والیوم هندی: گیاهی افسانهای برای کاهش اضطراب و مدیریت دیابت
سلامت : دارچین، ادویهای با طبع گرم و خواص بیشمار از جمله کنترل قند و چربی خون، کاهش وزن، آرام بخشی و تقویت اعصاب است که به عنوان یک والیوم گیاهی طبیعی شناخته میشود.

<
اثر ویژه بر سلامت روان و کنترل قند خون
دکتر سجاد صادقی، متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با خبر آنلاین توضیح میدهد که دارچین مزایای فراوانی دارد، از جمله تاثیر مثبت آن بر کنترل قند، بهبود چربی خون و حتی کاهش وزن. اما یکی از خواص کمتر شناخته شده این ادویه، تاثیر آن بر تقویت اعصاب و کاهش اضطراب است. حتی رایحه روغن دارچین نیز میتواند باعث کاهش افسردگی و اضطراب شود.
نحوه استفاده برای بهبود خلق و خواگر روغن دارچین در دسترس ندارید، با قراردادن ظرف حاوی دارچین چند دقیقه نزدیک بینی، نیز میتوانید از اثرات آرامبخش آن بهرهمند شوید. البته توجه داشته باشید که مصرف مجاز این ماده روزانه بین ۳ تا ۵ گرم است. اگر دارچین به میزان زیاد مصرف شود، ممکن است به ناراحتیهای گوارشی و واکنشهای آلرژیک مانند کهیر منجر شود. همچنین کومارین موجود در دارچین میتواند خون را رقیق کرده و برای افراد با مشکلات خونریزی مناسب نباشد.
چرا انتخاب نوع دارچین اهمیت دارد؟
جالب است بدانید که دارچین اصل و غیراصل نیز وجود دارد، بنابراین انتخاب نوع مناسب آن میتواند بر بهرهمندی از خواص این ادویه تاثیر بگذارد. دارچین چینی که به نام دارچین کاسیا نیز شناخته میشود، شباهت زیادی به دارچین اصل دارد، اما کیفیت پایینتر و قیمت ارزانتری دارد. این نوع دارچین، پوستهای ضخیمتر و رنگی قهوهای تیره دارد و به دلیل منشأ چینی، به عنوان یک شبهدارچین شناخته میشود.
دارچین اصل؛ انتخابی بهتر
در مقابل، دارچین سیلان یا همان دارچین هندی، از پوست درختی خاص در منطقه هند یا سریلانکا تهیه میشود و فواید بیشتری دارد. ترکیبات موثر در این نوع دارچین، باعث شده که نسبت به دارچین چینی کیفیت بالاتری داشته باشد. اسانس روغنی دارچین سیلان مقدار بسیار کمی ترکیب سمی کومارین دارد که همین ویژگی آن را از نظر سلامتی مطلوبتر میکند.
خطرات مصرف دارچین چینی
هرچند هر دو نوع دارچین در کنترل قند خون و دیابت موثر هستند، اما دارچین چینی به دلیل میزان بالای ترکیب سمی کومارین میتواند خطرناک باشد. این ماده در پژوهشهای آزمایشگاهی مشخص شده که در حیوانات سبب آسیب کبدی، کلیوی و حتی سرطان میشود. بنابراین توصیه میشود برای مصرف روزانه از دارچین اصل سریلانکا یا هندی استفاده شود، زیرا خوردن روزانه یک تا دو قاشق چایخوری از دارچین کاسیا ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد.