پایداری آن در ایران و سایر کشورها گفت: خوشبختانه در کشور ما برخلاف سایر نقاط جهان هنوز خانواده زنده است، تنفس می‌کند و نجات بخش فرهنگ و سنت اصیل اسلامی ایرانی است که امیدواریم این امر منسجمتر شود و فرزندان خوبی در دامان خانواده های مانا پرورش یابند.

وی همچنین به ازدواج خود در دوران دانشجویی و چالش‌های آن اشاره کرد و افزود: ازدواج در این دوران همراه با مشکلات و کمبودهایی است که به لطف خداوند و همراهی همسران با یکدیگر قابل رفع است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها نیز اظهار داشت: نگاه اسلام به عنوان یک نگاه فطری به نیازهای واقعی بشر (ازجمله تشکیل خانواده)، متفاوت از سایر نظام های فکری امروز جهان است که اغلب توجه به فردیت و لذت های فردی را ترویج می کنند.

وی افزود:امروز با تفکراتی مواجه هستیم که به ظاهر توجه به تمایلات فردی و آزادی‌های انسانی و حقوق بشر را فریاد می‌زنند اما در عمل، نمایشگاه روشنی همانند جنایات غزه را ایجاد می‌کنند که در واقع پایان مسیر نظام لیبرال دموکراسی و مکاتب بشری و مناسبات غلط نظام‌های روشنفکرانه را نشان می دهد.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها، شرایط امروز غزه را حاصل حقوق بشر فاقد معنویت دانست و گفت: مظهر مناسبات منحط نظام‌های مدعی حل مشکلات بشر، انسان است به همین دلیل زشت‌ترین صحنه‌های نقض حقوق بشر، نژادپرستی عریان و علم بدون تعهد و ناشی از خلأ معنویت و هدایتگری الهی را در غزه شاهد هستیم.

 وی تصریح کرد: در موضوع خانواده نیز همینطور است و اگر مناسبات فردگرایانه را مبنای تشکیل زندگی قرار دهیم، مطابق محاسبات عقلی نباید ازدواج کنیم زیرا تشکیل خانواده در واقع تشکیل نهادی برای گذر از تمایلات نفسانی و فردگرایانه به نفع یک تربیت بزرگ (که بنیاد تحولات بشری خواهد بود) می باشد.

رستمی، زوج‌های مانا را مجموعه‌ای از همین خانواده‌های موفق معرفی و با اشاره به شخصیت والای حضرت فاطمه(س) و فرزندان ایشان تاکید کرد: خانواده فاطمی بهترین الگو برای خانواده‌های مسلمان است؛ خانواده ای که در وصف عظمت ایشان سوره مبارکه هل اتی نازل می‌گردد و فرزندانی در این خانواده تربیت می‌شوند که هر یک عالمی را حرکت داده و سفینه نجات برای بشریت می‌شوند.  

وی ضمن نقد فضای رسانه‌ای امروز و رقابت‌های غلط در ترویج سبک زندگی مبتنی بر فردیت و لذت‌گرایی گفت:جریان عمده تربیت امروز، مسابقات و رقابت‌های اشتباهی است که از دوران دبستان و آموزش عمومی برای کسب رتبه برتر در کنکور آغاز می‌شود و با غفلت از سایر بخش‌های تربیتی، غفلت جوانان نسبت به حقایق و بایسته‌های زندگی را موجب می‌شود بنابراین رسالت همه ماست که نسبت به هدایت و روشنفکری فرزندان این کشور، چه در سطح خانواده و چه در فضای اجتماعی اهتمام جدی داشته باشیم.

عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم بر عزم جدی دولت سیزدهم نسبت به ازدواج جوانان تأکید کرد و اظهار داشت: اولویت‌ دولت در مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه قطعا مسئله ازدواج است چرا که معتقدیم ازدواج می‌تواند بسیاری از مسائل دیگر را در جامعه حل کند و اقدام به گسترش خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی در همین راستا صورت گرفته است.

کلانتری با اشاره به عزم جدی دولت سیزدهم در حل مشکلات جوانان به ویژه در زمینه ازدواج گفت: معتقدیم ازدواج می‌تواند بسیاری از مسائل دیگر را در جامعه حل کند و اقدام به گسترش خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی در همین راستا صورت گرفته است.

مریم اردبیلی، مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران نیز در این مراسم از زنان به عنوان کنشگران اصلی در عرصه خانواده و اجتماع یاد کرد و افزود: هنر بانوان کشور ما  این است که تار و پود رسالت خانوادگی و اجتماعی خود را چنان ماهرانه در هم می پیچند که خللی در هیچ یک از این حوزه ها ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه خانواده، جایگاه محوری در رشد و تعالی اعضای خود دارد و بخشی لاینفک از وجود افراد به شمار می‌رود، تصریح کرد: هیچ نهادی ارزشمندتر از نهاد مقدس خانواده نیست و جوانانی که بین ازدواج و قعالیت های اجتماعی تردید دارند، بدانند این دو در یک راستا بوده و با درایت و برنامه‌ریزی  می‌توان به هر دو پرداخت.

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

با واردات خودرو خارجی دست دوم موافقید؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اصلاح قیمت‌ها در بازار طلا و سکه طبیعی بود از…

اخبار سلامت

سینما در سینما