هشدارهای مهم درباره ذبح دام در عید قربان؛ نکات ضروری بهداشت گوشت قربانی

سلامت : هشدار جدی درباره خطر انتقال بیماری تب کریمه کنگو در عید قربان؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مردم خواست گوشت قربانی را فورا مصرف نکنند و حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند.

هشدارهای مهم درباره ذبح دام در عید قربان؛ نکات ضروری بهداشت گوشت قربانی

همزمان با نزدیک شدن به عید سعید قربان، دکتر فریبرز ایمانی با اشاره به اهمیت رعایت نکات مهم بهداشتی در ذبح دام، بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان، از جمله تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) تاکید کرد.

انتخاب دام زنده از مراکز معتبر و مجاز

ایمانی توصیه کرد شهروندان به هیچ عنوان از دام‌های زنده یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، استفاده نکنند. وی تاکید کرد که تهیه دام زنده باید صرفاً از میادین عرضه مجاز تحت نظارت سازمان دامپزشکی انجام شود.

اجتناب از دستکاری کنه‌ها و رعایت بهداشت در ذبح

وی افزود که افراد باید از هرگونه دستکاری، کندن یا له کردن کنه‌های روی بدن دام خودداری کرده و بهداشت فردی را رعایت کنند. همچنین، ذبح دام باید تنها در کشتارگاه‌هایی که زیر نظر شبکه دامپزشکی فعالیت می‌کنند، صورت گیرد. ایمانی تاکید کرد که از ذبح دام در منازل یا معابر عمومی پرهیز شود.

رعایت وسایل حفاظتی هنگام ذبح

برای افرادی که درگیر فرایند ذبح دام هستند، استفاده از وسایل حفاظت فردی همچون دستکش، چکمه و لباس مناسب به شدت توصیه می‌شود. همچنین ابزار مورد استفاده باید پس از پایان کار ضدعفونی و خونابه‌ها به شیوه‌های بهداشتی دفع شوند.

نگهداری گوشت قبل از مصرف

ایمانی یادآور شد که گوشت دام ذبح‌شده باید برای جلوگیری از هرگونه انتقال بیماری، حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری شود. همچنین، جگر و سایر امعا و احشا باید بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در همین دما مصرف شوند.

هشدار درباره پخت ناقص گوشت

وی تاکید کرد که مصرف گوشت و جگر نیم‌پز به هیچ وجه مناسب نیست و می‌تواند خطرات جدی بهداشتی به همراه داشته باشد. وی افزود زنانی که اقدام به خرد کردن گوشت می‌کنند، حتماً باید از دستکش استفاده کنند تا از هر گونه تماس مستقیم با گوشت خام جلوگیری شود.

گزارش تخلفات به سامانه ۱۹۰

در پایان، ایمانی از شهروندان درخواست کرد که در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه ذبح غیر بهداشتی دام، از طریق سامانه ۱۹۰ به مسئولان بهداشت اطلاع دهند تا با این موارد برخورد قانونی شود.

وبگردی
    ارسال نظر